Jak je to tedy s pálenkami? Slivovice, hruškovice - od Jelínka, popřípadě Spišská. A co rum Captain Morgan? Některé internetové zdroje píší, že lepek neobsahuje. Jaký alkohol pijete vy, když už přijde na tvrdý?:) Díky, Terez
Vloženo 18.03.10 21:18
Zajímala mě stejná věc a bylo mi řečeno,že všechen alkohol, kromě piva je bezlepkový:)
Vloženo 15.04.10 11:37
Ve světle posledních informací z televize o falšování alkoholu v našem státě je možné asi úplně všechno.Ovšem i "kvalitní"značkový alkohol,vyrobený z denaturovaného lihu,někde v pokoutní stáčírně,je velmi pravděpodobně zcela bezlepkový(svého času alkohol vyráběný pokoutně z Carbopuru,byl čistší,než ten "značkový").Zdraví "franta".
Vloženo 15.04.10 12:14
Destiláty jsou bezlepkové pokud se do nich už nic nepřidává po destilaci, a to i v případě, že jsou vyrobeny z obilí, např. vodka. Ale jak píše Franta, u nás je možné všechno, tedy je vhodné pít jen značkové destiláty z obchodů. Ale pozor na likéry, zejména tzv. bylinné. I když vám výrobce, či prodejce bude tvrdit, že tam jsou jen bylinky, může to znamenat např. i macerát z drceného ovesného zrna. destiláty Jelínka jsou v pořádku.
Vloženo 15.04.10 18:09
i ve výrobcích liney nivnice je použitý bramborový líh a měly by být podle výrobce bezlepkové,jinak samozřejmě domácí slivovice,protože tam žádné obilí nejde,kubánský bílý rum a burbon,který je z kukuřice.
Vloženo 14.06.10 10:24
Už jsem to tu uváděla nedávno, ale ráda to zopakuji. Dle inf.manažera závodu R. Jelínka - slivovice je z hlediska bzl čistá, další destiláty - hruškovice, třešňovice a pod.(nevím,kolik jich dělají ) budou pravděpodobně lepkové. Rovněž Luhačovka je lepková.
Vloženo 14.06.10 19:32