Diskuze: Pomozte nešťastné matce

« zpět na přehled témat
autor: Hubáčková

Prosím, poraďěte mi, co mám dělat. Můj 7 letý syn má rok diagnostikovanou celiakii a já se mu sanžím všechny jídla nahradit v bezlepkové variantě. Jenže, neumím listové těsto prokládané, umím jen náhražku z pomazánkového másla, která synovi nechutná. Zkusila jsem koupit polské těsto, ale to páchlo margarínem a syn ho opět odmítl. Nedávno jsem zjistila, že syn si občas listové těsto lepkové kupuje!!! Říkal mi se slzami v očích, že bez listového těsta nemůže žít a že raději umře, než aby se ho úplně vzdal. On si už evidentně uvědomuje zdravotní nebezpečí, dokonce mi sám říkal, že brzo umře, když oprušuje dietu, ale listové těsto je pro něho droga. Částečně ho chápu, ale nedokážu mu ho nahradit. Ve vedlejších diskusích někteří píšete, že ho umíte vyrobit, proto vás prosím, napište, já od vás pravidelně budu listové těsto kupovat, na penězích nezáleží, dám vám třeba 1000 korun za jeden bezlepkový závin. Peněz mám dost, ale zdraví mího dítěte je pro mě nejdůležitější. Prosím, pomozte.

Vloženo 06.08.09 14:58

#2 Andrea

Nemůžu si pomoct, ale připadá mi to, že Vás syn vydírá. Chápu, že se mu nechce držet dietu, ale spousta lidí žije s různými omezeními a taky to musejí zvládnout. Sháněním listového po všech čertech problém nevyřešíte, protože leží jinde a "závislost na listovém těstu" je pouhou zástěrkou.

Vloženo 06.08.09 15:59

#6 Katka Č

Váš příspěvek mi připadá až příliš srdceryvný, na to že jde jenom o šrůdl, skoro bych řekla, že jde o nějaký vtip.Jak moc se váš sedmiletý syn pohybuje sám po obchodech, že si to nakupuje tajně? Snažila bych se mu to vysvětlit a třeba společně vymýšlet recepty a dobrůtky, kterými by jeho oblíbenou pochoutku nahradil. Pokud se syn pohybuje jen v okolí domova, což předpokládám, upozorněte prodavačku v místní pekárně, obchodě atd. Vím, že prý bývá problém třeba s dětma v pubertě, když začnou proti včemu vzdorovat, ale sedmileté dítě ....? Toho byste snad ještě zvládnout měla. K.

Vloženo 06.08.09 19:54

#7 Katka Č

Neberte můj předešlý příspěvek jako zlý, ale možná potřebujete pomoc vy. Vy musíte synovi dát vědět, jak se situace má. Určitě to chce hodně času a trpělivosti, ale když on uvidí, že víte co děláte a pevně si za tím stojíte, časem to přijme. Kupování štrůdlu za 1000 korun nemá žádný smysl. Poraďte se s dětským psychologem, zkuste tuto diskuzi, třeba vám někdo nějakého doporučí. Bez doporučení by to mohlo být dlouhé hledání, než najdete toho pravého. K.

Vloženo 06.08.09 20:28

#8 Hubáčková

Katko, on to syn chápe, že by neměl, vysvětlovala jsem mu to stokrát. Zkusím ale tu Vaši radu, upozorním paní v pekrně, co je velde našeho vchodu domů, aby mu to neprodala. Jinam se sand Mirek nedostane. Třeba to nějak půjde řešit, díky za radu.

Vloženo 06.08.09 20:31

#9 Andrea

Paní Hubáčková, já to samozřejmě taky nemyslela zle. Ten dětský psycholog je, myslím, dobrý nápad.

Vloženo 06.08.09 20:46

#10 sara (saramart@seznam.cz)

Paní Hubáčková mám skvělý recept ze starší BL kuchařky mohu vám ho poslat na mail v nejbližších dnech,ale musí mi ho někdo naskenovat. Na těchto stránkách by se "smrskl" a nebyl by přehledný. Nezoufejte, myslím, že chování vašeho syna v tomto věku je normální, ale řešit to samozřejmě musíte. Jak dlouho musí držet dietu? Uklidněte ho že brzo neumře, ale třeba, že by málo narostl. Na to hlavně kluci slyší. To listové těsto je z Jizerky kukuřičné mouky a maizeny. Nakupte jablka a zapojte při přípravě syna. Myslím, že poslat těsto by nešlo. Jsem ze Zlína.

Vloženo 07.08.09 00:46

#11 Iva (IKohoutkova161@seznam.cz)

Paní Hubáčková myslím že Katka Č. Vám to moc pěkně napsala, pokud je synovi 7 let tak co by potom následovalo až bude mít 15 ??? To už by Vám ta tisícovka na listové těsto snad ani nestačila.

Vloženo 07.08.09 08:15

#67 Ali (aliali8@centrum.cz)

Tak pane Franto zkusím Vám nějaký recept napsat. 1)těsto ,14 dkg jizerky,5dkg másla, 3 lžíce mléka,1 vejce a špetka soli já ještě přidávám na špičku nože jedlou sodu. 2)těsto,12 dkg másla a 7 dkg mouky jizerky. 1)těsto zpracujeme a vyválíme 2)těsto zpracujeme a potřeme první těsto. Překládáme a rozvalujeme tak dlouho než se zapracuje 2 těsto.Pak rozválime posipeme bez.strouhankou a jablky. Když se to bude moc lepit dát občas do chladna. Snad jste to Franto pochopil já všechny recepty dělám z hlavy,jen vánoční cukroví dělám z receptu. Asi jsme obešli téma diskuz jsem tomu ráda.Ali

Vloženo 23.03.10 13:24

#68 franta

Pro Ali:Dík,určitě to zkusím a dám vědět.Dovolím si poslat na Vaši adresu pár snímků,svých "pokusů".Ochutnávka po internetu bohužel (zatím)není možná.Zdraví "franta".

Vloženo 23.03.10 13:50

#69 Ali (aliali8@centrum.cz)

Díky Franto jste bezva chlap a moc děkuji.Ali

Vloženo 23.03.10 14:06

#70 Hubáčková

Mně se těsto při zpracování vždy potrhá a výsledek za nic nestojí. Od kamarádky si nechám vozit z Německého Kauflandu bezlepkové listové těsto firmy DS, je vyníkající. Chuť je mnohem lepší než to polské, co se k nám dováží.

Vloženo 23.03.10 17:46

#71 Ali (aliali8@centrum.cz)

Můžete do tohoto těsta přidat namočené lněné semínko nebo gumu gauru.Hodně často si dělám domácí vlasové nudle a nemám s tím problém.Namočené lněné semínko je k nezaplacení.Ali

Vloženo 23.03.10 19:24

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.