Diskuze: RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK DO 7 LET

« zpět na přehled témat
autor: HELENA HAVLOVÁ (havelhelena@seznam.cz)

DOBRÝ DEN,
CHTĚLA JSEM POPROSIT O RADU.MÁM KAMARÁDKU,SYN JE 6 LETÝ AUTISTA.NEVÍTE,JESTLI MÁ NÁROK NA RODIČÁK DO 7 LET?
NEVÍM,KOLIK PROCENT POSTIŽENÍ U AUSTISTŮ JE.
MOC DÍKY ZA KAŽDOU RADU.
P.S.NEBO JESTLI JE NÁROK NA PŘÍSPĚVEK NA PÉČI

Vloženo 22.10.08 11:02

#1 Monika (rejskova.monika@centrum.cz)

Dobrý den, mám 6,5 syna s diagn. atypický autismus a s dyfázií. Příspěvek jsme dostali nedávno, vůbec jsem netušila, že se nás to také týká a zjistila jsem to náhodou. Musí se ale zažádat na odboru, kde se vyřizují soc.dávky, zažádá se o prošetření zdravotního stavu a o prodlouž. rodičovský příspěvek.Ve školce může být max. 4 hodiny denně, matka může být zaměstnaná.Příspěvek nám dali 3 měsíce zpětně. Syn byl posouzený na 2. st. a rodič. příspěvek se mu krátí o 1.st.PnP (posuzují jinde). O PnP si musí Vaše kamarádka zažádat zvlášť i o průkazku ZTP, u nás soc. odbor MÚ. Záleží ale jak to posoudí posudkář a je nutné mít lékařské zprávy. Vyřízení trvá celkem dlouho, ale pokud je PnP přiznán, vyplácí se od data podání žádosti - zpětně. Pokud Vás ještě něco zajímá, tak pište na můj mail. Monika

Vloženo 23.10.08 10:41

#2 jarka (jarkaccies@seznam.cz)

dobry den. mam chlapečka 3,5 ve třech letech jsem šly na preventyvku a tam nam čekly že je autista . byla jsem snim i v nemocnici a tak se mi to potvrdilo a ke všemu mame do budoucna čekat epilepsii a neslyši skoro nic na prave ušičko. o přispěvěk sem žadala už v unoru ale pořad se nic neděje. žadala sem i o plenky protože se začal i počuravat dokonce sem si musela pořiditi golfove hole neujde delši trasu.kdysi mluvil ale ve dvou letech přestal ted už vubec nemluví jen žvatlá jako miminko. a s jídlem máme taky problém nejí vubec nic tak nám naše dětská doktorka doporučila nutridrink. je to jedine co do něj nemusíme cpát nasilim a hlavně už nevypadá tak vyhuble . chtěla bych . poradit jak na takove děti aby se naučily jist aspon častečně. dala sem ho mezi děti do stacionaře ale všechno jidlo nosime domu ani se nato nekoukne jen ohrne nosik preohlasi něco jako fuj a jde pryč z kuchyně.

Vloženo 24.05.09 11:37

#3 Boba (bobin.mail@seznam.cz)

Dobry den Jarko, tezko radit na dalku, ale za pokus to snad stoji - pokuste se prestat nutit Vaseho kluka k jidlu a zjistit, co by krome Nutridrinku byl ochotny snist nebo vypit (uplne v idealnim pripade co by jedl, kdyby ten Nutridrink nemel vubec). Zkuste uplne jednoducha jidla - suchou ryzi, brambory, jahly...Je mozne, ze ze spousta jidel, do kterych je nuceny, mu dela spatne - od bolesti briska pres bolesti hlavy, rozostrene videni, bolesti ouska... Nejcastejsimi alergeny jsou mliko a mlecne vyrobky, lepek, kukurice, citrusy, soja, barviva a umele sladidla, treba za nekolikadenni zkousku to stoji...

Vloženo 30.05.09 22:51

#4 Petr

Jako alternativu k Nutridrinku bych doporucil vyzkouset instantni ryzove mleko Zajic (jsou i sojove a pohankove). Pred lety jsme vypozorovali, dcera pila taky Nutridrink, ze po jeho nahrazeni Zajicem, byla ochotna jist i neco jineho. To znamena, ze jeji zaludek byl zaplacan nestravenym nutridrinkem a proto nechtela nic jineho jist. Az par let pozdeji jsme vysetrenim zjistili, ze ma alergii na kasein. Pri zkouseni napr. jahlove kase bych doporucil zkusit neslazenou, dcera ji totiz dlouho dobu odmitala, ale az jsem ji zkusil dat neslazenou (pouze s ryzovym mleke), zacala ji akceptovat a nyni jiz 2 roky nesnida nic jineho.

Vloženo 01.06.09 10:54

#5 silvie (mizikarovas@seznam.cz)

dobry den mam 3letou a pul dceru sabinku ama autismus když ji bylo pul roku tak jsem zjistila že neslyši ve 3letech dostala kochlarni implantat neudržuje oční kontakt je velice hyperaktivni začala kousat učim ji znakovou řeč ale mam pocit že to nikdy nepochpi ma velice dobrou pamět taha mně tam kde jsem byla před 14dnemaa ja jsem uplně překvapena musim nakupovat potraviny ze stejnymi nalepkami uměle lahve hraje si jenom s papirama letaky uměle lahve ,chce věci ktere ji nemohu dat třeba jist zubni pastu šampony a věechno co je barevne dava do pusy hrozně se vsteka a pokažde se počura nevym jak nani když jdeme na vychazku neni v klidu utika a ja nani nemužu ani zavolat protože neslyší takže pořad musim byt ve střehu je to hrozně těžky .modlim se za ni každy den a abych mněla silu proni je možny že by se stoho mohla dostat prisim o radu děkuju

Vloženo 08.08.09 02:05

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.