Diskuze: výpočet přídavků na dítě

« zpět na přehled témat
autor: Lenka (lemur.l@seznam.cz)

nevíte někdo náhodou, jak se počítají přídavky na dítě, když přesahuje tu kategorii věkového limitu.¨
Sazby přídavků jsou určeny do 6 let a pak 6-15 let. Syn má III. stupeň na metab. poruchu. U přídavků se tedy nenásobí ŽM? jak tedy spočítat, když má v listopadu 6 let. Do listopadu vč. je sazba do 6 let a od prosince ta vyšší, nebo jaká je praxe?.

Vloženo 16.11.07 21:56

#1 Monika (fejglovam@seznam.cz)

Přídavky na děti jsou od 1.1.2008 dávány do 2,4násobku životního minima.
Viz. http://www.mpsv.cz/cs/4756
Máte tam tabulku a rozdíly mezi rokem 2007 a 2008.
S pozdravem Monika

Vloženo 20.11.07 20:07

#2 Martina (nmno@seznam.cz)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik je od 1.1.2008 životní minimum pro pětičlenou rodinu (2 děti nad 18 let a jedno do 15 let, všechny studují). Děkuji

Vloženo 06.01.08 21:59

#3 vladka (hudcovavladimira@seznam.cz)

AHOJ,TAK TO BY ME TAKY ZAJIMALO PODLE JAKYCH TABULEK SE PRIDAVKY NA DITE POCITAJI?MAM TRI DETI 21MESICU 500KC.9-LETA DCERKA 610KC.15LETY SYN 610KC.PRITOM JE STARSI A MA VETSI POTREBY.OPRAVDU TO NECHAPU.

Vloženo 24.05.08 14:30

#4 Jana (rerichovajana@seznam.cz)

Dobrý den,
nejdříve bych vám nastínila situaci. Já i můj bratr jsme ukončili studium na vysoké škole v únoru 2008. Paní účetní, která zpracovává otcovu výplatu, bez jakýchkoli podkladů nád dále vedla jako studenty. Chyba je samozřejmě na obou stranách. Ale můj dotaz zní. V jaké míře se pohybují penále. Popřípadě jde v naší situaci, když jsme se sami nahlásili na úřad, zmírnit sazbu penále? Prosím o brzkou odpověď a předem také děkuji

Vloženo 15.09.08 21:52

#5 jirul (jirul@seznam.cz)

Dobrý den, nikde nemůžu najít co vše se počítá do příjmu rodiny. Konkrétně jde tedy o čistý příjem rodiče, a k němu se přidá též brigáda studenta? A jak je to s vdovským a sirotčím důchodem? Díky předem.

Vloženo 17.09.08 19:04

#6 bazilišek (r.gladisova@seznam.cz)

Také nikde nemůžu najít co vše se počítá do príjmu rodiny.Hlavně mě zajímá,jestli se do příjmů počítá vdovský a sirotčí.Moc děkuji za odpověď

Vloženo 23.09.08 13:57

#7 Radka (adule.3@seznam.cz)

Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat jaký příjem se počítá od rodičů jestli příjmy za cely minuly rok nebo za tři měsíce?Děkuji

Vloženo 23.09.08 20:21

#12 Marcela Rychlinková (maca.rychlinkova@seznam.cz)

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli se započítává do příjmů i rodičkovský příspěvek. Děkuji za odpověď Rychlinková.

Vloženo 02.11.09 12:03

#13 lída

Ano rodičovský příspěvek je příjem a započítává se

Vloženo 02.11.09 16:49

#14 Petra (petronela.l@seznam.cz)

Dobrý den,chtěla bych se zeptat:Trvalé bydliště mám u rodičů v Praze.Jsem samoživitelka pobíram tudíž přídavek a soc. příplatek na dítě.Mám přítele který si teď koupil družstevní byt za Prahou a já bydlím u něj.Přítel tam trvalé bydliště nemá.Je jen majitel bytu. Chci se tedy zeptat,když bych si tam nechala zřídit trvalé bydliště jak je to pak s těmy příjmy. Zajímá mě jestli by se přítel bude započítávat do mích příjmů jako druh protože spolu bydlíme.Jak jsem již psala trvalé bydliště tam ale nemá. Měla bych ho tam sama(ale byt užíváme spolu). Děkuji Vám za odpovědi. Petra

Vloženo 09.07.10 10:01

#15 Olina

Aspon že už to jde přes net pořešit http://www.digitalni-podpis.cz/pridavky-na-deti

Vloženo 18.10.11 14:01

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.