Diskuze: restaurace s bezlepkovým menu v Liberci

« zpět na přehled témat
autor: Terez (ladyevilll@gmail.com)

Nevíte o nějaké restauraci v Liberci, kde bych se mohla najíst?:) O pizze si asi můžu nechat zdát, že...

Vloženo 18.03.10 20:38

#1 Celia-život bez lepku (celia.zbl@seznam.cz)

V blízké Žitavě mají v Kauflandu mražené pizzy od firmy DS. Obvykle 2 a někdy 3 druhy. Pro inspiraci se podívejte na webovky www.celialiberec.info. V aktualitách z loňského léta je článek o sortimentu Kauflandu v Žitavě, kde jsou i mražené pizzy. Jinak bezpečnou restauraci v Liberci, Jablonci a okolí jsme nenašli. Ona někdy deklarovaná bezlepkovost v restauraci, má spoustu ALE. Jde hlavně o křížovou kontaminaci a hlavně neznalost personálu o záludnostech bzl. vaření a pečení (např. koření, dresinky apod.). Jediný je v pohodě McDonald se svými hranolky, zmrzlinami do plast. kelímku...Jestli jste z Liberce, opravdu stojí za to chladící tašku a zajet do Žitavy. Zdraví Celia.

Vloženo 18.03.10 22:55

#2 Jana

Zdravím, Tery, jediná o které vím, že mají přímo BL jídla je ve Frýdlantské ulici - ANANDA (je braná jako vegetariánská restaurace, ale mají tam na jídelním lístku i BLD). Jinak já nemám nikde problém, aby mi udělali "přírodní maso a brambory", vždycky říkám, že to nesmí být s moukou, strouhankou, masoxy..., prostě aby to bylo BL. Skoro ve všech restauracích už vědí o čem mluvím a nikde mi po j´ídle nebylo zle. S pozdravem Jana

Vloženo 08.04.10 13:56

#3 Jan

Jsem taky z Liberce a zkusil jsem Anandu....bylo mi špatně. Oni to sice deklarují jako bzl., ale je to jídelna, která se specializuje na tzv. zdravý životní styl - makrobiotika, obilniny. Možná to udělali dle vašich požadavků, ale co kuchyňské prostory od mouky (pečou moučníky, dělají karbanátky apod.)? Myslím tím křížovou kontaminaci...No je to věc každého. Já už ale ne.....

Vloženo 08.04.10 23:23

#4 h

S Anandou jsme jednali několikrát, ale oni jednat nechtějí. O bzl dietě nevědí nic. Považují to za zdravý životní styl a vymluvit si to nedají. Nedoporučuju. To, že vám není špatně není podstatné. Jídlo vám může škodit. Je to jako mluvit do dubu. Celiakie není alergie na lepek , kde po požití lepku můžete mít (ale nemusíte) okamžitou reakci. U celiakie ji nemáte téměř nikdy, i když sníte vysoké množství lepku. Tedy to kritérium, že vám níc nebylo, je nesmyslné.

Vloženo 14.04.10 21:29

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.