Dobrý den... dočetla jsem se že mohu pobírat Rodičovský příspěvek do 7 let věku dítěte.. ale nevím kde o něj mám žádat a jaké jsou u něj podmínky a krytéria.. je možné aby příspěvek nepřiznali? poradte prosím.. má Dcera má celiakii určenou od 8 měcíce a je jí 19 měsícu... já zatím pobírám rodičovský příspěvek který mám určený na 2 roky.....a po případném scválení příspěvku je vyplácen ihned ..?? nepříjdu o Rodičovský příspěvek který pobírám te´d??a Je pobírán zpětně nebo ne...
Vloženo 05.06.10 08:01
Ahojky, mé zkušenosti jsou, že jsem žádala až ke konci rodičovského příspěvku "normálního". Žádá se tam, kde žádáte "normální rodičák". Stačí říct, že máte nemocnou dceru a chcete žádat o prodloužení RD. Oni na SSSZ by Vám měli dát podklady a žádosti. Kritérium je pouze školka na 6 hodin.
Vloženo 06.06.10 22:01
Zdravím vás. Mám dceru s celiakíí 4 roky a jsem na rodičovské dovolené s druhou dceroua 16měs.Po skončení rodičovské na mladší dceru bude té starší 5let a 9 měs. Chodí do školky na plný úvazek, což bych chtěla aby dochodila i to poslední pololetí před školou. Myslíte že si můžu zažádat o rodičovský přízpěvek až třeba od července toho roku kdy bude končit školku, s tím že tam vlastně budu mít přetržku půl roku mezi tím co mi skončí rodičák na mladší a tím než začnu brát rodičák na tu starší? Jaká částka se potom pobírá? 7600,- nebo 3800,-.Děkuji za odpověď.
Vloženo 12.06.10 14:04
Pokud dcera bude chodit na plný uvazek do školky nemáte na rodičák potom nárok .Je to omezené hodinami 4 až 6 hodin max.proto ten rodičák je aby kompenzoval to že při dětech nemocných nemuže maminka na plný uvazek do práce.
Vloženo 12.06.10 18:59
III, asi jsem vás plně nepochopila. Trošku jsem o tom přemýšlela. Je tedy možná situace- dcera chodí do školky na plný úvazek (jsem na rodičovské dovolené s mladší dcerou),jakmile mi skončí rodičák na mladší, přejde dcera ve školce na skrácený úvazek. Budu mít tedy nárok na zmíněný rodičovský přízpěvek? Děkuji za odpověď Lenka
Vloženo 13.06.10 09:36
Pro Lenku-Ano pokud dcera bude ve školce na zkrácený uvazek tak ano,záleží ještě na posudkovém lékaři samozřejmě ale nejde brát rodičovský přísěvěk a zároven celý den dítě ve školce.Ve školce nebo jiném zařízení muže být dítě 4až 6 hod maximálně musí se dokládat papír na socku .
Vloženo 13.06.10 10:49
A když je malému celiakovi víc než 7 let nemá již na RP nárok? Díky za opověď.
Vloženo 14.06.10 19:48
Po 7 letech je nárok na RP 3000 Kč jen v tom případě, pokud nepobíráte PnP.
Vloženo 16.06.10 09:47
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je i v tomto roce nárok na RP do 7let dítěte, nebo jestli je už zrušen, hledala jsem na netu informace, ale asi špatně hledám a nic průkazného jsem nenašla. Děkuji
Vloženo 11.02.11 13:56
Dobrý den,o RP do 7 let si určitě zažádejte,více informací Vám poskytnou na U´řadu práce nebo je najdete na webu MPSV v kolonce RODINA
Vloženo 28.06.11 23:23