Diskuze: Dietní menza ve Spálené ul. Praha dotaz

« zpět na přehled témat
autor: Týnka

Dobrý den, chci se zeptat, zda má někdo z vás zkušenost s ditení menzou ve Spálené. Dietu držím rok, poslední cca měsíc jsem začala chodit do této menzy, protože si moc nestíhám vařit do práce obědy. Teď ale začínám zase mít zažívací potíže, které úspěšně mizely, a tak se snažím vypátrat, čím by to mohlo být. No a toto je jeden z rizikových momentů, protože přípravu jídla nemám 100% pod kontrolou (což mě drobet znervózňuje:o).Žádné jiné změny ve stravování jsem nezavedla. Děkuji za vaše případné zkušenosti

Vloženo 23.06.10 12:44

#1 Věrča

Mám s touto menzou jen ty nejkepší zkušenosti.Vždy řeknu,že potřebuji něco na bezlepkovou dietu a není problém(ani zdravotní).

Vloženo 25.06.10 15:10

#2 Týnka

Děkuji, Věrčo, s ochotou pana kuchaře problém také nemám, tak snad ani ty zdravotní problémy s touto menzou nesouvisí:)

Vloženo 25.06.10 15:22

#3 Magda

Urcite je mozne, ze stravovani v menze prispiva k horseni Vaseho stavu. mela jsem tam problemy a tak jsem s nimi radeji prestala. Kuchari nevedeli o kontaminaci nic a celkove na to, ze jsou "dietni" jsou o problematice bezlepkoveho vareni informovani jen hoodne povrchne. Kdyz jsem se ptala na koreni, vynadali mi, ze v koreni MOUKA neni apod. Nabizela jsem jim skoleni nebo tak neco ve spolupraci s lidmi, co toto delaji a meli dojem, ze toho vedi dost. musim ale dodat, ze je to ctyri roky nazpet. Za sebe ale bohuzel vubec nemohu doporucit

Vloženo 29.06.10 22:17

#4 Věrča

Tato menza určitě ví o čem je řeč.

Vloženo 30.06.10 19:28

#5 Magda

Tak jsem tedy znovu zkusila, jak na tom v menze jsou a je to porad stejnééé :-)vedi, o cem je rec, to je ale vse. nejsou rozhodne skoleni a znali natolik, aby mohli zodpovedne nabizet bezlepkovou stravu. Ale neodrazuji nikoho, kdo tam chce chodit, protoze mezi celiaky jsou velke rozdily. nekomu je fuk, ze je jidlo kontaminovane, sem tam nezname koreni, "no name" syr... Nekdo toto resi jako ja a je to vetsi nou dano mirou citlivosti a reakcemi na ne uplne svedomite drzenou dietu. Takze pro mně podobnm - nedoporucuji a ostatni at si jedi, kde a co chteji...ze?:-D mluvili s nimi pani z jineho sdruzeni celiaku (jak jsem zjistila) a chtely jim nabidnout skoleni nebo proste spolupraci a tak by i mohli nemocni ziskat plnou duveru. Odmitli!

Vloženo 22.08.10 17:28

#6 Týnka

Magdo, mluvila jste s kuchaři a potvrdilo se Vám, že nejsou zcela v obraze nebo se Vám po jídla udělalo zle? díky

Vloženo 24.08.10 12:04

#7 Magda

Tynko, nemam reakce tak okamzite, abych poznala, z ceho je mi zle. Ale pomohlo by to v nekterych pripadech :-) Mluvila s kuchari. Dobre bylo, kdyz jsme se ptala na polevku toho mileho sprymare a on, ze je O.K. a ptala jsem se na koreni a nic spatneho ze tam neni. Sla jsem si pro ni a jeste jednou se zeptala toho, kdo ji naleva a rekl, ze je tam nejaka "no name" vegeta. rozhovory nad syry a korenim me presvedcuji, ze jsou mimo misu. Dokonce vyroky typu "dyt v syru mouka neni!!" nebo podobne o koreni, me osobne staci. Ale opravdu nechci nikoho odrazovat, zvlast, kdyz mu toto nevadi. staci se podivat do jinych vlaken- nekdo proste "neresi" a je v pohode..

Vloženo 24.08.10 22:55

#11 Magda

Nemam seznam syru, ve kterych je mouka, sleduji vyrobky, v nichz neni lepek v zadne podobe. Na brigade v restauraci (je to 5 let) jsem videla ve slozeni syru skrob. Byly to "kvalitky" , kterre se vozi ve velkem do stravovacich zarizeni. Proste pro jistotu odmitam i syry a koreni.

Vloženo 06.09.10 15:16

#12 franta

Pro Magdu:Pokud to nevíte,tak firma Benkor nabízí na většine bezlepkářských akcí svoje koření,které je bezlepkové.A můžete si je i objednat přes lékárnu.Ale jak je to s kořením v restauraci netuším.Zdraví "franta".

Vloženo 06.09.10 16:40

#13 Jarda

Máte někdo nějaké novější zkušenosti se stravováním v této jídelně? Z toho co jsem si tady přečetl jsem trochu v rozpacích, ale příspěvky jsou už poměrně dost staré. Najde se někdo, kdo do této jídelny pravidelně chodí na obědy a je bez obtíží? Budu rád za jakoukoliv informaci..

Vloženo 01.02.12 19:11

#14 Grond

Zdravím všechny, Jarda téma oživil, tak dám svou trošku do mlýna. Do té menzy to mám tak 7 min. pěšky. Poté, co mi před asi rokem a půl zjistili celiakii, tak jsem tam zašel a promluvil si s kuchařkou a udělalo to na mě spíš špatný dojem. Domnívám se, že by se i pokusili něco bezlepkového nabídnout, ale oddělená příprava, oddělené náčiní apod aby se zabránilo kontaminaci, tak to by podle mě nezajistili a ani nevěděli, že je to třeba. O pět minut dál od té menzy máte restauraci U Švejka. Každý den na meníčku jedno bzl jídlo kolem 85 Kč a teď asi měsíc ještě cca 3 další jídla z meníčka, kde udělají bzl variantu. Např. svíčková (dnes jsem si ji dal) je zahuštěná bezlepkově (pokud jsem dobře pochopil, tak to takto dávají všem hostům, jen jim daj klasické knedlíky) a na přání k tomu dají i bzl knedlíky. Už jsem si tam "vychodil" slevu myslím 11%, takže se najím za 90 Kč včetně dýška obsluze. Ta menza je určitě levnější, ale nevěřím jí. V té restauraci tomu věřím na 100%. Teď jsem byl po asi 14 měs. diety na testech. Naprosto normální výsledky. Doktor se až trochu udiveně ptal "vy asi tu dietu držíte hodně poctivě, že? Věřte tomu, že tak často se to nevidí". U Švejka jsem celou tu dobu jedl pravidelně. Ne každý den, ale rozhodně tak 3x do týdne.

Vloženo 08.02.12 14:54

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.