Dobrý den všem,chystáme se na dovolenou letecky do Recka na Zakynthos.Já a můj syn máme bezl.dietu,tak si určitě budeme brát sebou nějaké potraviny z domova.Letíme poprvé tak nevím jestli je něco co se nesmí z potravin převážet,jestli je nějaké omezené množství.Zda si můžeme vzít i něco malého z potravin do příručního zavazadla.Nemáte někdo zkušenosti z dostupností bezl. potravin na Zakynthosu?Za každou radu budu velice ráda a děkuji.Alča.
Vloženo 07.06.10 14:15
Nezapomeňte si nahlásit do letadla BD, aby ji měli připravenu, pripomeňte se ještě při check-in na letišti.
Vloženo 08.06.10 07:21
O Zakyntosu nevim, ale jiny recky ostrov Kreta - o bezlepkove diete nemaji potuchy, prezivala jsem na reckych salatech a grilovanem masu. Pecivo rozhodne sebou!!! zbytek mistni produkce ovoce, zelenina, maso, syry ostatne jako vsude jinde.
Vloženo 08.06.10 13:30
Taky jsem slyšela, že v Řecku a na přilehlých ostrovech nemají o bezl. dietě páru. To je první důvod, proč bych tam nejela. Druhý je ta jejich krize. Vybrala jsem si letos osvědčené a levné Chorvatsko.
Vloženo 09.06.10 08:05
Dobrý den,my jsme byli minulý rok na Krétě. Bezlepkové jídlo jsme si vzali i do příručních zavazadel,let. kontrole se to dalo vysvětlit.Bohužel ani naše "šikovná" delegátka přesně nevěděla, jak jim v hotelu vysvětlit, co máme dcera za problém. Ale věřím, že jsme měli jen smůlu. Na bezlepkovou ditu při odletu z Prahy zapomněli, přesto, že jsme jí měli nahlášenou. Při odletu z Kréty jsme to několikrát připomínali - takže nezapomněli, ale dcera dostala jen nevzhledně vyhlížející zeleninu a rýžové keksy. Myslím ale, že to není pravidlo - jen naše smutná zkušenost :-)
Vloženo 09.06.10 16:49
Děkuji za odpovědi.BD jsme si do letadla v cest.kanceláři nahlásili,ještě to ale budem připomínat na letišti,tak jsem zvědavá.Dám vědět jak jsme to všechno zvládli.
Vloženo 09.06.10 19:49
Dobrý den, na Krétě jsme byli v apartmánu a protože jsou i tam normální ochody, seženete vše, kromě pečiva.. to jsme si vzali z domu (a pytlík mouky).. vše ostatní si prostě koupili tam :-)Krétu rozhodně doporučuji:-)) ..s letadlem jsme dopadli stejně jako Ivetka- jaksi se na nás zapomělo,ale za ty 2,5 hodinky, co se letí, nikdo hlady neumřel;-) navíc nám velmi ochotně donesli jak omluvu ovoce.. bylo by škoda, necestovat, jen ze strachu, že se někde nenajíte, nemyslíte?;-)
Vloženo 11.06.10 21:26
Dobrý den, mám celkem čerstvou zkušenost z ostrova Rhodos. Jeli jsme s cestovkou Nikolas tour (ve spolupráci s Aquila travel), byli jsme v hotelu Avra Beach (středisko Ixia) a s bezlepkovou dietou nám vyšli ochotně vstříc. Bylo to předem dojednané. Pečivo jsme měli svoje, ale nakonec nám i 2 bezlepkové bochníky opatřili na místě. A při každém jídle nás hotelový manažer spolu s kuchařem provedl kolem připravených jídel a řekl, které je vhodné a které ne. No nemělo to chybu. Vřele doporučuji. Jo, a v letadle rovněž bez problémů (ČSA).
Vloženo 25.08.10 17:31
Dobrý den, minulý týden jsem se s dcerou vrátila ze Zakythostu a opravdu tam nemají ani páru, co nějaká BZLP dieta je. Ale zase se tam dá jídlo bez problémů vybrat. V každé restauraci mají pečené maso a spoustu způsobů příloh. Pečivo si vemte sebou určitě. Ani v lékárně nic nemají a jestli budete mít štěstí na nějaký obchodní dům, cestou je SPAR. V letadle (i když jsem měla 2 porce bezlepkové objednané), nešťastná letuška říkala, že žádném bzlp. jídle netuší. Tak to pro jistotu, alespoň tatranku do kapsy.
Vloženo 27.08.10 14:28