Dobrý den přátelé, od 1.10. t.r. došlo ke sloučení dvou zdr. pojišťoven. Hutnické( 205 ) a české národní ( 222 ). Proplácejí účtenky či faktury na bezlepk. výrobky ( cokoliv, ale musí být patrné, že jde o produkt bez lepku ) . Přispívají 222 Kč každému celiatikovi - dítěti i dospělému. Letos - toto období výhodně - za půl roku. Takže s dcerou jsme si nechaly proplatit 1320 Kč - 2x ( obě máme na ČPZP potvrzení gastroenterologa ) oproti fakturkám a účtům. Doufám, že tento systém zůstane v programu, je to fajn, že na nás někdo myslí s finančním příspěvkem, který není až tak zanedbatelný a je pro všechny věk. kategorie. Mějte se krásně a zdravě :) Marcela Pajurková
Vloženo 12.12.09 09:08
...a nemáte problém s tím, že Vaši lékaři nemají smlouvu s touto pojištovnou?
Vloženo 26.12.09 21:32
Dobrý den :) Problém s tím nemáme, protože hutní pojišťovna - aspoň v našem kraji Hutí je u lékařů nasmlouvána už od svého vzniku. Tento bonus byl původně u Ćeské národní pojišťovny a někdy v létě jsem uvažovala o přestupu. I přesto, že náš gastroenterolog z Karviné tuto pojišťovnu ve smlouvě neměl. Upozornil mne na to, ale také sdělil, že by se to nějak vyřešilo, že to nebude velký problém..Ale zaváhala jsem s přestupem. Rozhodla jsem se, že to vyřídím po novém roce. V říjnu t.r. " to pojišťovny vyřešily za mne" - sloučily se....Pojišťovna ČPZP má pobočky po celé republice, proto myslím, že budou nasmlouváni i lékaři. Trochu jsme měli problém s proplacením částky u dcery, protože byla až do 20.12. na koleji v Č. Budějovicích. Ochotná úřednice na ČPZP u nás mi vyhledala pobočku v Budějovicích.A že dcera může vše vyřídit tam. Z toho předpokládám, pokud tam pojišťovna je, budou mít smlouvy i lékaři v Jihočeském kraji. Vím i o pobočce v Praze... Nakonec jsme vše vyřídily v Bohumíně těsně před Štědrým dnem a peníze budou každým dnem na účtu. První část - " na mne" - už jsem obdržela. Takže - doporučuji. Marcela Přeji vám všem dodatečně úspěšný nový rok. Mnoho elánu, úspěchu v zaměstnání, ale i životní pohody, štěstí a hlavně - a to je jen na nás - žijte zdravě :?)
Vloženo 27.12.09 19:43
Od nového roku tato pojištovna přispívá mín 1500Kč na celý rok.
Vloženo 28.12.09 12:28
Díky Lído za info, akorát doufám, že všem, i dospělým....Asi to byla dobrá taktika - nalákali a snížili :(...Musím se uchlácholit tím, že to ještě jde, pokud dostanem obě, i když je to podstatně méně.
Vloženo 28.12.09 13:08
No to je super :-( kvuli tomu jsem pojiš´tovnu měnila. Nebyt této diskuze asi bych na to ani nepřišla. No ale aspoň něco. Jinak jsem koukala a věkem to omezene naštěstí není...
Vloženo 20.01.10 10:41
Dobrý den přispíváte prosím na brýle,skla ,či obroučky jak to bylo v minulych letech? má dcera má 10let a má astigmatismus ktery se neda operovat v jejím věku. děkuji
Vloženo 02.02.10 09:18
Dobrý den Lenko, musíte napsat na server pojišťovny, nasměrovalo vás to na stránky celiatiků. Hezký den :)
Vloženo 02.02.10 09:30
Já většinou na pojišťovnu volám, znám číslo " své" pobočky,( vždy jsou velmi příjemní a vstřícní ) nebo se jdu osobně zeptat. Jinak byste také vše měla dohledat na www. cpzp. cz
Vloženo 02.02.10 09:39
Tam si vyhledejte kontaktní místo dle vašeho kraje a bydliště.
Vloženo 02.02.10 09:43
Zavolat si tam to mě taky napadlo ale už se mě stalo že na každé pobočce řeknou něco jiného ,někde neví někde řeknou až zpětně a na stránkách to není specifikované jen že se to muže vybrat jednorázově či po měsíci ...ale není tam jestli jednorázově už nyní na 1.poletí
Vloženo 02.02.10 16:50
Mě řekli,že si můžu vybrat celou částku jednorázově,když mám dostatek paragonů,nebo chodit několikrát
Vloženo 13.02.10 14:31