Nemáte někdo vyzkoušené restaurace v Praze, kde se dá bezpečně najíst? Především bych potřebovala najít restauraci nebo jídelnu na Žižkově. Většinou se snažím s personálem dohodnout a musím doufat, že mi jídlo bezlekové udělají. Moje celiakie je, ale v podstatě bez příznaků, takže opravdu se mi špatně rozpoznává jestli dostanu opravdu bezlepkové jídlo nebo ne. Poznat to můžu jedině na krevních testech a ty mám jednou za půl roku. Pokud někdo má vyzkoušené restaurace v Praze, budu mu opravdu vděčná za tipy. Předem díky Helena
Vloženo 07.11.04 19:54
Dneska jsem dostala do ruky letáček, že na Praze 5 v Plzeňské 193 otevírají 7.3.2006 nový obchod kde prý budou mít úplně všechno bez lepku. Jo, a v úterý tam budou mít ochutnávku, tak se tam jdu juknout! Zatím ahojjjj !!!!!
Vloženo 03.03.06 00:32
Dnes jsem byla mile překvapena nabídkou u Mec Donals. Přinesli mi seznam pokrmů, které u nich neobsahují lepek. I když to není obsáhlá nabídka, je dobré alespoň něco teplého.
Vloženo 22.03.06 16:36
Opravdu? To tedy koukam?! Ja kdyz jsem se v Hradci ptala, jestli jsou v poradku hranolky, tedy bezlepkove (nekontaminovane), tak na me koukali jak na blazna a zadny seznam s bezlepkovymi vyrobky mi nenabidli. Dokonce mi doporucili jako tatarku, ktera mela byt bezlepkova a pritom na ni bylo napsano, ze obsahuje psenici... Treba to ale casem i sem na "vesnici" doputuje:)...
Vloženo 23.03.06 07:40
Vladko můžete sem dát prosím ten seznam od Mc Donalda díky
Vloženo 23.03.06 14:44
Spalena ul.Praha1.Menza-dietní jídelna.Stací říct,že máte bezl.dietu a vždy vám něco nabídnou.Ale mají otevřeno do 15hod.Mám osobní zkušenost.Dobrou chuť.
Vloženo 23.03.06 16:39
Opravdu nikdo v Praze neznate vhodnou a osvědčenou restauraci, kde uvari i bezlepkove jidlo?
Vloženo 12.04.06 15:23
Mám zkušenosti jen s dvěma restauracemi na Praze 10,kde nám vycházejí vstříc,jinde jsme zatím nezkoušeli..jedna je přímo v nákupním centru Park Hostivař,v 1. patře ,je to restaurace ve stylu pirátské lodi,myslím,že se jmenuje San Miguel (nemůžete ji nenajít,je hned vedle vchodu do kina). TAm vše připravují takovým způsobem,že nepoužívají mouku a když jim ještě zdůrazníte,že chcete bezlepkovou stravu,nepoužijí ani koření..ale není levná:o(..bohužel,na častější chození to není,spíše na slavnostní příležitost...
http://www.sanmiguel.cz/
Vloženo 18.04.06 15:00
Dobry den. Slysela jsem o restauraci v Praze, ktera je situovana v jeskyni. Pry jde o luxusni restauraci s jedinecnym jidlem. Potrebuji vedet o jakou restauraci jde, protoze na doporuceni mych znamych z Francie (ktery, ale zapomneli jak se restaurace jmenuje), by to byl uzasny zazitek na narozeniny meho manzela. Moc dekuji, specha...
Vloženo 22.04.12 10:06
Možná to mohla být restaurace Pravěk. http://www.pravek.cz/ Jak je to tam s bzl jídlem nevím.
Vloženo 24.04.12 00:09
dobrý den, taky jsem se pídila, když jedeme něco vyřizovat, nebo na výlet a nechci s sebou tahat kastrůlky .-)) chodíme občas do http://svejk-restaurant.cz/cs/denni-menu/, nabízí menu BL i lepkové, milá obsluha, vyjdou vztříc, připravení jsou i na dětské hosty. Mohu doporučit.
Vloženo 24.04.12 17:01