Diskuze: Užívání Ritalinu

« zpět na přehled témat
autor: Andrea

Všechny Vás moc zdravím...chtěla bych se Vás zeptat,jaké máte zkušenosti s užíváním Ritalinu u svých dětí..Jestli ano či ne..děkuji..

Vloženo 21.01.09 16:33

#1 Boba (barbara.k@cbox.cz)

Ahoj Andreo, osobne nemame zadnou zkusenost.

Pokud si kliknete na http://www.autism.com/treatable/form34qr.htm, pro Ritalin uvadi 4 127 rodicu tyto vysledky:
45% zhorseni, 26% zadna zmena, 29% zlepseni.

Vloženo 21.01.09 21:48

#2 Monika

Náš syn (atyp. autista) Ritalin užíval na zmírnění hyperaktivity a velice se zhoršil. Přestával spát, jíst, zmateně pobíhal z místa na místo, řadil předměty do řad stále dokola, přenášel je z místa na místo...začal mít tiky - mrkal, olizoval se ...Nechci vás strašit, ale pro nás to byla noční můra. Vysadili jsme lék a za pár dní se srovnal. Každé dítě ale reaguje jinak, u vašeho to může kladný účinek mít. Byla bych ale na pozoru.

Vloženo 22.01.09 15:12

#4 Veronika (heinike@tiscali.cz)

Zdravím, náš syn je středně těžký autista a Ritalin užíval tři měsíce, jak píše Monika byla to noční můra i pro nás(choval se úplně stejně)a často nám připadlo, že má snad nějaké halucinace :( Je to týden, co jsme ho vysadili a syn je opět v normálu. Je fakt, že každé dítě reaguje jinak.

Vloženo 13.05.09 17:46

#5 Andrea

Zdravím rodiče autíků.Dlouho jsem tu nebyla..Nakonec po dlouhém uvážení jsem dcerce Ritalin vůbec nedala.Vlastně hned od začátku jsem byla takto rozhodnuta.Zatím to zvládáme dobře i bez Ritalinu.Dcera má AS a v poslední době dělá obrovské pokroky,jak v komunikaci,tak i celkově.Příští rok jde do školy,zatím je ve speciální školce moc spokojená.Mějte se hezky..A

Vloženo 18.05.09 11:01

#6 Janula

Ahoj, :) Já mám s ritalinem pouze dobré zkušenosti. Užívám ritalin na léčbu ADHD. Lék mi velmi pomohl, moje mamka z toho byla docela vyděšená co si četla o ritalinu, že je to droga apod. Ze začátku, jsem sice měla problémy ale po čase bylo vše v pořádku. Lék mi pomohl se více soustředit a nebýt tolik hyperaktivní.

Vloženo 04.07.11 20:06

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.