Bezlepkové pivo Ferdinand získalo ocenění Regionální potravina

Ve Středočeském kraji v soutěži o značku Regionální potravina v kategorii "Alkoholické a nealkoholické nápoje" získalo ocenění bezlepkové pivo Ferdinand.

V sobotu 9. září 2017 převzal cenu Regionální potravina Středočeského kraje z rukou ministra zemědělství Mariana Jurečky jednatel pivovaru Petr Dařílek. Vítězové se vyhlašovali na Národních dožínkách v Praze na Letné.  

Bezlepkové pivo Ferdinand je obdobou klasického dvanáctistupňového světlého ležáku Prémium ovšem s tou výjimkou, že si na něm mohou pochutnat bez obav i lidé nemocní celiakií. Výrobek se podrobil zkouškám v několika akreditovaných laboratořích. Poprvé ho ochutnali návštěvníci 12. fóra celiaků v PVA Expo Praha Letňany, které se konalo 27. května k Mezinárodnímu dni celiakie.