Dobrý den. Od nového roku 2009 se na dietě finančně podílí i VZP. Potřebuje však mít na paragonu napsáno slovo bezlepková a buď razítko nebo pokladní lístek. 1x měsíčně nakupujeme v Globusu, kde na paragonu bohužel slovo bezlepkový není. Na informacích potvrzení o nákupu bezlepkových potravin nedávají. Můžete mi poradit, jak mám získat pokladní lístek pro pojišťovnu, aby měl všechny iniciály, které jsou potřeba k proplacení 250Kč měsíčně. Jedná se mi opravdu pouze o speciálně upravené potraviny pro celiaky (mouky, sušenky, uzeniny).
Vloženo 19.04.09 22:45
Pro Lenku:Tak s tímto problémem se zkuste obrátit na telef.infolinku globusu,(nebo mejlem).Další možnost je zeptat se paní Bušinové-ta je přes Globusy. Já budu mít do Globusu cestu někdy v půli týdne,tak se taky zkusím poptat.Zatím jsem vyřizoval(v brněnské pobočce VZP) jen ten novoroční balíček.Měl jsem paragony ze zdravých výživ,psané rukou a řekl bych zcela nečitelné,přesto s nimi nebyl problém. Zdraví "franta".
Vloženo 19.04.09 23:03
Lenko,ve VZP mají seznam potravin. Na paragon si nenechávám napsat uzeniny a jiné potraviny o kterých nelze zjistit jestli jsou bezl.,ale mouky,rohlíky,chleby,sušenky a pod.to co je v globusu v bezlepkovém regále není problém.Na paragonu žádné speciální úpravy nedělám,to co mi dají u pokladny dám na VZP.
Vloženo 20.04.09 08:08
naše pojišťovna nic nedává, ale jen tak pro informaci se ptám - celiak který tyhle speciální bezlepkový věci nemůže kvůli jiným alergiím má tedy i u těhle pojišťoven smůlu?
Vloženo 20.04.09 08:49
Lenko, již jsem si letos nechala proplácet na VZP potraviny z Globusu a nebyl problém.Vždy když nakupuji, dávám bezl.sušenky,pečivo,těstoviny,směsi na paragon zvlášt. Paní na přepážce pojištovny si našla na netu že namátkově výrobky myslím zrovna Jizerku a Schar jsou bezlepkové a vše odsouhlsila.
Vloženo 20.04.09 09:27
Já také nákup třídím - zvlášť speciálně bezlepkové potraviny a zvlášť ostatní suroviny; tzn. dostanu dva paragony. Ale ty bezlepkové, jako je mouka (Jizerka, Mantler, Promix) a sušenky CeliHope nejsou označeny jako bezlepkové, tudíž paní na přepážce u VZP mi to nemohla uznat. Uznala pouze "bezlekové piškoty", neboť takto to je uvedeno na paragonu. Globus jsem již oslovila, ale zatím se mi během dvou měsíců ani na jeden ze dvou mailů neozvali. Dostala jsem proplacen pouze novoroční balíček, kde ve zdravé výživě vypsali rukou veškeré nakoupené zboží s celým názvem. Do tohoto obchůdku zase často nechodím. Výhodnější je Globus na mouky.
Vloženo 20.04.09 14:35
Ahojky všichni, já mám také paragony z Globusu a dokonce tam nechávám uzeniny, tuňákovou pomazánku, pomazánkové máslo, atd. A vždy mi to proplatili. V tom příspěvku vysloveně píší bezlepkové potraviny a suroviny pro přípravu bezlepkové diety. Z pomazánkového másla dělám štrůdl. Takže tam dávám vše! PA
Vloženo 20.04.09 20:06
Hm, mně neuznali na VZP nic, jen ty piškoty. Odkazovali se na svoji vnitřní směrnici: na paragonu MUSÍ být uvedeno slovo "bezlepkový". Takže bzl. mouky Jizerky a Mantler proplacené nedostanu :(
Vloženo 22.04.09 08:30
Dnes mi proplatili paragony za únor, březen, duben (leden jsem prý už čerpala v Novoročním balíčku). Když jsem se ptala na příspěvek na dovolenou (pro mentálně postižené dítě), prý se něco chystá, tak se mám přijít zeptat.
Vloženo 18.05.09 20:25
Pro všechny:Pozor ,blíží se konec června-kdo ještě neuplatnil svoje paragony na příspěvek na bezlepkovou dietu (u VZP)za měsíce leden až duben,tak má nejvyšší čas. Zkušenost z Brna-přineste všechny,(leden až duben),úřední šiml si vybere.Pokud jste čerpali ten Novoroční balíček,tak je to jen únor až duben. Zdraví "franta".
Vloženo 23.06.09 05:41
nevite někdo s předstihem co od července chystá tedy vzp?je to už za týden a nikde jsem nic nenašla.
Vloženo 23.06.09 12:52
http://tojesila.cz/cz/s16/c1634-AKTIVITY-CSSD/n2217-Tiskova-zprava-CSSD-1-mistopredseda-strany-Bohuslav-Sobotka
Vloženo 15.10.09 15:46