Dělám seminární práci o autismu.Potřebuji hodně materiálů na zpracování.Budu Vám vděčná za poskytnuté info.Téma autismus a hra, muzikoteapie, dramaterapie...Knížku nemůžu sehnat jmenuje se stejně autismus a hra napsal J.Beyer.Přeji hezký den všem
Vloženo 03.03.07 13:32
Hodně knih o autismu vydává nakladatelství Portál a tu, kterou sháníte vydali. Veronika
Vloženo 19.03.07 16:45
Já sama mám 18-ti létého syna, který má slabší autismus,
vím o knize, kterou napsala žena trpící autismem, jmenuje se Nikdo,nikde /nevím však jméno spisovatelky/ a nepodařilo se mi ji sehnat.
Vloženo 22.03.07 08:07
Dobrý den.Tak trochu odpověd paní Ivušce.Kniha je od autorky DonnyWilliams v Olomouci jimají ve vědecké knihovně.Ona sama dostala nálepku autistka.Má pěkné internetové stránkywww.Donna.Williams.net.Dále upozornuji na stránky ve slovenštině http://www.robin.mokranovci.net-které jsou zajímavé a kde je možnost ale jen krátkou dobu sledovat dokument ŠÉ MINUTOVÝ O TÉTO RODINĚ.jAK SE DOSTANETE NA STRÁNKU KLIKNETE NA NOVINKY,POTOM NAPOŘAD fAMILIA A PAK V LEVÉM RÁMEČKUNA 11 TÝDEN .PŘEJI HEZKÝ DEN
Vloženo 25.03.07 11:39
Mám 15 ročné dievča s Downovým syndrómom, ktorému bol v 8. rokoch diagnostikovaný autizmus. Má dokázanú alergiu na mlieko a mliečne výrobky a na 50 % (?) aj na lepok. V 5. roku postupne prestávala rozprávať (teraz už ani mama), nedokáže sa sama hrať, nie je agresívna, zvukmi vyjadruje svoje potreby, je nesamostatná, slabá manipulačná schopnosť, t.č. po nástupe puberty dobrý zdravotný stav. Dokáže triediť, hrať jednoduché pexeso, písať niektoré písmenka s dopomocou, hrať sa jednoduché hry s dopomocou. S hračkami ju už nebaví sa hrať. Má rada kolektív (deti s postihnutím v stacionári), jedlo, prechádzky, kúpanie. Nakoľko som sama na jej výchovu, niekedy sa mi zdá, že som už vyčerpala všetky svoje sily a možnosti. Privítala by som nové podnety a rady, ako by som sa s dcérkou mohla zaoberať, aby ešte napredovala. Ďakujem.
Vloženo 25.03.07 21:58
Znám autistu, kterému je už 21 let a na letošní školní rok má výjímku, že může chodit do dětského stacionáře. Kde se o něho velmi dobřě starají. Chci se zeptat co s ním bude dál. Je nějaké zažízení v ČR kde se sterají o dospělé autity nebo bude muset do normálního ústavu:(!!!! (kde z něho pravděpodobně udělají ležáka, protože s ním nedokáží komunikopvat) jeho rodiče jsou staří a kdykoli se snimi může něco stát. Děkuji.
Vloženo 05.04.07 16:27
Dobrý den Jitko,
podívejte se na stacionář ve vesničce Hřebeč na Kladensku.
Zdraví Táňa
http://www.vitej.com/cz/index.html
Vloženo 29.06.07 08:00
taky mam autistickeho syna ted chodime na injekce.
Vloženo 05.11.07 19:37
ahojky,potrebovala bych poradit.nase dcera je takova jina...a my hledame v cem je zakopany pes...narazila jsem po nejake dobe na autismus,ale sama nevim jestli je to ono ci ne...momentalne jsou ji 4 roky,pri porodu byla pridusena,museli ji krisit,ma epilepsii,mluvi,ale opozdene.nejradeji si hraje sama a pouze s urcityma hrackama.donedavna si hrala pouze tim stylem,ze dane hracky skladala do zajimavych tvaru,za cely zivot vystridala hracky:duhove kulicky,dany druh aut a ted ma male zviratka...ted uz je schopna si obcas pohrat jako klasicke dite.pokud pristoupi k tomu,ze si bude hrat s jinym ditetem,tak si vybere pouze daneho jedince.celkove nam pripada,ze ma svuj svet,do ktereho si nekoho pripusti a nekoho ne...a tak bych potrebovala radu,na koho se obratit,abych neco nezanedbala a aby mi rekl,ze jsem pouze precitlivela matka,v coz pevne doufam a ze se o nic nejedna a nebo ta horsi varianta...ale hlavne,abych v sesti letech sve dcery neprisla na to,ze uz je pozde ,abych neco zachranovala...diky
Vloženo 18.12.10 06:07
Dobrý den paní Jano 55, obraťte se na nejbližší pedagogicko-psychologickou poradnu, kde by Vám měli poradit.
Vloženo 05.01.11 15:05
Téma autismu a interakcí autistů se psy se zabývá profesionálně v ČR o.s. ELVA HELP. http://www.autismusapes.estranky.cz - canisterapie - asistenční pes pro autistu - inspirace pro postupy při soužití autisty se psem
Vloženo 10.01.11 21:31
Dobrý den, studuji vysokou školu, obor Všeobecná sestra v Jihlavě. Jsem v posledním ročníku bakalářského studia a moje bakalářská práce se zabývá problematikou autismu. Chtěla bych vás moc poprosit,kdyby jste si našli chvilku času, o pomoc. Má práce se týká zejména zdravotní péče o autistické děti. Ráda bych sestavila dotazník pro sestry na dětských odděleních, jehož cílem bude zjistit, znalosti sester o této problematice. Hledám hodného človíčka, který má autistické dítě a zkušenosti se zdravotní péčí nebo jen návštěvou u lékaře. Potřebovala bych pomoci s sestavením dotazníku, aby v něm byli dotazy, přesně mířené a myslím že s tím my může pomoci opravdu jen člověk se zkušenostmi. Mockrát Vám děkuji za ochotu. Nejlépe,kdyby tento člověk byl z Brna, nebo Jihlavy. Kdyby mi byl také ochoten odvyprávět svůj příběh, budu velmi vděčná. Ozvěte se mi prosím na můj email: Martinna.p@seznam.cz Děkuji Martina Pechová
Vloženo 14.11.11 22:17