Diskuze: Náklady u bezlepkového dítěte

« zpět na přehled témat
autor: Běta

O kolik víc mě bude stát průměrně měsíčně nákup surovin pro 11-leté dítě s celiakií oproti normálnímu stravování? A jak to chodí ve školní jídelně - pokud mi vyhoví a budou vařit bezlepkově, řeknou si o větší příspěvek. Máte ještě další výdaje spojené s touto dietou. Za Vaši zkušenost děkuje začínající bezlepkový rodič.

Vloženo 21.01.10 21:08

#1 franta

Pro Bětu:Všechno je o lidech.Pokud se domluvíte(předpokládám,že třeba pečivo,těstoviny ,nebo knedlíky,strouhanku a nějakou mouku dodáte sama),nebudou(ochotní lidé)chtít nic.Mně ještě dvakrát za rok propláceli účet za bezlepkovou mouku.Ale když narazíte-"zákon" je na jejich straně. Zdraví "franta".

Vloženo 22.01.10 09:42

#2 Lída

Pro Běta-mám dvě děti školáka a menší navštěvuje školku na 4 hod a vařím doma a jídlo do školky nosím nebyli ochotni vařit a to jsme ve větším městě a když jsme bydleli v menším tam ve školce vařili za předpokladu ,že jsem všechny suroviny bezlepkové dodala je to o lidech .

Vloženo 22.01.10 10:55

#3 Monika (FejglovaM@seznam.cz)

Ahojky, já mám na BZL dietě 2 děti (4 a 7). Chodí do školy a do školky. Obou dávám svačiny a obědy. Ve školce jsou strašně moc ochotní a ve škole jsme byli rádi za to, že to ohřejou. Já nejvíce dávám za mouku, protože děti mají chleba (1/2 kg) ma 3 dny. Máme tak 10 -15 kg mouky na měsíc. Dělám si i nudličky do polévky, protože v obchodě jsou drahé a doma jsou za chvilku a levnější. Šetřím kde se dá! Dáváme za jídlo pro 2 děti asi tak 12000,- Kč měsíčně.

Vloženo 22.01.10 19:51

#4 vlasta

Kolik té mouky potřebujete??????10-15kg I když pečete pravidelně tak je to nesmysl.podle mě potřebujete tak 5-6kg mouky to je 420kč.Jinak snad jí jak normální lidi .Vy si taky počítáte kolik vyjdete a nezapomeňte si na sebe spočítat to kafé co jste měla a tu cigaretku.Dětem počítáte 2nebo 6korun na čaj????

Vloženo 23.01.10 22:10

#5 franta

Pro Moniku:Nespletla jste se o nulu? Nemělo to být 1200 na dítě? No ale, když si budete počítat i svůj čas-záleží,kolik si ceníte vlastní hodinu,strávenou s přípravou diety-v dnešní době by pro někoho bylo málo i 12 tisíc na hodinu.Ve svém prvním příspěvku jsem cifru schválně vynechal,protože je to silně diskutabilní a zavádějící.Zdraví "franta".

Vloženo 23.01.10 22:42

#6 Běta

to Franta: Jak jste to myslel s tím proplácením účtu za bezlepkovou mouku? A "zákonem" myslíte právo nevyhovět? Ostatním děkuji za postřehy. Zkusíte ještě odhadnout částku navíc měsíčně pro jedno dítě s celiakií? Díky

Vloženo 24.01.10 14:48

#7 franta

Pro Bětu:Platili jsme v MŠ plné stravování a nosili jsme některé potraviny svoje-pečivo,knedlíky,mouku,tak to bylo jako částečná kompenzace za nespotřebované suroviny.K druhé otázce-zákon neukládá školním zařízením zajišťovat dietní stravování,je to jen na dobré vůli perzonálu a případné "slepotě"hygieniků.Zdraví "franta".

Vloženo 24.01.10 19:12

#41 Běta

Pro Sáru #40: Jaký zákon máte na mysli, docela by mě to zajímalo. Díky

Vloženo 20.02.10 21:30

#42 Barbora

Závidím vám, že vám ve škole nebo školce vyjdou vstříc. Já mám bohužel opačný zážitek. Ředitelka MŠ mi řekla že pokud bych vyžadovala dietní stravování, tak že mi syny so školky nepřijme má dost jiných dětí. A ve škole oni na to nemají hygienicky to uzpůsobéné. Ovšem kdybych si sehnala dalších jedenáct stejně postižených tak by se to možná dalo realizovat. No řekněte kde na třítisícovém městě seženete tolik lidí.Franto váš nadhled na život bych chtěla mít.

Vloženo 26.04.10 17:20

#43 lída

Málokterá školka vyjde vstříc já synovi nosím jídlo do školky a podle řečí je problém i ho ohřát ...Je to o školce a lidech na koho narazíte.

Vloženo 27.04.10 13:05

#44 Helena

Cena za dietu je velmi individuální. Pokud je matka doma a může vařit, je to vždycky levnější. Pokud jsou oba rodiče zaměstnaní a díte ve škole a ještě k tomu má třeba mimoškolní aktivity, často do večera, je to dost hrozný. Ale zase pokud uvaří, či ohřejí jídlo na oběd, je to zase o trochu lepší. Být ale plně zaměstnaná a denně vařit a vyrábět svačiny na celý den je opravdu těžký. A právě také hodně drahý.

Vloženo 29.05.10 21:51

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.