Teprve minuly tyden jsem se dozvedela, ze mam celiakii. V cervnu se chystam vycestovat do Ceske Republiky na tydenni dovolenou. Mohl by me nekdo informovat, jak se k potrebam nemocmych celiakii stavi aerolinky?
Vloženo 23.01.06 22:20
Dominiko,už většinou při objednávání letenky můžeš uvést,že máš BLD. Na e-mail ti posílám ukázku,jak si můžeš u ČSA vybrat typ diety pokud objednáváš přes internet.Ale jde to určitě i telefonicky,či osobně. A pokud má takovou službu ČSA,má ji jistě většina renomovaných leteckých společností.Někde jsem četla,nebo mě to někdo říkal,že je bezlepkové jídlo v letadle lepší a tak je co závidět:o).
Vloženo 24.01.06 14:41
Ahoj Dominiko já letos taky letím poprvé a při placení dovolené v kanceláři jsem si nahlásila že chci BLP jídlo. Při nástupu do letadla se přesvěč jestli na tebe nezapoměli a v letadle je jídlo označeno zkratkou GFML.
Vloženo 27.01.08 12:30
Jak už jsem tu psala... vyšli mi vstříc i při charterovém letu. Byla to společnost Travel Service
Vloženo 28.01.08 23:00
Je lepší o bezlepkové dietě říct už při odbavení (samozřejmě po předchozím objednání už při objednávání letenky)! Já jsem to minule také řekla až při nástupu do letadla a letuška mi říkala, že už byli nervozní, že nevěděli, kdo to je a doporučila mi, abych to hlásila už při odbavení!
Vloženo 29.01.08 10:37
Ahoj, my jsme loni letěli s Travel Servisem.2 dny před odletem jsem volala na cestovku ( Firo-tour ) a Ti mi pro syna BLP stravu v letadle zajistili.Při příchodu do letadla jsem to ještě řekla letuškám.Ty si napsaly, kde sedíme.S BLP dietou bylo na palubě lidí více.Ale při zpáteční cestě měli BLP jídel málo.Bylo vidět,že personál dostal vynadáno od vrchního stewarda,že si to v Praze nespočítali. Moc se omlouvali,dali nám navíc banán ( podle mě to byla jejich svačina z domova ) a pak nějaké BZL chlebíčky. Ale i tak to šlo.Já jsem vždy připravená něco u sebe mít, pro případ, že by mělo letadlo zpoždění.
Vloženo 17.02.08 20:10
Ahoj, ted je to uz jinak, bohuzel pro nas, celiaky. GFML davaji jen od urcite delky letu, viz treba info na http://www.lufthansa.com U CSA mam tez zkusenost, ze na kratke lety blp dietu nezajistuji.
Vloženo 19.04.10 14:52
Dobrý den, na krátké lety většinou bezlepková dieta není, ale je třeba si to vždy ověřit, záleží na letecké společnosti. Například při letu na Maltu jsem dietu dostala a všichni lidé okolo záviděli :-).
Vloženo 21.04.10 12:57