Diskuze: Slevy, rady a návody pro ZTP

« zpět na přehled témat
autor: Admin

#1 Lu (ZemanovaLu@seznam.cz)

Dobrý den. Ráda bych Vám bezplatně nezávazně poradila jak k plnému invalidnímu důchodu získat každé 3 roky další státní podpory, a to zcela legálně. Jenom ne každý o této možnosti ví. Napište a ráda se Vám budu věnovat, a to dlouhodobě pokud budete mít zájem, vše potřebné Vám pak pomohu vyřídit. Přeji krásný den, Zemanová Lucie

Vloženo 05.03.10 10:01

#2 Roman Martiník (Rommart@seznam.cz)

Dobrý den, dnes mi byl doručen tzv. Důchodový výměr a schválen se zpětnou dobou PID III.stupně od data 5.11.2009.Jsem kardiak a moje omezení je v tom že díky svému postižení nejsem schopen ujít více než 80 metrů bez přestávky a stěží se dostanu do prvního poschodí.Chci si požádat oprůkazku ZTP a další možnosti na které mám ze zákona nárok ale bohužel o všech nevím(příspěvek na motorové vozidlo a další).Děkuji za odpověd. S pozdravem a přáním krásného zbytku dne Roman Martiník

Vloženo 17.03.10 13:48

#3 tomas (tomaszou@seznam.cz)

dobry den chtel bych se zeptat jsem invalida tretiho stupne uz pd malicka tento rok sem slyseů ze se snizi castka na bezmocnost dosud sem bral 2000kc a ted od ledna asi budu dostavat jen 800 jen se ptam bude to platit i pro me kdyz sem 3 stupen invalidni ? a jeste jednu otazku prosim da se udelat nake odvolani nebo pripadne preskoumani meho zdravotniho stavu?? ja se totiz na bezmocnost prvniho radu nepovazuju a dost lidi mi rika at si zazadam o vic ze jsem na tom mnohem hur dekuji zoubek

Vloženo 19.01.11 00:01

#4 Sally

Ano, od ledna je to opravdu zákonem sníženo na 800 Kč. Platí to pro všechny osoby starší 18 let, které dosud pobíraly PnP v I. stupni závislosti ve výši 2000 Kč. Každým dnem musíte od příslušného úřadu dostat informační dopis - sdělení o změně výše PnP. Odvolat se nelze, protože to je na základě změny zákona a ne na základě rozhodnutí. Požádejte o zvýšení stupně závislosti (formulář Vám vydají na úřadě nebo si ho stáhněte z netu ze stránek MPSV)

Vloženo 20.01.11 07:51

#5 Adela

Co se mění u osob, které dosáhnou 18 let a pobíraly PnP II.stupně?

Vloženo 20.01.11 11:21

#6 Sally

Vůbec nic. Ale vlastně "pro všechny" se teď mění průběh sociálního šetření - sociální pracovnice už nevyplňují těch 36 úkonů, to už teď dělají jen posudkoví lékaři a bude to tedy už jen na jejich triku.

Vloženo 20.01.11 14:19

#7 444

Saly chápu to dobře, že už nebudou sociální pracovnice chodit do bytu a vyplnovat kolik dítě zvládne ukonu?

Vloženo 21.01.11 06:40

#16 jitka

příspěvěk na auto se vztahuje na ztp a měly by vám poradit většinou přímo tam,kde se ztp vyřizuje, tedy na sociálním odboru městského úřadu.

Vloženo 18.08.11 21:52

#17 Karolina (ventlukova.amos@seznam.cz)

Hezký den všem. Víte, že u společnosti Renault máte jako držitelé průkazu ZTP nebo ZTP/P nárok na individuální slevy na nové vozy? Více informací o konkrétnch modelech a slevách na emailu nebo na webu: www.renaultcentrum.cz

Vloženo 23.09.11 08:36

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.