Diskuze: Testy potravinové alergie u MuDr. Strna

« zpět na přehled témat
autor: Jájina

Chtěla bych touto cestou poprosit všechny z Vás, kteří se svými autíky absolvovali testy na potravinové alergie v Institutu celostní medicíny V Praze u MuDr.Vladimíry Strnadelové a dietologa Jana Zerzána, aby se se mnou podělili o své zkušenosti a výsledky. Četla jsem na internetu různé nazory a nevím, čemu věřit. Děkuji předem Všem, kteří zde napíší své zkušenosti.

Vloženo 11.01.07 00:27

#1 Milada (baresova.novotna@seznam.cz)

My jsme absolvovali tyto testy na podzim. Bylo nám sděleno, že dítě má alergii na lepek, mléko, brambory, rajčata, cukr, med, banány,kakao. Nasadili jsme dietu, kterou držíme doteď, ale zatím nevidím žádné výsledky. Dcera měla nehojící se ústní koutky a ty se jí stále nehojí. Není prostě vidět žádné zlepšení a to ani v jejím chování. Takže sama nevím, jestli je to k něčemu dobré, ale aspoň jí zdravěji.

Vloženo 01.02.07 16:19

#2 Jarka

My jsme testy absolvovali začátkem ledna a diagnostikovali nám alergie na mnoho potravin. Včera jsme byli se synem na normalni alergologii, kde mu brali krev a budou zjišťovat potravinové alergie touto cestou. Tak jsem jen zvědavá nakolik budou výsledky podobné. Moc mě ta metoda EAV nepřesvědčila. Až budu znát výsledky (asi 2 týdny) dám vědět.

Vloženo 02.02.07 14:12

#3 Mirka (mira.mare@seznam.cz)

rozdíl však ve vyšetření máte. zatím co přístroj EAV vám zachytí nemoc ještě na dráze energetické, kde se dá hodně pomoci, v krvi se objeví až později a už je i léčení složitější. s dětma k vladce strnadelové chodím už nějaký rok a pokud si chcete udělat pořádný obrázek, navštivte pobyt s nima v étě v krkonoších. není to nic levného, ale stojí to za to. dietu tam uvaří a děti mají pobyt jako tábot. vy můžete v klidu absolvovat různé přednášky. loni jsem s nimi byla se všema 3 dětma a odpočala jsem si, byla tam fajn energie a prima lidi. vše je na jejich stránkách

Vloženo 02.02.07 17:22

#4 Zuzka

Četla jsem tu příspěvky a taky mám zkušenost spíše negativní.Hodně mě překvapila i cena vyšetření a tak jsem čekala nějaké vysledky a zatím nic vyznamného. To ten pobyt v Krkonoších bude stát asi "majlant".

Vloženo 07.02.07 16:32

#5 Mirka (mira.mare@seznam.cz)

levné to vážně není, více je tady http://www.institut.celostnimedicina.cz/

Vloženo 07.02.07 16:47

#6 jarka

Zdravím, slíbila jsem, že se ozvu, až budu znát výsledky na potraviny z alergologie. U mého syna nevyšla jediná alergie.Teď jsem si přečetla na diskuzi, že alergolog provádí testy na tzv. okamžité alergie , ale dají se ještě nechat v Evropě udělat testy na tzv. opožděné IgG4 alergie. Ty ukaží často mnohé alergie, které ty klasické neprokáží. Jsem zmatená a vůbec nevím, čemu věřit. Že by byl EAV přístroj tak skvělý, že objevuje i ty opožděné alergie?! nevím....jediné řešení je si nechat udělat testy na IgG4 alergie.

Vloženo 15.02.07 11:09

#7 Milada

My stále držíme dietu na vše,co nám prokázali na EAV přístroji. Kromě nepatrných změn v chování mé dcery se zatím nezměnilo nic. Dříve jsem ji nemohla ani pohladit, uhýbala a odstrkovala mě, jako by to pro ni byl ten největší trest. Dnes se sama dožaduje mazlení a chce, abych se jí více věnovala než předtím a povídala si s ní, za což jsem velmi ráda. Ale např. ústní koutky, se kterými bojujeme již dva roky se ještě nezahojily. Prosím tímto zároveň, kdo byste mi mohl poradit, jak je vyléčit. Zkusili jsme snad již vše možné. Různé masti-protiplísňové, antibiotikové,hormonální. Vitamíny, minerály, citrogrep...Nic nepomáhá.

Vloženo 15.02.07 13:35

#15 Mirek (blackmoto@quick.cz)

Tomáši, testy zprostředkovává klinika SBL ve Starém Jíčíně, tady je číslo +420 556 704 533. Jsou to potravinové IgG4 testy na cca 200 potravin, od základních až po ty méně časté, cena kterou jsem posledně platil - asi před rokem - byla okolo 13.000 Kč.

Vloženo 21.04.07 21:03

#16 bubáček

No víte, ty testy na alergologii také nezjistí vše. Nějaký lékař řekl, že jsou pravdivé ve 44 procentech. Myslíte že je to hodně??? Teď kde je pravda. Je také pravda, že ti co dělají EAV a berou za to hodně peněz, ti nejsou ti "praví". Také je potřeba si dát pozor na nejrůznější poradce různých firem, kterí také dělají EAV a přitom Vám nabídnou nejrůznější přípravky za x tisíc korun. TO také není ono. Já bych to viděl tak že správný diagnostik EAV by měl dělat jen EAV a nenabízet nesmyslné preparáty, maximálně doporučit nějaké bylinky, které si sami koupíte v lékárně a ne že on Vám sežene ... a bude to stát ... a tak dále. Znám jednoho, který je z Prostějova, dělá EAV, myslím si že celkem dobře, a hlavně nic nevnucuje a nenabízí. Dělá také laserovou akupunkturu a hlavně to není doktor!, což si myslím je také dobře, protože na to má trošku jiný náhled. Tuším, že měl email něco jako altermed@email.cz tak kdybyste ho chtěl někdo vyzkoušet, tak můžete psát :-)

Vloženo 19.10.07 08:56

#17 Vladi

Znám EAV, ale nechodím k výše zmíněné lékařce.
Moje zkušenost je taková, že přítomnost borelie odhalil přístroj EAV loni asi v září. Následně jsem u mého ošetřujícího lékaře nepochodila, stav ohodnotil jako syndrom "vyhoření". Po čase mě to nedalo a zašla jsem za známou lékařkou na důkladné rozbory krve asi po více než půl roce potvrdily, že jsem boreliozu prodělala.
Na EAV přístroj chodím asi 7 let, považuji tuto metodu za prevenci a léčba je pouze homeopatiky a dieta.
Mám zkušenost ne jednu a věřím, že diagnostický přístroj funguje tak, aby nám napomohl předejít spoustě nepříjemnostem, zdravotním potížím až nemocem.

Vloženo 25.08.08 18:13

#18 Sylva (malkicova@seznam.cz)

Ahoj,
MUDr. Strnadelová nedělá zdaleka jen metodu EAV. Dělá i čínskou medicínu, akupunkturu, homeopatii a spolu se svým manželem Janem Zerzáněm jsou odborníci na stravování.Doporučuji jejich knížku "Radost ze zdravých dětí".
Sylva

Vloženo 26.08.08 20:12

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.