Diskuze: integrace autistů d dnešní společnosti

« zpět na přehled témat
autor: Katka (ssst@seznam.cz)

Dobrý den, jsem studentkou psychologie a zabývám se problematikou integrace autistů do dnešní společnosti Ve své práci rozebírám téma integrace do školských zařízení, do zaměstnání a potom do společnosti ve smyslu zakládání rodin a partnerských vztahů. V rámci výzkumu se snažím zjistit názor veřejnosti zda do dnešní společnosti autisty integrovat lze nebo nelze a proč. Vzhledem k tomu, že široká veřejnost toho o autismu moc neví velice by mi pomohl názor Váš jakož to části veřejnosti s vhledem do problematiky autismu. Ráda bych vás tedy tímto způsobem poprosila o pomoc v podobě vašich názorů které mi jistě velice pomohou. Pokud si najdete chvíli čas posílejte mi je prosím na ssst@seznam.cz Předem moc děkuji

Vloženo 30.01.10 00:47

#1 DANA BARČÍKOVÁ (abifko@seznam.cz)

DOBRÝ DEN,mám syna, 6 let,vysokofunkční autista, chodí 6 měs. do běžné školky a má k ruce pedagog. asistentku.Pí. ředitlka při vyřizování této asistentky byla plná elánu,jak bude o syna postaráno,jaké různé aktivity se mu tak umožní.Bohužel skutečnost není tak růžová.Školka asistentku v podstatě využívá jako další učitelku pro všechny děti,syna se snaží z akcí jako jsou besídky,sportovní akce apod.,pod různými záminkami vyloučit.Naposledy teď děti jdou na Den Země,syn má být přeřazen do malého oddělení a pí asistentka jede s velkými dětmi na Den Země,odůvodnila mi to tak,že syna by si asi musela uvázat na provázek,aby se jí tam nestratil.Přitom má být k dispozici pouze jemu a další děti by ji zajímat neměly.Tom je sice hyperaktivní,má poruchu pozornosti a řeči,mentálně je ale úplně v pořádku a toto vše vnímá.Připadá mi,že v tomto případě školka ráda příjme příspěvky na itegraci,ale ta osobní péče je minimální.Pokud máte zájem jsem vám k dispozici na e-mailu.Hodně štěstí Dana B.

Vloženo 21.04.10 20:18

#2 Michaela

Dobrý den p.Dano, podle mého je lepší,dát syna do speciální školky,ale ne tam,kde nejsou více "zaostalé děti". Tím myslím třeba logopedické poruchy,hyperaktivní...Sice jste syna integrovala mezi zdravé děti,ale podle mě je tam odstrčený a péče taky nic moc.Byl to dobrý úmysl,ale realita je jiná..Dát ho do třídy s menším počtem žáků by mu lépe prospělo.Můj syn - AS se hezky rozvíjí v takovéto školce a je spokojený,účastní se všech akcí a nepotřebuje asistentku,i když je rovněž hyperaktivní.Hodně štěstí.M

Vloženo 01.05.10 08:57

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.