Diskuze: plný invalidní důchod a práce

« zpět na přehled témat
autor: jana (zelene-oko@seznam.cz)

Dobrý den!
Chtěla bych se zeptat jestli si přítel může přivydělat pokud pobírá plný invalidní důchod od 22.11.1999 Podle ustanovení
§ 39 ods.1 pism.a)zakona c. 155/ 1995 Sb. v platném znění. A má neměnný zdravotní stav a komplikovany obstrukční hydrocefalus.Děkuji za odpověď

Vloženo 08.03.07 12:16

#1 Majka

Zkuste stránky ligy vozíčkářů, tam mají dobře rozpracovaný celý sociální systém, na co je nárok, co se smí a co ne - http://www.ligavozic.cz

Vloženo 08.03.07 12:27

#2 kalusová anna (kaluskaa@seznam.cz)

Mohu pracovat a kolik hodin za měsíc děkuji Kalusová

Vloženo 21.08.07 21:22

#3 Věrča

Při PID můžete pracovat bez omezení výdělku i hodin.Jen by Vám Váš ošetřující lékař měl napsat doporučení jakou vhodnou práci k Vašemu zdravotnímu stavu můžete vykonávat!!!!! A podívejte se na stránky LIGY VOZÍČKÁŘŮ!!!!!!

Vloženo 22.08.07 10:00

#4 miroslava jelinkova (jelinkova.m2@seznam.cz)

jak je to prosim s výší výplaty pri PID na 7 hodin denne.bude to pravdepodobne minimalni mzda.dekuji jelinkova

Vloženo 12.09.07 14:40

#5 Petra

Zkuste se poradit na http://www.businesscenter.cz/business/diskuze

Vloženo 13.09.07 06:47

#6 simkovicova (simkovicovaalena@seznam.cz)

prosím vás,můj syn má přiznaný PID,může pracovat.po chemoterapii,děkuji za odpověď. simkovicova

Vloženo 19.12.07 21:53

#7 Kaci (kacinna@seznam.cz)

Prosím vás muj manzel dostal PID může pracovat?
Důchod dostal po roce psychiatrického léčení

Vloženo 23.12.07 12:27

#69 Marek Ton (MarekTon@email.cz)

Zdravím Všechny..Taky mam vážné zdravotní problémy…Plny Invalidní důchod mě vzali. S tím, že mám omezení pouze 10% jsem od nového roku nastoupil do práce. 2x mě vyhodili, protože jsem nestihal, potřetí majitel zkrachoval a tak se teď soudím o peníze. V další práci to samé. Momentálně jsem na nemocenské. Stres že nebudu mít na nájem mi na zdravotním stavu nepřidal a tak se snažím pracovat a naštěsti se keme dostala možnost dobře placené práce z domova..Pokud by jse měli zájem tak mi napište na MarekTon@email.cz Ted jsem v klidu což je pro mě hodně důležité

Vloženo 30.07.11 12:08

#70 Kveta (Huhu.1@seznam.cz)

Dobrý den,mám PID astma,teď jsem po srdečním zákroku,v Praze IKEMA jsem před příjmem četla že mám nárok na zvýšení mého stávajícího PID který činí 3912korun,poradí mi někdo co s tím mohu rělat?Děkoji

Vloženo 01.01.12 22:44

#71 Jiří Zýka (akyz.jiri@seznam.cz)

Dobrý den.Jako diabetik jsem dostal invaliditu l.stupně.Mohu dál pracovat na osm hodin?Nehrozí mi nějaké sankce?Děkuji za odpověď.

Vloženo 19.01.12 15:08

#72 Ewa Czyż (jinx251161@wp.pl)

Dobry den, jsem uż rok a 1 mesic v PID 3 stupne, mam 50 let a dve deti ktere studiuji, muj duchod ne staci na potreby udrzeni domacnosti a potreb deti. Muj zdravotni stav je velmi spatny mam ataki a jeden tyden je mi dobre a dalsi dva nevstanu z postele mohla bych se zamestnat jen prilezitostne nebo na stalou przci nestacim. Jak vypada takova situace pred lekarskou komisji, bude mit ma prilezitostna prace vlyv na stupen invalidity pri rocni kontroli???? Predem dekuji za odpoved.

Vloženo 21.01.12 20:55

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.