Diskuze: Naše zkušenost s gfcf dietou

« zpět na přehled témat
autor: Jarka

Dobrý den, máme pětiletého syna s AS. Celých 7. měsíců jsme opravdu poctivě drželi gfcf dietu. A naše zkušenost? Dieta nás nepřesvědčila. Když jsme s dietou přestali, nic se nestalo. Náš syn nadále dělá pokroky a vůbec se nezhoršil. Jak někdo píše, že se porušení diety okamžitě projeví...u nás nic. V době kdy jsme dietu drželi, jsme také nepozorovali nějaké převratné pokroky. Někdo píše, že okamžitě viděl velkou změnu. Byli jsme dokonce u alergologa a nechali jsme synovi dělat test na potravinové alergie. Vůbec žádná alergie mu nebyla nalezena.
Rozhodně ale nechci nikoho odradit. Zkuste a uvidíte. Jen chci napsat, že na všechny děti nepůsobí stejně. My jsme příkladem té druhé skupiny. I s tím je třeba počítat.
Jinak přeji všem rodičům a jejich dětem hodně sil do dalších dní. Chce to velkou lásku a trpělivost a pak vás děti překvapí spoustou pokroků. Jarka

Vloženo 27.11.07 14:04

#1 Jandek Ivan (jandek.ivan@seznam.cz)

Dobrý den !
Myslím,že dieta je možností volby, jak pro dítě tak pro rodiče ,kteří se snaží udělat
to nejlepší pro své dítě,to samé by mělo být v možnosti
volby terapie,integrace nebo domácí výuky.,toto zatím
u nás moc nefunguje.Někteří rodiče mohou vidět velké pokroky
ale jenom pokud ji opravdu dodržují a s tím když se zvolí
vhodná výchova bez stresu a donucování tak to je
opravdu ta nejlepší kombinace.Závisí na vytrvalosti,chtění
rodiče,pevné vůly a podpoře všech členů rodiny.
Kdo vytrvá určitě nebude litovat a bude se stravovat zdravěji.

Vloženo 27.11.07 15:33

#2 Zdeňka

Ona ta bezlepková dieta až tak moc zdravá není,jak si většina lidí myslí, záleží jaké používáte mouky.Pokud použijete klasické směsi třeba pro pečení chleba, je to převážně škrob.

Vloženo 27.11.07 20:03

#3 Boba (barbara.k@cbox.cz)

Ahoj, neda mi se nezapojit ;-) protoze mam pocit, ze tuto dietu nam seslalo nebe a par osvicenych vedcu. Po vylouceni mlika do 4 tydnu Simunek (3.5 roku) udelal vyrazny pokrok v mluveni, prestal se v noci budit a hystericky smat, navazuje ocni kontakt, snazi se hrat si se sourozenci, je v klidu, neni agresivni, vylepsilo se mu traveni. Po 4 tydnech jsme vyloucili lepek, je to ted teprve mesic - vidime velke pokroky, byt samozrejme to neumim priradit cemu presne muzeme dekovat. Pokud bych mela nejake "zkusene a sluzebne starsi rodice" na drate ;-))) moc rada bych si nechala poradit, co dal - prozatim jsem vycetla, ze po 3 mesicich bezlepkove diety bychom se snad vrhli na IgG4 a EAV a pak neco s kvasinkami,ale to opravdu netusim jak na to...Smarda z financnich duvodu neprichazi v uvahu. Jo, jeste naivni otazka ;-))) nasli jste nejakeho doktora, ktery se Vam komplexne venuje? Doufam, ze kdyz nic jineho, tak jsem Vas aspon rozesmala, za dobre rady predem moc dekuji, mejte se moc mnam

Vloženo 27.11.07 22:07

#4 Boba (barbara.k@cbox.cz)

Ahoj, znovu ja, zajimava zkusenost, vzhledem k tezkym zanetum stredniho ucha nam byl naordinovany Prevenar (proti pneumokokum), v nasem pripade plne hrazeny pojistovnou. Hrozne se mi to nelibilo, na druhou stranu mam hrozny strach, co bude s temi usima dal, mmjine se to komplikuje tim, ze Simi nam zasadne nerika, ze ho neco boli, resp. myslim si, ze schvalne mlzi. Zadne chvaty na ucho nepomahaji, vydrzi ;-( No nic, Prevenar jsem psychicky zvladla, pro mne viditelna reakce nebyla zadna, ach jo, snad OK. Z imunologie jsme
dostali doporuceni, ze mame dal pokracovat v brani "vitaminku" Ribomunil, nic zleho netuse jsem Simimu naservirovala mily Ribomunil, rano
nalacno. Simi byl cely den strasne divny, nemluvil skoro vubec, nehral si, v noci narikal (2 mesice od vylouceni mleka - ani jeden den v noci nebrecel ani se nesmal). Strasne jsme se divili, nedavala jsem to
s Ribomunilem do souvislosti, druhy den se situace opakovala, jenom v horsi intenzite. Ribomunil jsme vysadili, Simi se behem 3 dnu vratil do sveho normalu. Mate vysvetleni nebo podobnou zkusenost?

Vloženo 08.12.07 23:45

#5 hanýžka (hana.honkova@email.cz)

No to mě podržte ... já teď zažívám něco podobného ... Kvůli opakovaným angínám jsme od imunoložky dostali Ribomunil a začli ho užívat. Syn začal být plačtivý bojí se ve školce a každé ráno nás budí stolice a trvá celé dopoledne než se pořádně vyprázdní. Připisovala jsem to tomu že jsem začla chodit do práce a že na sebe chce upozornit ale nikdy to nedělal tak proč by teď začínal? Bude lepší léčbu tedy vysadit a riskovat další a další angíny?

Vloženo 13.11.08 08:40

#6 Boba (barbara.k@cbox.cz)

Ahoj, pokracovani pribehu bylo, ze syn mel vesele jeden drsny zanet ucha za druhym - u kazdeho krome pichani usi nasazeni 3 antibiotik s modlitbou, aby mu zabrali a pro jistotu dokumentaci k prijmu ve spitalu, v mezicasech mezi jednotlivymi zanety mel hnisavou pachnouci rymu. Vetsinou zanety mely zabavny scenar, ze zanet byl na levem uchu, po par dnech se sice zanet na levem vylecil, nicmene na pravem se vyvinul (pod antibiotikami) zanet uctihodnych rozmeru. Na ORL jsme byvali 2-3x tydne, s perspektivou operace odstraneni hlenu ve stredousi (a plastiky bubinku v budoucnosti).

Z tohoto silenstvi nas vytahla v prvnim kroku homeopatie - syn sice dostaval zanety stredniho ucha relativne casto, ale dokazali jsme je zastavit v pocatecnem stadiu. Nastesti nas ORL doktor proti teto metode nic nema, takze jsme vdecne chodili na kontroly, jestli se vsechno hoji jak ma.

Asi (prozatim) nejvyznamnejsim krokem bylo odstraneni chlamydii - syn prestal trpet na zanety stredniho ucha, necha si sahnout na krk a siji (predtim nemozne), dobre hybe krkem a prestal padat.

Moc Vam drzim palce, at se Vam synek rychle uzdravi

Vloženo 13.11.08 23:10

#7 rudolf

http://tojesila.cz/cz/s16/c1634-AKTIVITY-CSSD/n2217-Tiskova-zprava-CSSD-1-mistopredseda-strany-Bohuslav-Sobotka

Vloženo 15.10.09 15:59

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.