Dobrý den
Chtěla bych se zeptat,zdali můžu žádat o příspěvek na nákup auta.Jsem v plném invalidním důchodu a na mateřské dovolené.Auto používám na cesty k lékaři a na nákupy.Mám starší auto,bylo mi ted doporučeno automechanykem at si koupím jiné,už je dost staré a stále se porouchává.Proto se chci zeptat jaký mám nárok požádat o tento příspěvek, a kolik činí příspěvek na provoz auta?Jakým způsobem mám požádat.Předem děkuji za brzkou odpověd.S pozdravem Gollová
Vloženo 20.03.07 11:26
zažádat si můžete, ale záleží jen na posudkovém lékaři zda vám co schválí, dle vašeho zdrav. stavu a pak jakou částku by vám sociálka dala. co se týká příspěvku na benzín, tam záleží jakou máte průkazku. podle toho, že jste na mateřské, předpokládám, že nanejvýš ztp, tak tady to dělá 6000kč na rok.
Vloženo 20.03.07 12:18
manžel je po mrtvici a zůstal ochrnuty na levou stranu ma ZTP/P jezdit nemůže,ale chtěla bych vědět zda by dostal syn ,ktery ho všude vozi nějakz přispěvek kolik a kam se obratit děkuji Kasova
Vloženo 22.04.08 16:57
příspěvek by dostal,ale je zvláštní,že vám to ta paní na sociálce neřekla.žádáte si tam,kde o kartičku ztp,na kalendářní rok,klidně i 31.12 a příspěvek dostanete.
a jinak paní evo,to záleží na tom,jaké postižení máte,ono je to konkrétně vypsané a rozhoduje vždy lékař..musíte i dát žádost,a na té sociálce vám zrovna řeknou jaká je šance.
Vloženo 22.04.08 18:51
příspěvek nikdy nedostane syn, ale musí žádat postižený, i když ho bude vozit někdo jiný....lékař rozhoduje o přiznání dávky, sociálka o výši částky
Vloženo 22.04.08 21:54
Ještě vám to trošku zamotám....:
Pokud myslíte příspěvek na benzín, tak žádá buď přímo osoba s ZTP nebo ZTP/P, pokud je majitelem auta nebo osoba, která je majitelem auta a je s osobou, která je s osobou se ZTP/P v přímém příbuzenském vztahu.
Pokud jste myslely příspěvek na nákup motorového vozidla, tak vždy žádá postižený člověk (i když třeba ani nemá řidičák), protože po přiznání příspěvku se sice stane majitelem, ale fyzicky to auto může řídit kdokoliv. Nikde není psáno, že majitel vozu musí mít řidičák.
Vloženo 22.04.08 22:31
Prosím o radu. Matka je držitelkou ZTP. Auto, které potřebuje k pohybu již dosluhuje. Jaké jsou podmínky k žádosti o příspěvek na vůz alespoň novější? Je ve starobním důchodu, bojí se velkých splátek. Děkuji. dcera
Vloženo 14.09.08 18:52
Zdravím, jsem dcerou mentálně a fyzicky postižené dcery věku 39 let.Špatná orientace v neznámém prostředí, ale i doma. Je jí přiznán příspěvek na péči ve III. stupni. Navštěvuje denní stacionář, kam je denně dopravována a odvážena.
Mám otázku, zda lze úspěšně žádat o příspěvek na motorové vozidlo.
Pozn. Dosud jsme ještě nikdy nežádali, neboť finančních prostředků jsme měli dostatek. Nyní jsme s manželkou ve starobním důchodu.
S pozdravem Josef Šebesta - otec
Vloženo 18.11.08 11:06
Zdravím, ano, vím, že vás vytáčí číst pořád dokola ty stejné problémy, ale nedá se nic dělat. Jukni na Bazar TOP je inzertní portál určený právě pro Vás. Náš bazar je místo, kde můžete prodat nebo koupit téměř cokoliv. Inzerce s fotografií je samozřejmostí. Máme připraveno mnoho zajímavých služeb inzerce pro zviditelnění Vašeho inzerátu a tedy i úspěšnější prodej. http://www.bazar-top.cz/
Vloženo 05.04.13 12:39
Dobry den pred peti lety jsem dostala prispevek na zakoupeni auto pro meho syna ztp-p.Mam nyni narok na prispevek na zakoupeni auta.Synovy je 27 let a navstevuje praktickou skolu.Dekuji Ladka
Vloženo 07.04.13 09:56
Zdravím, ano, vím, že vás vytáčí číst pořád dokola ty stejné problémy, ale nedá se nic dělat. Jukni na Bazar TOP je inzertní portál určený právě pro Vás. Náš bazar je místo, kde můžete prodat nebo koupit téměř cokoliv. Inzerce s fotografií je samozřejmostí. Máme připraveno mnoho zajímavých služeb inzerce pro zviditelnění Vašeho inzerátu a tedy i úspěšnější prodej. http://www.bazar-top.cz/
Vloženo 09.04.13 16:17
dobrý den chtěla bych se zeptat na příspěvek na auto.mám otce v invalidním duchodu,a máme dokonce od čtyř lékařu potvrzeni jako nechodící.ke komisi už nechodí jelikož má napsáno,že se stav už nezlepší.žádost jsme odeslaly na sociální odbor,ale byla nám zamítnuta,odvolaly jsme se tedy a i tam přišlo zamítnutí.je ještě možnost kam se obrátit,?díky moc monika
Vloženo 15.04.13 09:31