Diskuze: RP do 7 let a školní docházka

« zpět na přehled témat
autor: Marcela

Dobrý den, pobírám RP do 7 let. Dcera nastoupí v září do ,,normální''školy. Nevíte někdo prosím zda mi RP zanikne nebo ho budu pobírat do dovršení 7 let? Na úřadě mi řekli, že pokud splním podmínky / max 6 hod. nebo délka vyuč.../ tak bych peníze snad ještě mohla brát. Pokusí se to zjistit. Poraďte prosím.Díky.

Vloženo 08.06.09 12:20

#1 anička

Ahoj pokud bude ve školce max jen 6 hod.tak rodičák určitě budete brát až do 7 let .

Vloženo 08.06.09 20:41

#2 anička

Nesmí být na celý den a každý měsíc je nutné na sociálku zanést papír takový ružový potvrzení od ředitelky že nechodí na celý den.

Vloženo 08.06.09 20:42

#3 Věra

Milá Marcelo, není to tak dlouho, co jsme byli ve stejné situaci. Dcera začala navštěvovat "normální" školu a i když vyučování žádný den v týdnu nepřesáhlo 4 vyučovací hodiny, rodičovský příspěvek nám byl odebrán. Žádná logika zde nefunguje, protože stejně staré dítě navštěvující MŠ příspěvek získá, ale v "normální" škole už nemáte nárok. Ani odvolání nepomohlo ...

Vloženo 08.06.09 22:53

#4 anička

omlouvám se Marcelo špatně jsem si to přečetla pokud jde do školy tak vám rodičák vezmou,přehlédla jsem se přečetla jsem předtím do školky.Tak si zažádat o Pnp nebo rodičák znovu a ten bude jen snížený 3000KČ PODLE NOVÉ VYHLÁŠKY ALE NEVÍM JESTLI Ž PLATÍ NEBO AŽ OD 2010ROKU,

Vloženo 09.06.09 06:14

#5 HELDA

MARCELKO,ŘEŠILI JSME ÚPLNĚ STEJNÝ PŘÍPAD.MÁTE NÁROK NA RODÍČÁK 7600 ,.KČ AŽ DO DOVRŠENÍ 7 LET.POTOM SE VÁM KRÁTÍ NA 3000,.KČ Rodičovský příspěvek náleží i v případech: když dítě mladší 3 let navštěvuje jesle nebo obdobné zařízení pro předškolní děti nejvýše 5 kalendářních dnů v měsíci, když dítě starší 3 let navštěvuje mateřskou školu nebo jiné obdobné zařízení pro předškolní děti v rozsahu nepřevyšujícím 4 hodiny denně nebo nejvýše 5 kalendářních dnů v měsíci, když dítě navštěvuje léčebně rehabilitační zařízení nebo jesle, mateřskou školu nebo obdobné zařízení pro zdravotně postižené předškolní děti v rozsahu nepřevyšujícím 4 hodiny denně, když dítě zdravotně postiženého rodiče navštěvuje jesle, mateřskou školu nebo obdobné zařízení pro děti předškolního věku v rozsahu nepřevyšujícím 4 hodiny denně, když dítě dlouhodobě zdravotně postižené nebo dlouhodobě těžce zdravotně postižené navštěvuje jesle, mateřskou školu nebo jiné obdobné zařízení pro děti předškolního věku v rozsahu nepřevyšujícím 6 hodin denně nebo plní povinnou školní docházku. TAK SE NEDEJTE .MĚ TO TAKY CHTĚLI ZAPŘÍT.

Vloženo 10.06.09 08:59

#6 Marie

Myslím, že OD LEDNA 2009 JSOU PODMÍNKY JINÉ NEŽ BYLY PŘED KONCEM ROKU 2008, tak to snad lze i do 7 let. Předtím nebylo možné pobírat RP, když dítě chodilo do základní školy - nám tehdy v r. 2007 RP z tohoto důvodu odebrali, přestože synovi bylo 6 let, 7 měl mít až za rok v červenci, ve škole nebyl ani celé 4 hodiny denně jako by mohl být tehdy ve školce. LETOS jsem o RP zažádala znovu - již v kategorii 7 - 10 let, syn chodí do základní školy a pobíráme 3000 Kč. TAKŽE OD 7 DO 10 LET TO JDE URČITĚ. Nevím, proč dříve se vztahovala podmínka jen na předškoláky nebo určité speciální školy. Navíc já se to tehdy dozvěděla až na začátku školního roku, kdy syn začal chodit do školy, že mi RP od září vezmou, myslela jsem, že je to prostě do sedmi let, celé prázdniny běhání po doktorech kvůli posudku, v srpnu nám začal platit nový lékařský posudek, za září už jsme RP nedostali, takže to byla pro mě docela nečekaná zpráva. Prý kdyby měl odklad školní docházky... No nevím, stejně bych asi kvůli RP o odkladu neuvažovala. Na příspěvek na péči jsme už nárok neměli. No a já stejně zůstala v domácnosti - i bez toho RP a jsem ráda, že se to letos aspoň trochu změnilo.

Vloženo 11.06.09 09:20

#7 Marcela

Tak jsem tam dnes zašla, zeptat se co nového. Prý bych měla RP pobírat i když dcera bude chodit do školy i včetně toho měsíce kdy se narodila (je rozená prvého). Tak jsem zvědavá. Paní Heldo, musela jste také dokládat každý měsíc potvrzení o návštěvě škol. zařízení? Děkuji

Vloženo 20.07.09 12:37

#10 Simona

Dobrý den,mám dceru(v prosinci jí bude 6 let),která má od 1 roku dg.celiakii.Do školy půjde příští rok a navštěvuje mareř.šk.Já jsem na MD s mladší dcerou(2 roky)a pobírám 3600Kč rod.přísp.Ráda bych se optala,zda mám nárok si zažádat o rod.přísp.na starší dceru-7600Kč do 7 let(samosř.vím,že na mladší mi ho zruší).Přídavky ani žádné jiné dávky nepobíráme.Děkuji za odpovědˇˇ

Vloženo 22.10.09 18:15

#11 lída

Určitě si zažádejte o prodloužený rodičovský na starší.Ale jak sama víte vezmou Vám na mladší.A nebo na starší si zažádejte o PnP a rodičák na mladší si nechte a nerušte.

Vloženo 22.10.09 18:57

#12 Simona

Děkuji za odpověd,v pondeli dojdu na úřad a snad to vyjde.

Vloženo 23.10.09 21:58

#13 Martina Humplová (martina.mh@seznam.cz)

Dobrý den, syn se narodil se smrtelnou srdeční vadou a podstoupil 3 operace, které naštěstí měly úspěch, ale byl první na kom se zkoušely v tak nízkém věku. Je invalida 2.stupně a v říjnu mu byly 3 roky. Léky nebere, jen se musí moc hlídat před infekcemi a lékaři nedoporučily školku. V květnu jsme podávaly žádost o prodloužení RP a teprve před měsícem mi telefonicky sociálka řekla, že dostaly od posudkové lékařky vyjádření, že je dlouhodobě těžce nemocný, ale není postižený, takže nic nedostanu. Za prvé jsem doposud (7 měsíců) nedostala žádné vyjádření, za druhé on nemá doporučení do školky a já jsem na pracáku, protože mě s dítětem doma nikdo nezaměstná. Doporučili mi pdat žádost o příspěvek na péči o osobu blízkou, ale já vůbec nevím co dělat dál a jak si můžou dávat takhle na čas. Můžete mi prosím někdo poradit, prá POB je ještě těžší dostat. Díky Martina

Vloženo 07.12.09 22:30

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.