Zdravím všechny, poprvé jsme žádali o PnP na 6,5 letou dceru,má rok celiakii + k tomu pořád hematolog.problémy. Sociální pracovnice co byla u nás doma to sepsala na 8-9 omezujících úkonů a lékařský posudkář nám to shodil na 3 a že prý nemáme na nic nárok. Na gastro chodíme už jen na testy co půl roku, na hematologii co 2 měsíce. do školky jídlo nosíme a bude nastupovat na ZŠ kde nás na dvou odmítli s tím že ohřívat jídlo nebudou. Všude čtu že celiakie jako metabolické doživotní onemocnění má spadat do 1. stupně a my dopadli takhle. Navíc čekáme jak dopadne mladší dcera. Můžete mi poradit co mám dál dělat ? Odvolávat se- mám 14 dní na odvolání ? nebo počkat až bude dceři za pár měsíců 7 let a podat žádost znova..Posudkář dceru ani neviděl a s námi nechce ani jednat, poslal pouze přes sociálku rozhodnutí... díky za odpovědi, Radka
Vloženo 26.05.09 12:01
Žádala jsem poprvé o pnp v době, kdy měl syn ještě šest let, za dva měsíce pak sedm. Přišla nám dvě rozhodnutí. Žádost o příspěvek do sedmi let byla zamítnuta, od sedmi přiznán první stupeň. Platnost je na rok, letos nám byl opět přiznán.
Vloženo 26.05.09 16:17
dobrý den já mám 4 letého a dostala jsem na něj prodloužení rodičáku do sedmi let má celiakii a kožní problémy,ve Vašem případě bych žádala o rodičovský příspěvěk ten přiznají snáž.do sedmi let je zvýšený rodičák 7600kč a ted bude platit i rodičák prodloužený do deseti let a to je příspěvěk 3000Kč.pokud si znovu zažádáte o PnP a dostanete s bídou 1.stupen a to možná dostanete taky 3000Kč tak větší jistota je u rodičáku.Hodně zdaru
Vloženo 26.05.09 17:27
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak můžu postupovat, když mám dceru- celiaka 3,5 roku a nyní pobírám rodičák na chlapečka 1 rok. PnP mi nyní zamítli, píšu odvolání. Můžu si zažádat o prodloužený zvýšný rodičák? A jaký to bude mít vliv na chození do školky, školy apod? Děkuji za odpověďi.
Vloženo 27.05.09 14:28
v tomto věku na PnP nedosáhnete, je zbytečné psát odvolání. a pokud jste na rodičáku, dvakrát ho nedostanete. tak je to postaveno....
Vloženo 27.05.09 15:57
Na rodičáku jsem s mladší dcerou, za měsíc mi končí a pak asi evidence na pracáku.Ted jsem si byla pro vysvětlení (uznal 3 úkony, hemat. problémy pro něj nemají žádný vliv) u posudkového lékaře a ten mi řekl že se nemám ani odvolávat a počkat 8 měsíců než bude starší dceři 7 let a podat si novou žádost. Od prodlouženého rodičáku mě kamarádka co pracuje na sociálce odrazuje, že se to stejně dostane ke stejným posudkářům... No tak vůbec zas nevím nic...
Vloženo 27.05.09 17:02
určitě si žádejte o rodičák přiznají ho spíš než pnp.
Vloženo 28.05.09 06:21
pro martinu je pravda že dva rodičáky nedostanete vždy se dostává jen na mladší dítě rodičovský příspěvěk.jedině at si na starší dítě zažádá tatínek ale pokud ho dostane tak starší dcera do školky smí jen na dopoledne ne na celý den.jinak rodičák seberou a na socce chcou každý měsíc potvrzení ze školky.
Vloženo 28.05.09 06:27
Pro Lídu s tím, že by se mohly pobírat dva RP se přít nebudu, protože si myslím, že to nejde. Ale RP se nemusí pobírat jen na nejmaldší dítě v rodině. Jde ho pobírat i na starší dítě, pokud si ale žádáte o zvýšený RP. Tady okopíruju kousek textu ze stránek MPSV: Nárok na rodičovský příspěvek v základní výměře do 7 let věku dítěte náleží i v případech, kdy dlouhodobě zdravotně postižené nebo dlouhodobě těžce zdravotně postižené dítě není nejmladším dítětem v rodině, pokud by jinak náležel rodičovský příspěvek na nejmladší dítě v rodině ve snížené výměře anebo by nárok na rodičovský příspěvek na nejmladší dítě v rodině již nebyl.
Vloženo 30.05.09 11:24
Já mám 7letou dceru, posudkář nám příspěvek zrušil že nemá nárok, sepsali jsme odvolání v kolika úkonech potřebuje péči a zdůraznili že je jí 7 let (posuzují to jinak) a komise nám přípsěvek přiznala. Od července má být nová vyhláška, kde budou diety zohledněny. Tak se uvidí.
Vloženo 01.06.09 18:31
http://tojesila.cz/cz/s16/c1634-AKTIVITY-CSSD/n2217-Tiskova-zprava-CSSD-1-mistopredseda-strany-Bohuslav-Sobotka
Vloženo 15.10.09 15:49
RUDOLFE, PROSÍM, NETAHEJTE SEM POLITIKU - A JEŠTĚ K TOMU ŠPINAVOU!
Vloženo 05.11.09 23:29