Existuje prosím na našem trhu náhrada mléka (ideálně prášková), která neobsahuje lepek ani mléčné součásti jako laktoza nebo kasein? Donedávna jsem kupovala v prášku sojový nápoj Zajíc, ale výrobci tam nyní začali přidávat mléčný kasein, takže to v podstatě už náhrada mléka není. Pokud vím, Zajíc byl jediný na trhu a po inovaci už nic není, nebo se mýlím?
Vloženo 14.10.11 07:02
Ovesné mléko, překvapilo mě to,ale je to bez lepku, laktozy a kasein jsem tam taky nenašla.
Vloženo 14.10.11 15:08
Používáme: Soja Milk Natural 400 g
Vloženo 16.10.11 16:04
Rýžové mlíko, DM drogerie, v tekutém stavu (není prášek), spousta ovesných mlík - např. také DM drogerie, oříškové a mandlové mlíka, kokosové mlíka, v Tescu prodávají velice povedenou náhradu smetany do vaření - malá tetrapacková krabička, cca 20 Kč. Proč hledáte práškovou náhradu?
Vloženo 21.11.11 21:58
Tak já používám jen jedno jediné "práškové" mléko. Jmenuje se to sojový nápoj (na netu jsem ho našla tady: http://www.lepsizdravi.cz/fitness1/sojovy-napoj-400g--akcemleko.html ale nikdy jsem ho tam nekupovala). Totiž nesmím ani stopové množství mléka a tohle mám vyzkoušené. Jinak tekuté alpro, soya, isolla, .. je jich víc, ale buď jsou příšerně drahé, nebo mi vůbec nechutnají.
Vloženo 08.12.11 15:25
Nají čistě rostlinné mléko, které bude aspoň trošičku chutné, to je nad lidské síly.
Vloženo 08.07.12 21:05
Dobrý den, Vím,že to jsem úplně nepatří ale přesto se chci zeptat.Před 3 lety my zjistily nesnášenlivost na kasein.Celé tři roky jsem nepozřela nic z mléka pokud nějakou náhodou ano hned jsem to poznala /křeče,nevolnosti/ nedávno jsem to nevydržela a ochutnala jsem klasickou mléčnou milku sice jen kousek a nic se nestalo.JE tedy možné aby nesnášenlivost úplně zmizela ? Nebo je to jen tím,že to není "syrové" mléko.
Vloženo 06.11.12 18:20
Ano, co se tyce alergii a nesnasenlivosti, bunky maji "pamet". Pokud opravdu poctive drzite dietu a alergie neni extremni (typu anaf. soku), tak bunky, ktere si "pamatovali" Vasi alergii, postupne vymrou, tj. postupne se obmeni za nove, ktere si Vasi alergii nepamatuji. Pokud to nebudete prehanet (coz je taky otazka, jake mnozstvi mlika jste v te Milce opravdu snedla ;-))) tak byste nemela mit problem. Je to pomerne bezna praxe, proto se doporucuje drzet dietu ;-))) Drzim Vam palce a preji Vam to!
Vloženo 10.11.12 22:50