Diskuze: RP do 7 let a co dál?

« zpět na přehled témat
autor: Marcela

Dobrý den, v prosinci mi skončí RP do 7 let. Mohu doma zůstat s dcerou do 10 let bez RP s tím, že za mne bude stát hradit od 1,1,2010 zdravotní a sociální?

Vloženo 03.11.09 10:56

#1 HELDA (havelhelena@seznam.cz)

ZKUSTE POŽÁDAT O PŘÍSPĚVK NA PÉČI. JINAK ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ VÁM HRADÍ STÁT DO 15 LET DRUHÉHO DÍTĚTE. POKUD MÁTE JEDNO DÍTĚ TAK JE TO DO 7 LET. SOCIÁLNÍ NEHRADÍ.

Vloženo 03.11.09 11:27

#2 lída

Od ledna bude možné pobírat rodičák do 10let a to v částce 3000Kč.

Vloženo 03.11.09 11:49

#3 199bara (199bara@seznam.cz)

Dobrý den,mám astmatika ,alergika syna a hodně sníženou imunituv lednu 2008 nám odejmuli péči o osobu a ani náhodou nám nepřiznaly RP.dNES JSME POŽÁDALA ZNOVU O PÉČI DÍKY ZHORŠENÍ ZDRAVOTNÍHO STAVU SYNA PŘIDAL SE NEUSTÁLÍ PRŮJEM A BOLESTI BŘICHA PO POUŽÍVÁNÍ NEVHODNÝCH PRO NĚJ POTRAVIN ALE BOHUŽEL BEZ PENĚZ TO JINAK PROSTĚ NEJDE MUSÍ JÍST TO CO JE JSEM MAMINKOU SAMOŽIVYTELKOU S DVEMI MALÍMI DĚTMI A NIKDO NÁM NEUMÍ PORADIT JAK DÁL NA KOHO SE OBRÁTIT TAK JSEM ZVĚDAVA JAK DOPADNEM

Vloženo 04.11.09 13:12

#4 Marcela

Dnes mi na úřadě řekli, že můžu brát RP do 10 let -3000-, ale jen v případě, že dcera nemá pžiznaný PnP. Ten naštěstí má, tak na RP nebudu mít nárok. Co dál, bude i nadále za mě platit stát zdravotní? Budou se mi další roky doma započítávat do odpracovaných let? Musím se od ledna hlásit na pracák nebo někam jinam? Prosím poraďte. Děkuji.

Vloženo 04.11.09 15:39

#5 Lucie (lucku79@seznam.cz)

Dobrý den. Prosím mužete mi nikdo poradit. v červnu jsem si žadala o obnovení rodičáku, ze zdravotních problému. Na dceru. Žádné vyjádřeni mi ještě nepřišlo. Když tam volám tak mě vždycky řeknou že za tyden. Nevíte nikdo jak dlouho na to mají. diky Lucie

Vloženo 07.11.09 19:16

#6 oo

Tak to jim fakt trvá dlouho není myslím stanoveno jak dlouho na to mají ale běžná doba je 2-3 měsíce.U PnP bych řekla že je to jedno tam Vám to vyplatí zpětně ale u rodičáku je to ode dne posouzení až peníze ale ne zpětně takže nespěchají.

Vloženo 07.11.09 19:29

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.