Jaké máte zkušenosti? Syn má 8 let je hraniční VFA až AS a trpí úzkostí. Hlavně má strach o sebe, z nemocí... Zatím jsem se nepřiklonila medikaci, bojím se jí.... Jak to řešíte, případně, co užívají vaše děti? Co nějaká homeopatika nebo přírodní produkty?
Vloženo 22.07.09 20:05
Dobrý den Tess, chci Vám napsat, že sdílím vaše obavy ohledně medikace. Ne vždy je asi dobré ji zavrhovat, ale pokud strach a úzkost nepřekročí určitou míru, volila bych také jinou cestu. Potýkáme se s hodně podobným problémem, syn má AS - je zhruba ve stejném věku a strachy má také. Jeho život strachy vyloženě neovládají, ale někdy nám dokáží pěkně "zatopit". Vyzkoušeli jsme homeopatii a myslím, že nějaký posun tam je. Těžko se mi hodnotí, užívání je celkem dlouhodobé (u nás cca 3 měsíce- jedna kůra), proto nevím, co by přešlo samo a co je důsledek podávání. Ale finančně to není příliš nákladné a určitě se nemusíte bát vedlejších účinků. Hodně se dá zvládnout i vhodnou psychickou podporou. Jako nejdůležitější mi přijde nikdy dítě za strach neodsuzovat a zachovat klid. Někdy pomůže povzbuzení a ocenění i malinkého pokroku, jindy zas převedení úvah jinam, záleží na konkrétní situaci. Pokud není strach a obava vyloženě akutní, rozebíráme se synem v čem konkrétně on cítí problém. Něco mu lze i vysvětlit, myslím, že někdy je u nich hlavní problém nejistota a debatou odhalíte v čem spočívá - pokud mu ji dokážete vymluvit, může se vše celkem zklidnit. Myslím, že pokud se bojí konkrétní nemoci, je potřeba s ním probrat konkrétně právě tuhle nemoc a vysvětlit mu, že není čeho se obávat. Důvody, proč je v bezpečí lze vždycky najít a pokud se to hodí i zveličit na úkor rizik. Máme strachy z trochu jiných věcí,ale tenhle princip aspoň u nás docela zabírá. Přeji ať vše zvládnete! Vilma
Vloženo 17.08.09 14:00
http://tojesila.cz/cz/s16/c1634-AKTIVITY-CSSD/n2217-Tiskova-zprava-CSSD-1-mistopredseda-strany-Bohuslav-Sobotka
Vloženo 15.10.09 15:52
Syn má 6 let,má atyp.autismus a jedny léky už jsme zkoušeli,ale pusobili na něho opačně,ted nic neužívá,ale do budoucna možná,protože je to kolikkrát už neunosné.Také má strach o sebe,malinká oderka a řve,že se to nedá popsat jak,má strach,že umře,ale nikdo mu nevysvětlí,že ne,že to nic není. kolikrát jsem ho musela proplesket,aby se z toho vzpamatoval,nic jiného nezabíralo.Byl v hrozném stavu.Homeopatika jsme zkoušeli,ale bez výsledku.Radili mi i koupat ho v mateřídoušce,pít medunkovy čaj-minimálně 3 měsíce,ale také bez výsledku.Na každé dítě pusobí něco jinho.Zatim si nic nevybavuji
Vloženo 31.10.09 22:13