Nevíte někdo, jak je to s nákupy na ostrově Hvar? Chtěla bych si letos zaplatit dovolenou v hotelu Arkada. Nebyl tam někdo z vás bezlepkářů? Budu mít v ceně polopenzi ve formě švédských stolů, ale stejně bych ráda věděla, co všechno si vzít s sebou. Počítám, že chleba asi určitě...
Vloženo 06.06.10 17:43
Ahoj Petro,do Chorvatska jezdíme každý rok.V menších obchodech pro nás nemají nic,kromě přirozeně bezlepkových věcí (maso,zelenina,ovoce,sýr..)Jinak v těch větších jako je Billa,DM se něco sehant dá,ale nevím,jestli na Hvaru vůbec takový velký obchod je. Tady jsou stránky chorvatského sdružení pro celiaky.přečti si dopis pro turisty.. http://celijakija.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=90&Itemid=62
Vloženo 09.06.10 09:29
Mrkněte na stránky firmy SCHAR, tam jsou adresy a města v příslušné destinaci, kam dodávají, k nalezení včetně mapy.
Vloženo 09.06.10 13:30
Děkuji za rady. Vy si tam, Nikito, vaříte? Nebo máte jídlo zaplacené v hotelu?
Vloženo 14.06.10 11:47
Petro,vždycky jsem si vařila.V CHorvatsku to není problém ;-)
Vloženo 25.06.10 23:12
V neděli jsem se vrátila z dovolené, a tak přidávám zkušenost. Na Hvaru, konkrétně ve městě Stari Grad, neseženete bezlepkového vůbec nic kromě ovoce, zeleniny a sýra. V přístavu Ferry Port je drogerie DM, ale měla jsem zásoby z domu, takže jsem se tam ani nebyla podívat. V hotelu jsme měli švédské stoly, na snídaně byl velký výběr, ale na večeři se daly jíst jen ryby nebo dietní studená vepřová pečeně. Jako příloha byly vařené brambory, hranolky nebo zelenina. Doporučuji nejezdit bez zásob nebo bez možnosti uvařit si vlastní jídlo.
Vloženo 20.07.10 17:30