Diskuze: Poraďte moře s miminem

« zpět na přehled témat
autor: Míša (misa.rei@centrum.cz)

Ahoj lidičky, chtěli bysme jet letos poprvé k moři. Vůbec nevím kam, prostě jen k moři, ale spíš někam do teplejší oblasti, chceme jet až v září. Uvažovali jsme o Chorvatsku, Řecku či Itálii. Máme drobka 1,5 roku a já mám celiakii a nesmím i laktózu, takže si asi budu muset vařit. Chtěli bysme tedy moře, asi spíš apartmán (kvůli vaření), někde kde je vhodné prostředí pro takové mimino (bazén pro prťata, jídelní židličky, postýlky). Nemáte třeba někdo něco podobného ozkoušené? Pak ještě dopravu, asi spíš letecky, jak ale s jídlem pro mě? Vůbec nevím jak si vybrat z té obrovské nabídky. No a cenu nějakou rozumnou.

Vloženo 27.04.10 12:43

#1 Ala

Italie ostrov Ischia,vari tam bezlepkove,tak o starost min,http://www.petratour.cz/ubytovani/italie-ischia-forio/san-leonard-forio-panza

Vloženo 27.04.10 16:19

#2 Petra

Alo máte to vyzkoušené? Jaké je tam jídlo? Snad bych i jela - v červenci autobusem, ale nikde jsem tam nenašla nástupní místa...

Vloženo 29.04.10 10:52

#3 Ala

Kamarádka tam byla a říkala že v pohodě,chce to přímo kontaktovat cestovku ta podá informace,já bych s tak malým mimčem letěla letadlem bylo by to o moc rychlejší,ale nevím o kolik je to dražší...

Vloženo 21.05.10 20:52

#4 ala

Já bych s miminem doporučila Kanáry je tam bezcelní zóna takže se tam dají za rozumnou cenu koupit plenky a další dětské potřeby. S dietou je podle mě dobré jet do apartnánu a vařit si sami. Je to i cenove dostupnější než hotel. Pro mimino je i příjemnější letět než někam jet autem je to rychlejší. S BL potravinami je to ale horší než ve Španělsku.

Vloženo 21.05.10 21:22

#5 šari

Hezký den, my máme vyzkoušené (doporučili jsme i dále a byli moc spokojení) letecky Řecko, ostrov Kos, hotel Atlantis - přímo u moře, stín až na pláž, dětský bazén, AI stravování - ochotní. Jinak Chorvatsko Zadar, hotel Donat - vaří bezlepkově a vedoucí kuchyně nechal uvařit i spec. jídlo, když jsme si nevybrali. Přímo na pláži, stín - není ale bazén pro mimčo, ale ten bych stejně nedoporučila vzhledem k hygieně. Na obou místech se hned u hotelu dají nakoupit i plenky a ostatní věci.

Vloženo 23.05.10 00:20

#6 Soňa Straková (sona.coeliac@seznam.cz)

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti,co se dá bezlepkového koupit - Itálie, Severní Jadran - Eraclea Mare ? Je to mezi Caorle a Lido di Jesolo. Díky všem za info. Soňa

Vloženo 23.05.10 11:36

#7 Hana

Soňo, do této oblasti jezdíme již několik let a letos jedeme poprvé přímo do Eraclea Mare. Za Caorlem směr na Portogruaro (nesmíte ovšem najet na dálnici - po normální silnici je to jednak levnější a často i rychlejší :-)) je obrovský hypermarket Carrefour, tam najdete bezlepkový sortiment. Dovolenou v Itálii zvládáme se zásobou jídla z domu, kromě ovoce, zeleniny, omáček, sýrů ... které koupíte kdekoliv, cestou zpět nakoupíme zase zásoby domů, třeba omáčky na špagety vyjdou na 1,30 euro, ale u nás stojí plus, mínus 70,-- Kč to samé platí i pro olivové oleje atd.....

Vloženo 28.05.10 21:28

#16 Martina franc

Také si nemyslím, že je nutné zůstat s malým dítětem pořád doma. Jen se musí zvolit cesta úměrná věku a zvykům dítěte. Dlouhá cesta autobusem nebo let letadlem asi není zrovna vhodné, ale lze přece cestovat autem, tam bude maximálně otravovat svoje rodiče :-) Dá se kdykoli podle potřeby zastavit, naplánovat třeba cestu přes noc, aby většinu dítě prospalo. Zažila jsem třeba zaoceánský let, kde nedaleko mě bylo miminko a všechno bylo v pořádku, za devět hodin jsem ho neslyšela ani kníknout.

Vloženo 03.06.11 16:45

#17 Jaruška

Souhlasím s Martinou, cestovat s malým dítětem v autě je asi ta nejlepší možnost. A co se týká bezlepkové stravy na dovolené, ideálním řešením jsou výrobky expres menu, které jsou snadné na přípravu a chutnají skvěle.

Vloženo 10.06.11 11:54

#18 Jana

Expres menu je výborné na dovolenou i pro členy rodiny, kteří dietu nedrží. Cena je více než přijatelná, jídlo chutné a ohřívání jednoduché. Také doporučuji!

Vloženo 15.06.11 16:30

#19 Helena

Vrátili jsme se z dovolené v Itálii, EXPRESS menu bezva, jen uvařit přílohu nebo chleba. A jime to bez rozdílu všichni.

Vloženo 16.06.11 15:28

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.