Ahojky, tak si představte, že: mám dceru 5 let a žádala jsem příspěvek na péči (celiakie) v prosinci 2009 a dnes mi přišlo, že mi uznávají 1 stupeň, ale jen do zač.dubna 2010!!! A syn 7 let, žádost od listopadu 2009 a také 1 stupeň do konce května 2010!!! Je to vůbec možný?! Uznali nám to na 3 měsíce!!! Paradox né???? Neskutečné!!! Takže v dubnu nový kolotoč, zbytečné papírování atd. A testy budou stejné, neboť na kontrolu jdeme až na podzim. To je síla!!!!!!!!!!!!
Vloženo 02.04.10 14:01
Dobrý den, mi žádali v listopadu a v březnu přišlo, že nám přiznávají 1. stupeň a to do 31.12.2011 tak teda nevím jak je tohle možné. Myslela jsem, že by ty lhůty měli být stejné
Vloženo 02.04.10 16:50
My to dostáváme vždy na rok..
Vloženo 06.04.10 12:12
Možné"vysvětlení".Možná ti posudkoví nevědí vůbec o co jde,(celiakie byla "odjakživa" dětská-"vyléčitelná" nemoc).Mému kolegovi takhle pravidelně kontrolovali amputovanou nohu(ještě za socializmu),až se jich zeptal,kdy myslí,že mu naroste.Potom už mu dali pokoj.Zdraví "franta".
Vloženo 06.04.10 13:40
Já nevím, ale i na magistrátu nad tím kroutili hlavou a prý to taky nechápou, měli kvůli tomu i nějakou poradu či co. Tak jsem zvědavá, na jak dlouho to dostaneme příště. Sotva to schválí, tak začnou znovu! Ať žijí lesy!!!!
Vloženo 06.04.10 14:46
Nám řekli, že PnP je na péči, a až si dítě samo dokáže s dietou poradit, tak pak už "péči" nepotřebuje a seberou nám to. Tedy že to není o diagnoze, ale o tom, jestli dietu už zvládá nebo ne.
Vloženo 07.04.10 07:45
Jo, ale dceři je 5 leta synovi 7. To ještě sami opravdu nezvládají!
Vloženo 07.04.10 19:34
To je fakt divné. A neudělali chybu v roce? Zajděte tam a chtějte vidět posudek - tam je na druhé straně uvedena platnost posudku. A to je to důležité datum.
Vloženo 08.04.10 07:52
Je to asi takhle:posudkový lékaři-ky v podstatě jsou vývrženci z řad schopných,slušných lékařů,kteří mají talent ve svém lékařském zaměření ,svoji činnost dotáhnout velmi vysoko a mnoho z nich toho dosáhne.Ti ostatní jsou více či méně úspěšní.Všichni tito lidé jsou kapacity ve svém oboru a ne zřídka ,jsou to především lidé s citem k ostatním.Ti ostatní jsou a podotýkám,ti kteří nikdy talent na medicínu neměli, tedy na tu praktickou a někdo i na tu teoretickou.Tito pak pracují jako úředníci,kteří kopají do těch ,co leží na zemi.Chápu,že nejsou schopni dělat praktickou medicínu,ale nechápu,že pokud pacienta posuzují dle dokumentace,tak ani z této dokumentace neumí číst.Takovéto jakože lékaře(loutky)náš aparát potřebuje.V tomto případě,jsou tito lékaři"nevzdělanci a Mudr jsou jen písmenka.Ve druhém případě tito lékaři" umí teorii,ale lidskosti se jim nedostalo a svým způsobem ,jsou to mrzáci.Hold, bodíky jsou bodíky.Viďte?Jsem také lékař,nicméně s temito postupy se absolutně neztotožňuji.Rovnice je jednoduchá,zbavit se nejslabších rovná se více peněz do stát.kasy.Závěrem dodávám,že tuto práci ,která je jistě zodpovědná,by měli dělat lidé,alespoň teoreticky vzdělaní a s lildským úsudkem.Kde je ta listina práv a svobod,zač jsme bojovali?Lidé, jak dlouho si tohle nacháte líbit???
Vloženo 24.11.10 11:09
Tak já tomu nerozumím, chcete mi říci, že máte děti, které musí dodržovat dietu, ale státe starej se? V dnešní době kdy na bezlepkovou dietu jsou plné obchody zboží a nemusí se dovážet odjinud? No tak to mě teda podrž, to už můžeme očekávat, že se začnou ozývat ti co mají zdravé děti a chtějí jim kupovat BIO, ale státe starej se... Trochu smutné už jste se nad tím někdy zamysleli? Chyba bude asi někde jinde, tak vám přeji hodně štěstí ve vašem uvažování!
Vloženo 29.06.11 19:30
Dano, a dívala jste se co to stojí, ikdyž se všechno nemusí dovážet.Mluví z Vás závist a rozdíl mezi BIO a nemocí celiakie je, že při nedržení diety mužou mít děti po letech rakovinu .Nemohou si to vybírat jako vegetariani a bude to stát pojištovnu víc peněz léčení a kdo chce jíst bio tak at jí ale nehrozí mu rakovina .Tak se zamyslete hlavně Vy.
Vloženo 29.06.11 20:08
Souhlasím s 111. Dano, celiakie je nemoc. Bezlepková strava je jediný známý "lék" na tuto (při neléčení) závažnou chorobu. Léky na vážné choroby se hradí nebo na ně pojišťovna alespoň výrazně přispívá. Když mouka, pečivo a spol. stojí většinou 10x tolik a v rodině jsou třeba dva až tři celiaci, je to pro mnoho z nás opravdu neúnosné. Zkuste si představit, že byste za 400g chléb dávala 80-100Kč. Za kg mouky stejně tak... upřímně-vůbec nevíte, o čem mluvíte.
Vloženo 30.06.11 10:39