Diskuze: PNP - body

« zpět na přehled témat
autor: Marie (m.jur@seznam.cz)

Mám dceru 8let (celiakie, alergie, atop.ekzém), byl nám přiznán I.st.PNP. Nevím ale kolika bodů jsme dosáhli, a protože se změnil její zdrav.stav zeptala jsem se na příslušném úřadě kolik bodů by musela dcera mít, abychom dosáhli na druhý stupeň. Paní mi k mému překvapení sdělila, že by měla problém kdyby mi takovouto informaci podala. Máte někdo přehled kolik bodů je na jaký stupeň? Děkuji.

Vloženo 26.01.10 07:43

#1 ooo

body mě taky nezdělili a to máme k tomu co popisujete ještě astma a máme taky 1.stupen záleží to spíš na jakého lékaře natrefíte

Vloženo 26.01.10 08:01

#2 Hana

Body si jednoduše najdete v příslušné vyhlášce, je tam i uvedeno od jakého věku se daný bod hodnotí, což ale neznamená, že vám posuzující lékař bod uzná. Na rozhodnutí z úřadu musíte mít napsáno, které úkony dítě nezvládá - tedy my je tam aspoň máme a na základě těchto bodů vydá příslušný úřad rozhodnutí o stupni PnP. Poslední slovo má vždy posuzující lékař a dle nálady body neuzná. Hodně jsem se u toho pobavila, protože syn si např. neuvaří, ale pitný režim umí dodržovat. Umí zacházet s vypínači, s kohoutky a se zámky .... :-)) Je to všechno na hlavu postavené, neutře si sám ani zadek, ale pití si nachystá a večer ví, kolik toho za den vypil. Hodně zdaru v boji s úředníky.

Vloženo 26.01.10 08:19

#3 Šárka

Pro Marii Není důvod, proč by Vám to nemohla sdělit. Je to jen o lidech a ochotě. Počet bodů je u dítěte a dospělého jiný. U dětí je 1. stupeň od 5-10 bodů (po novele zákona od 1.8.2009, předtím muselo být bodů aspoň 6) 2.stupeň je od 11-15 bodů. Jako matka - zákonný zástupce máte právo kdykoliv do spisu nahlédnout a udělat si výpisky nebo kopie. Důležitý je "Záznam o šetření závislosti osoby na pomoci jiné osoby" - tam uvidíte, jak vás ohodnotila daná pracovnice a pak "Výsledek posouzení stupně závislosti osoby" od LPS, kde uvidíte, jak vás ohodnotil lékař. Sociální pracovnice vychází při rozhodování pouze z těchto dvou dokumentů. Vyrazte na úřad znova a dejte vědět, jak jste dopadla. (Pokud se pouze zhoršily projevy nemocí, ale jinak zvládne vše, co zvládala dřív, tak vám zřejmě vyšší stupeň neuznají)

Vloženo 26.01.10 16:40

#4 Michaela (michaela.kostalova@klikni.cz)

Je to přesně tak, jak píše Hana. Dcerka má celiakii a diabetes - 4x denně si měří cukr a píchá inzulín. Sociální pracovníci udělají šetření, sepíší, co všechno umí - tedy umí si rozsvítit, odemknout dům, atd... už to samo o sobě je o ničem. A i když jsme body nasbírali za to, že se sama zkrátka nenají, tak nakonec posudkový lékař řekne NE a je to stejně k ničemu. Zůstáváme na 1. stupni a já pravidelně docházím na pracovní úřad, abych alespoň nemusela platit sociální a zdravotní pojištění.

Vloženo 26.01.10 19:54

#5 HELDA (havelhelena@seznam.cz)

MARUŠKO,MÁM SYNA S CELIAKIÍ A PERTHESEM.SYN POBÍRÁ 1,STUPEN.PŘI ŠETŘENÍ SOCIÁLNÍ PRACOVNICE JSME NASBÍRALI 11 BODŮ,ALE PANI DOKTORKA NA POSUDKOVÉ NÁM JE SEŠKRTALA NA 4 BODY,KTERÉ UZNALA.NA PRVNÍ STUPEN VÁM STAČÍ 4 BODY.JINAK MÁTE NÁROK KOUKNOUT DO SPISŮ,JAK POSUDKOVÁ ROZHODLA.JÁ JSEM NAHLÉDLA A BYLO TAM VYPSÁNO,JAKÉ BODY BYLY UZNANÉ.PODÁVALA JSEM ODVOLÁNÍ,PROTOŽE NEJSEM SPOKOJENÁ S TÍM,ŽE POSUDKOVÁ NEPŘIHLÍŽELA K ŠETŘENÍ SOCIÁLNÍ PRACOVNICE A HLAVNĚ KLUKA NIKDY NEVIDĚLA,TAK JSEM NEPOCHOPILA,JAK MŮŽE NĚKOHO HODNOTIT.PANI NA SOCIÁLCE MI ŘEKLA,ŽE MÁM ČEKAT TAK PŮL ROKU NEŽ PŘIJDE ROZHODNUTÍ. DOCELA SÍLA.PŘEJI VŠEM PEVNÉ NERVY S ÚŘEDNÍKY.

Vloženo 27.01.10 10:14

#6 Šárka

4 body je nezávislost, tedy žádný stupeň. Pokud máte skutečně od posudkového lékaře 4 body a přesto vám přiznali nebo nechali 1. stupeň, tak poděkujte sociální pracovnici, protože rozhodla v rozporu s posudkovým lékařem.

Vloženo 27.01.10 10:31

#7 Hana

My jsme při šetření nasbírali 23 bodů, tedy na IV. PnP i sociální pracovnice nám IV. stupeň navrhla, ale posudková seškrtala na 20 bodů a dala nám III. PnP, přitom mám doma "šanon" lékařských zpráv a z psychologického posudku jasně vyplývá, že syn sám nezvládá ani WC. Rozhodnutí o přidělení PnP jsme nedostali ani na rok, letos v červnu nás čeká opět přezkoumání zdravotního stavu, synovi bude 10 let a přibudou další úkony, které opět nezvládne :-), tak jsem zvědavá, jak se zadaří letos. Ale konečně jsem ve stavu, že jsem NAD VĚCÍ, protože si říkám: "že jim to není trapný, podle toho jak je syn postižený jim musí být jasné, že se od něj nehnu ani na krok" a přála bych jim, aby si zkusily aspoň na jeden týden žít s takovým dítětem!

Vloženo 27.01.10 13:27

#93 Šárka

pro Frantu: z Wordu kopírovat zvládnu :-) Tabulky jsou ale v Exlu podle jednotlivých věkových kategorií.

Vloženo 18.02.10 08:46

#94 Anna

Tak je z Exelu zkopíruj do Wordu :-)

Vloženo 15.03.10 14:29

#95 Jana (jane.cerve@seznam.cz)

tak všechny zde zdravím,slíbila jsem že se ozvu jakdopadlo posouzení méhodalšího syna.Na toho staršího mi stále nic nepřišlo,je to prý pořád u posudkové lékařky a na toho mladšího(6) let,tak na toho mi to sebrali také.Včera mi přišlo rozhodnutí.

Vloženo 17.03.10 07:56

#96 A.

Hned se odvolejte....

Vloženo 18.03.10 12:30

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.