Dobrý den,mám 12-ti letého syna,přidušeného při porodu s diagnozou DMO.Čím dál více jsem přesvědčená,že jeho problém je autismus,či nějaká jeho forma.Psycholožka,která má syna v péči od jeho 6-ti let však tvrdí jednoznačné ne a argumentuje stále dokola:S autistou se nedomluvíte!Poradíte mi prosím nějakého psychologa,který má zájem zjistit skutečnou diagnozu a se kterým máte výborné zkušenosti?Jde mi spíše o ty zkušenosti,lékařů se na netu dá najít poměrně dost,ale... Jsme ze západních čech,ale není problém jet třeba do Prahy.Děkuji Andrea
Vloženo 12.10.09 20:20
Andrei,nám autismus diagnostikovali až v 11letech,přesněji Aspergerův syndrom(porucha autistického spektra). Jsou to mluvící autisté,takže se s nimi domluvíme,akorát nám někdy neporozumí. Diagnistikovala nás paní doktorka Knetlová z Chebu,ke které nás poslali ze SPC,kvůli podezření na PAS. Tel. na MuDr. Knetlovou klinického psycholaga-354 424 713. Má dlouhé objednací lhůty kvůli vytížennosti,ale nikdo nám nepomohl,tak jako ona.
Vloženo 13.10.09 05:57
Díky,Hani,jsme od Sokolova,tak do Chebu je to kousek,zítra tam zavolám a uvidíme.Chtěla bych jen jistotu,ať tak nebo tak.Máme víc postižení dohromady,motorické kombinované s očním,ale od všeho jen kousek,takže ve finále:chodí-jen za ruku,ale chodí,vidí jen někdy(postižení mozku),ale vlastně vidí,nezvládá základní prvky sebeobsluhy,ale podle úřadů je dítě celkem zdravé,bez nároku na průvodce,na auto,prostě na něj nejsou tabulky.Ale já spíš chci vědět,jestli třeba to,že se čas od času nezvladatelně vzteká je jen rozmazlenost,nebo to,že všechno musí mít svůj řád a čas(oběd ve dvě by asi nepřežil :-))je toho spoustu a já už od narození tvrdím,že prvky autismu má.Tak uvidíme,každopádně děkuji za kontakt.Andrea
Vloženo 13.10.09 22:01
http://tojesila.cz/cz/s16/c1634-AKTIVITY-CSSD/n2217-Tiskova-zprava-CSSD-1-mistopredseda-strany-Bohuslav-Sobotka
Vloženo 15.10.09 15:50
Hurá mám Aspergera! Asi to zní divně,ale já po 12-ti letech vysvětlování,že syn je "jiný" mám konečně vysvětlení.Mudr.Knetlová z Chebu během pár hodin poznala,jaký můj syn skutečně je.Pevně věřím,že se nám teď bude žít o něco lépe.Ne snadněji,ale s větším porozuměním...
Vloženo 26.12.09 10:55
Milá Andrei...mám prosbu...pracuji s aspíkem..ale pro nedostatek informacín od rodičů bych potřebovala pomoci...děkuji posílám svůj email pokud můžeš...mi pomoci budu ráda...hezký den Pavla
Vloženo 21.10.10 22:43
Vážení rodiče, chtěla bych Vás poprosit o anonymní vyplnění dotazníku k diplomové práci na téma: ,,Logopedická intervence u dětí s autismem v předškolním věku“. Výsledky budou použity jen v rámci této práce. Děkuji velice za spolupráci a Váš čas. https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dEZ3MXd1NjBtc0tnTEZmMDRPZy0zblE6MQ&ifq
Vloženo 03.11.10 15:17