Dobrý večer, všichni, co stránky navštěvujete!!! :-))))
Máme autistického syna, 9r. a velkým problémem je pro nás stomatologické ošetření. Dokud byl malý, tak se dal zvládnout,ale bohužel ho naše hodná paní doktorka už nezvládá. Je to pro něj velké trauma. Doporučena premedikace nebo jiné pracoviště.
Nepřichází u nás v úvahu celková anestezie.
PORADÍTE MI prosím někdo?????
Děkuji Marcela N.
Vloženo 24.03.08 20:55
haloo, haloo, to nechodíte nikdo s dětmi na ošetření???
Prosím pomozte!
M.
Vloženo 07.04.08 16:01
Na ošetření chodíme, ale nevím, jestli tady někdo bude mít radu, která vyřeší Váš problém, protože s tím se potýkáme asi všichni. Zřejmě Vám neporadím nic nového, ale nám náš neurolog MUDr. Severa (mmch. skvělý člověk a lékař) poradil dát před takovým vyšetřením klasický diazepam. Synovi je čerstvě 6 a naposledy jsem mu půlku zkusila dát, trošku jsem se toho bála, nejsem zvyklá mu dávat nějaké prášky na uklidnění a ani většinou není důvod. Ale vyšetření u lékaře je pro něj vždy stres, u zubaře ještě větší. Stejně počítám s tím, že pokud by nastal nějaký vážnější problém, anestezie nás zřejmě nemine.. :-( S paní zubařkou jsem se domluvila, že mu průběžně budu zoubky sledovat já, protože většinou se syna nepodaří vyšetřit tak důkladně, jak by asi bylo třeba, všechno probíhá "v rámci možností". A ještě maličkost - chodím ke stejné zubařce jako syn (je vlastně dětská, ale má ve své péči i několik dospělých) - tak objednám nás oba, nejdřív nechám dr., aby vyšetřila mě - syn když to vidí, že i máma podstupuje to stejné, snad má alespoň malinko menší obavy. I když... rozhodně nemůžu říct, že by k zubařce chodil rád...
Vloženo 08.04.08 09:09
Muj 11L syn je neošetřitelné dítě,jen vidí polikliniku a už je problém.Micméně na ošetření zubu v narkoze jsme byli v Brně,nem.u svaté Anny.Ráno nás přijali,kluka uspali,zákrok trval necelou hodinu a když se probral z narkozy a začal vyvádět,pustili nás dom.
Vloženo 06.12.08 11:26
Aojky, zrovna minulý týden jsem byla se synem na soukromé stomatologické klinice.Byl ošetřen v celkové anestezi.Přišli jsme ráno v 8 hodin a v 11 jsme už byli doma.
Bohužel to bylo soukromé zařízení, takže jsme to celé zaplatili.
Volili jsme cestu nejmenšího stresu jak pro mne, tak pro syna.V Motole bysme museli být hospitalizování 4 dny-to by bylo náročné.
Vloženo 04.02.09 18:49
prosím,pokud jste mi někdo posílal meil na výše uvedenou adresu,pak se omlouvám,zřejmě jsem se překlepla a napsala špatnou.Těm,kterých se to týká se omlouvám.Lenka
Vloženo 09.02.09 23:01