Diskuze: sushi v restauraci

« zpět na přehled témat
autor: Pavlína

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je sushi bezlepkové. Předpokládám, že by mělo být, ale nejsem si jistá jeho přípravou v restauraci. Myslíte, že je pro celiaka bezpečné jít do restaurace na sushi? Děkuji. P.

Vloženo 16.09.10 14:06

#1 Paa

Tak pozor. Třeba to sushi, co prodávají v Globusu není bezlepkové. V restauraci se musíte zeptat...

Vloženo 16.09.10 21:23

#2 sylva

Byla jsem na kurzu výroby sushi, protože ho mám velmi ráda. Mořská řasa i rýže jsou bez problémů, stejně tak i ingregience, které se do rýže přimýchávají. Problém je, pokud máte v některém sushi krabí tyčinku, ta může být od některého výrobce lepková. Já si většinou dávám syrovou nebo uzenou rybu a zeleninu.

Vloženo 17.09.10 10:20

#3 Pavlína

Děkuji za upozornění. Sama jsem ještě sushi neměla, ale chystám se vyzkoušet. Že by mohlo obsahovat lepek v této podobě, mě nenapadlo. Zkusím se teda v restauraci nějak domluvit... :-)

Vloženo 17.09.10 13:09

#4 Ivana

.....ktere krabi tycinky jsou bezlepkove?? poradite nekdo?dekuji

Vloženo 20.09.10 12:25

#5 sylva (malkicova@seznam.cz)

Sushi samotné asi problém není , ale co omáčky,které se k nim podávají? U těch mám pochyby. Co taková sojovka? Bez lepku je jen Tamari,která není zrovna obvyklá.Milovníci sushi, co vy na to?

Vloženo 20.09.10 20:28

#6 sylva

Já jsem teď v práci, takže nemůžu napsat, jakou mám značku sojové omáčky. Ale je pravdou,že jsem musela projít víc zdravěnek, než jsem našla sójovku, která by vyhovovala. Stejně tak je potřeba přečíst obsah u wasabi a nakládaného zázvoru. Tím, že si sushi připravuji doma to byla otázka prvních nákupů a teď už mám vše po ruce. Krabí tyčinky nakupuji v Kauflandu, ale musím taky číst, mívají dva druhy, jeden vyhovuje, druhý ne.

Vloženo 21.09.10 08:05

#7 Eva (svoba@centrum.cz)

Sushi je bezlepkové. Celé. Jen pozor na sojovou omáčku. Ta lepek obsahuje. Ale ve speciální výživě se dá sehnat bezlepková a není o tolik dražší. Dá s epořídit v Praze na Vinohradech. A viděla jsem ji i jinde. Na druhou stranu - sojovka u sushi slouží jako neutralizátor. Není nutné v ní sushi máčet. Já jím bez sojovky. I když ono asi ani těch pár kapek by člověku neuškodilo moc ...

Vloženo 10.08.11 13:20

#8 Věra

Podle testu VUPP prošla většina sojovek i když obsahovala pšenici,pry se nějak tim procesem kvašeni ten lepek eliminuje,je to něco podobneho jak destilace whisky ta v konečne fazi taky lepek neobsahuje i když se páli z obilí.

Vloženo 10.08.11 22:27

#9 PETULA

Prosim Věrko,mohla byste sem hodit odkaz,kde se o tom píše?Moc diky.

Vloženo 03.10.11 19:43

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.