Diskuze: Příspěvek při péči

« zpět na přehled témat
autor: Barbora (b.haasova@atlas.cz)

Přeji krásný den všem lidičkám, kteří to budou číst. Já zrovna teď krásné dny nemám. Jeden úředník na pardubickém kraji prostě rozhodl, že od prvního března nám už nevyplatí ani korunu na příspěvek při péči.Pochopím když někdo pečuje o starého nemocného člověka dejme tomu i třeba několik i víc let, že když ten starý nemocný člověk umře tak že ten pečující je bez prostředků a v dnešní době se velice těžko vrací na trh práce zvlášť když to ve většineě přípdů bývá dcera pečující o svého nemohoucího rodiče. A té ženě bývá většinou okolo těch padesáti let a tudíž patří právě do té skupiny co se těžko zaměstnává. Ale situace, kdy matka pečuje o svého zdravotně postiženého syna, ten syn je na tompořád stejně stále se připravuje studiem na své budoucí povolání. Je to čtrnáctileté dítě mužského pohlaví tak najednou z rozhodnututí nějakéjho chlapíka od stoulu. (nechci být zavádějící tudíž nebudu popisovat ani jeho mladý věk ani jeho značkové oblečení na tož znalost běžného denního života s tím daným postižením) je i to dítě i ta pečující matka bez prostředků.Prostě ze dne na den. A dělej si ženská co chceš. Však dnes se razí politika že každý se má postarat sám o sebe a přiživoat se na státu to je až nemorální. Ale co má ta chudák ženská dělat? Má to děcko dát do ústavu? brrrrrrrr. Má se vystěhovat pod most? no nájem za ni nikdo neuhradí a elektřinu nebo vodu taky ne. A ta představa že když se půjde zaregiastrovat na pracák tam stejně musí protože jinak by za sebe musela platit tak že ji čirou náhodou a náhoda je blbec pošlou někam dělat a dokonce třeba na tři směny no šílený a co to postižený dítě? To si samo uvaří? to si samo vypere? to si samo nakoupí? Vždyť ani většina zdravých čtrnáctiletých by to nedělala. Jenže ti mají možnost využívat veřejného školního stravování mají možnost navštěvovat školní kluby atp. Ale to dítě pokud je jakkoliv zdravotně handicapováno tak potřebuje individuální péči. Tak mi promiňta mé povzdechnutí, ale opravdu mám neřešitelnou situaci. Nebo při hodně velké troše dobré vůle pochopitelně z mé strany je to velmi obtížně řešitelná situace. A to mám k tomu ještě doma jednoho celiaka ve věku pěti let. A tam nám po několikerém opětovném podávání žádostí přiznali pouze první stupeň. Na závěr musím podotknout, že ani škola ani školka nám bezlepkově neuvaří. Tak se mějte lidičkové líp než já.

Vloženo 25.02.10 09:59

#1 Šárka

Nesmíte vidět vše hned tak černě. Již jste vyzkoušela všechny možnosti? Např. rodičovský příspěvek do 7 let na to pětileté dítě? Starší syn má kromě celiakie ještě nějaké zdravotní problémy?

Vloženo 25.02.10 13:11

#2 lída

Vím že to není lehké ale berte to tak tak že aspon máte 1.stupen mám dva syny celiaky.Když to zjistili tomu prvnímu tak jsem vubec nevěděla že nějaké PnP existuje ...3roky držel syn dietu a až jsem pak mluvila s paní z Brněnského klubu tak jsem se o možnosti dozvěděla ale praktický lékař nikdo nikde nám nic neřekl,v té době jsem neměla ani internet což pro začínající celiaky je uplně super a najdete zde všechno my jen co vyčetli z knižek a od známých..

Vloženo 25.02.10 13:32

#3 lída

Záleží to na posudkovách jaký stupen dostanete ale aspon už většina dostane aspon ten 1.stupen což schválili vloni v srpnu ,ale pokud má jen celiakii a nemá jiné onemocnění tak se obávám že víc jak jedničku jen na celiakii málokdo dostane,většinou 2.stupen dostávají když mají další přidružené onemocnění

Vloženo 25.02.10 13:35

#4 A.

Barboro, víte já nechci být ošklivá, ale PnP je až od roku 2007 - z čeho jste žila před tím? K vašemu skutečně nevhodnému přirovnání týkajícího se péče o starou osobu se snad ani vyjadřovat nebudu.... Co se týče přiznání Pnp - největší slovo má posudkový lékař, který vychází z podkladů od soc. pracovníka (soc. šetření), ale hlavně z podkladů od obvodního, případně odborného lékaře. Pokud má Vaše dítě "pouze" celiakii, na vyšší než-li I. stupeň určitě nedosáhnete.

Vloženo 15.03.10 11:32

#5 ii

Pro 4 A před rokem 2007 nebylo PnP ale bylo to stejné a jmenovalo se to POB ...tak žili asi z toho

Vloženo 15.03.10 13:13

#6 xxx

Něják se mi nechce věřit, že jediný příjem matky s dítětem je PnP nebo dříve POB. Krom toho PnP je na služby, příp. na samotné uvaření jídla nikoli na jídlo samotné...

Vloženo 15.03.10 14:28

#7 iii

A proč to řešíte Váš problém to jistě není..

Vloženo 15.03.10 14:38

#8 xxx

iii a proč myslíte?

Vloženo 15.03.10 14:51

#9 Alena Ondrová

No tato paní psala ten samý příspěvek na www.bezlepkovadieta.cz s titulkem Prosba zoufalé matky. Sklidila docela drsný rekce. Když se někomu nechce makat tak to je složité.

Vloženo 16.03.10 13:10

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.