Chtěla bych se zeptat těch co jste pojištěni u této pojišťovny, jaké máte zkušenosti s paragony ? Jde o to, že musí být vždy uvedeno slovo bezlepkové- třeba u mouky Unimix mám na paragonu jen uvedeno Unimix, u oplatků Celihope jen Celi. a i když mám ostatní výrobky na témže paragonu uvedeny např. bezlep. chleba, tak mám už celou účtenku nanic a neproplatí mi nic z ní. Navíc pokud jdu nakupovat do Zdravky,tak se tváří docela otráveně, že chci ručně vypsaný paragon a napíší na něj jen bezlepkové potraviny a uvedou cenu. Když jsem si objednala zboží v lékárně, ani u jednoho výrobku jsem na účtence slovo bezlepkový neměla uvedeno a ručně vypsat účtenku mi odmítli, že když mají registrační pokladnu, tak mi účtenku vypsat nesmějí. Jaké máte zkušenosti vy? Když jsem dala dotaz na ČNP tak mi odpověděli toto: příspěvek se vztahuje pouze na potraviny vyrobené speciálně pro bezlepkovou dietu a které již ve svém názvu obsahují slovo " bezlepková", ať již je na paragonu název uvedený celý, nebo ve zkratce. Zelenina, rýže a také pohanka lepek sice neobsahují, ale náš příspěvek se na ně nevztahuje. Na dokladu také nesmí být jiné položky, než tyto bezlepkové potravin, na které hodláte uplatnit příspěvek. Ze strany sdružení celiaků jsme byli ujištěni, že hypermarkety, které prodej bezlepkových potravin nabízejí, nemají problém s vystavením účtenky, která všechny námi požadované parametry obsahuje. Je mi líto, že máte s čerpáním příspěvku problémy, bohužel pravidla pro jeho nárokování jsou takto stanovena. S pozdravem Jaroslava Černá ČNZP
Vloženo 27.07.09 19:19
Ano, je to tak, uplatníte pouze paragon, na kterém bude jasně zřetelné, že se jedná o bezelepkové potraviny. Ale na druhou stranu - jedná se o 220,- Kč, což je celkem nízká částka, takže s tím naprosto nemám problém. Jednou za měsíc zajdu do vytipované prodejny zdravé výživy, kde jsou ochotní mi paragon napsat a tam koupím mouky, pečivo, či bezl. sušenky. Na částku 220,- Kč se dostanu velmi lehce - např. 2 kg mouky (160,-) a k tomu 4x bezl. tatranky (40,-) a jsem tam! :-) Beru to jako příjemný dáreček od ČNZP. Zdraví Michaela
Vloženo 28.07.09 21:43
http://tojesila.cz/cz/s16/c1634-AKTIVITY-CSSD/n2217-Tiskova-zprava-CSSD-1-mistopredseda-strany-Bohuslav-Sobotka
Vloženo 15.10.09 15:40