Diskuze: dědičnost

« zpět na přehled témat
autor: Petra (m13m@centrum.cz)

dobrý den, můj manžel má svého bratra autistu, jaká je pravděpodobnost dědičnosti v tomto případě??? děkuji moc za podpověd

Vloženo 09.02.10 14:10

#1 Boba

jelikoz nikdo prozatim neprokazal, ze autismus je dedicny, tak bych Vam poradila vubec to neresit.

Vloženo 10.02.10 12:14

#2 Markéta (rozmarila@seznam.cz)

Samozřejmě je dědičný.... docela dost je dědičný Aspergerův syndrom u mužů . Tam je docela vysoký procento.........v naší rodině je u Aspergerů ta dědičnost bohužel obrovská, z jedné babičky vyšlo asi 6 lidí.....myslím tím i vnoučata..... kteří mají nějaké slabší nebo i výrazné projevy a problémy v životě.. Přesně ti to řeknou v Apla.cz.

Vloženo 10.02.10 14:07

#3 Katka

Řeknou Ti to i na genetice v Motole.

Vloženo 10.02.10 20:03

#4 Petra (m13m@centrum.cz)

děkuji za odpovědi, docela mě to trápí, každý říká něco jiného že genetika nepomůže že dědičnost je a není .... opravdu nevím co si z toho vybrat asi 100% jistota nebude nikdy :-/ krásný den Všem!

Vloženo 11.02.10 10:39

#5 tomas (silvia@srobarka.sk)

moj manzel mal bratranca autistu. my mame syna autistu.

Vloženo 13.02.10 08:52

#6 Markéta (rozmarila@seznam.cz)

Já si myslím Petro, že taky hraje roli , jaká jste vy . My máme autismus v rodině a docela dost lidí má lehké nebo těžší projevy ,ale moje dcera má dvě děti, které vůbec projevy autismu nemají ......protože její manžel je úplně odlišný typ, není to studijní typ, introvert jako oni ,ale spíš takový pratický člověk . Takže když se to naředí může to vyjít , to je pochopitelně můj laický názor.

Vloženo 29.08.11 09:07

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.