Diskuze: Laborator + srovnani?

« zpět na přehled témat

Zdravim vsechny, kdo vzali odpovednost za sve dite do vlastnich rukou.
Muzete mi prosim dat kontakt (odkaz na web, mail, telefon...) na laborator, kde je mozne udelat co nejsirsi testy na potravinove alergie a intolerance? U nas (je-li takova) nebo samozrejme i v zahranici. Radi bychom porovnali nase vlastni pozorovani a zkusenosti s vysledky takoveho testu.
Dale by me zajimalo, jestli si zde nekdo nechal udelat takovy test ve dvou zarizenich a jake je srovnani obou vysledku (financni stranku veci chapu...).

Diky
Honza

Vloženo 16.06.08 11:17

#1 Mirek (motodevil@o2active.cz)

Ahoj

já mám u syna provedeno několik testů v laboratoři Ganzimmmun v Německu. Testy zařizoval v různých diskusích zmiňovaný Dr.Smarda z SBL Starý Jíčín a údajně se jedná o cenově nejdostupnější testy na IgG4, Antiox, testy stolice atd, ve střední Evropě. V ČR se IgG4 nedělá a můžu potvrdit, že při porovnání IgE (provedeno v běžné alergologické ambulanci) a IgG4, jsem se nestačil divit. Pokud bude zájem, mohu zaslat k nahlédnutí jak takový potravinový IgG4 test vypadá.

Nemám bohužel porovnání s jinou laboratoří, byť o několika vím, ceny jsou totiž opět někde jinde, než v Německu.

Mirek

Vloženo 18.06.08 15:59

#2 Eva (eva.kvet@volny.cz)

Dobrý den Honzo,
přidávám ještě odkaz na americkou laboratoř Great Plains Labs http://www.greatplainslaboratory.com/home/eng/select.asp Dělají celé spektrum testů, zaměřených pro autisty. Testy se objednávají přes internet. Poštou vám přijdou odběrové zkumavky a návod k odběru vzorků, odebrané vzorky zase odešlete zpět. Výsledky porovnat bohužel nemůžu, my jsme test na IgG4 dělali taky přes dr. Šmardu. V Great Plains jsme si nechali dělat Organic Acid Test kvůli podezdření na kvasinky a ještě pár dalších testů. Jen pro zajímavost test na kvasinky vyšel pozitivní, ačkoli testování na kvasinky u nás vyšlo negativní. Pak jsme měli úspěch i s protikvasinkovou dietou.
Eva

Vloženo 18.06.08 17:26

#3 Honza (h.mailport@gmail.com)

Diky za reakce.
Urcite bych stal o to videt, jak vypada vysledek takoveho testu - pokud s tim tedy neni problem, prosim na mail.
Muzete uvest nejake ramcove ceny, pripadne kolik je skutecna cena dane laboratore a kolik stalo zprostredkovani?
Jak se osvedcila nasledna dietni opatreni - jinak receno, byly vysledky k necemu?
Co se tyka odeslani vzorku, neumim si predstavit, ze napriklad vzorek sera nebo moci "prezije" cestu do Statu v pouzitelnem stavu (ono to asi nejde dva dny...) - opravdu to tak funguje?

Diky
Honza

Vloženo 18.06.08 21:17

#4 Petr pas07@seznam.cz

Je to docela zvlastni, ale na novych strankach Great Plains Labs jiz nejak nemohu najit vzorky vysledku testovani pro kazdou analyzu. Ceny, ktere nejsou lidove, ale ani hrozne predrazene, najdeta zde:
http://www.nbnus.com/testkits/conditions.php

Vzorek se preposila napr. pres FEDEX, takze muze byt v US za dva dny a proto je krabice z penoveho polyesteru s chladicim "pytlikem" snad dostacujici(mame ji jiz doma).

Doporucuji najit si DAN doktora a poradit se s nim. Obavam se, ze v CR nam zadny detsky doktor zatim moc nepomuze. Existuje vubec alespon jeden MUDr (nikoliv ale psycholog/neurolog), ktery se specializuje pouze na PAS?

My jdeme zitra na odber krve pro standardni testy, co nam je schopna udelat nase lekarka (+ test stolice a moci). Moc si od toho neslibuji a kazdopadne bude nasledovat Great Plains Labs (i zde jsem spise mirne skepticky :-)

Jeste si delame kontrolni analyzu z vlasu, abychom videli, zda se nekam posouvame, ale tady jsme zatim na zacatku. Finclub chce za rozbor asi 145O,-Kc a je v tom i konzultace s lekarem (ten nas si na nic nehral a rekl, ze toho o PAS opravdu moc nevi, ale ze se bude snazit neco nastudovat).
U tehle analyzy, dle meho nazoru, nejde ani tak o presne hodnoty (protoze ty mohou byt u ruznych lab. jine),jako o zmenu v case, ktera muze byt napovedou, co se nam povedlo/nepovedlo a na co se mame soustredit.

Pak treba muzete navstivit doktora-experta na stitnou zlazu s dotazem, proc je u vaseho syna o 90% mene jodu nez je prumer, aby vam rekl ze lepsi nez analyza vlasu je hadani v logru od kafe.... :-)

Kazdopadne tenhle Honzuv dotaz je pro me velmi zajimavy a pokud ma nekdo prakticke zkusenosti, budu rad, kdyz se s nami podeli o vysledky a naslednymi postupy lecby (ktere jsou bohuzel velmi individualni).

Petr

Vloženo 19.06.08 01:23

#5 Boba (barbara.k@cbox.cz)

vyhodou mailove diskuse je mimojine to, ze se nebojim, ze do par minut mne nekdo prasti klavesnici nebo alespon mysi do hlavy ;-)

myslim,ze spousta uzitecnych testu se da udelat i v CR, pokud najdete soukromeho doktora, ktery vlastni laborator a je zvykly jednat s pojistovnou. spoustu testu, naprosto mimo obor - testy na l.boreliozu pro chlapa a pod., zaridil nasi rodine muj gynekolog (ano, vim, co je to za obor ;-) neni nas znamy, zadarmo to nedelal, rikal, ze neni problem. predpokladam, ze stejnou logikou se da najit i nekdo ve vasem okoli.

take si myslim, ze pokud dobre nastudujete priznaky, napr.kandida, moje oblibene chlamydie a pod. a odprezentujete v nemocnici (dalsi zajimava ekonomicka skupina, ty zase pro zmeny naklady neboli vubec), mely by byt v stavu vypotit dobry test. duvodem ale nesmi byt autismus, ale konkretni potize, ktere dane nemoci muzou odpovidat.

Vloženo 30.06.08 23:05

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.