Dobrý den... Když má moje dcera pouze celiakii mohu počítat aspon s jednou z těchto pomocí bud PP nebo RP.... mám RP do 2 let .. v říjnu mi končí a tak jsem si už přednostně zažádala o obojí...A má druhá otázka zní zda-li mi schválí PP o které mám zažádáno už v pruběhu klasického RP.tak jestli se odečítá od RP a nebo je to navíc...prý se to po případném schválení vyplácí odedne podání žádosti. mám totiž v hlavě zmatek každý tvrdí něco jiného...prosím poradte...
Vloženo 13.06.10 22:53
Naše dcera má také "pouze" celiakii,RP mám bez problémů do 7 let.beru 7600Kč.S PP jsem to nekombinovala,příjde mi to zbytečné papírování a běhání po úřadech,částky se stejně liší v řádu korun.Zdravím Zdenka
Vloženo 15.06.10 15:44
Dobry den, jsem od Jihlavya PP by nebyl přiznan na 3,letou holčičku pouze RP, ale asi to j každem krajském městě jiné. Zdravím Hela
Vloženo 15.06.10 19:38
Pro Michaelu: také jsme do 7 let zažádali o obojí, brali jsme PnP 3000 + RP 4600 Kč. Po 7 letech je RP 3000 pouze v případě, že vám PnP neuznali. Od synových 7 let proběhlo znovu šetření a uznali nám II. stupeň, což mě moc překvapilo. Při schválení vyplácí za celý měsíc, ve kterém byl PnP zažádán, u RP dokonce 2 nebo 3 měsíce zpětně od datumu podání (př. dnes 17.6. můžete zažádat o RP od 1.4.)
Vloženo 16.06.10 10:13
IRENO,MŮŽU SE ZEPTAT,VÁM PŘIZNALI 2.STUPEN PNP?A SYN MÁ JAKOU NEMOC.MOC DÍKY KOLIK JSTE MĚLI BODŮ?
Vloženo 16.06.10 11:32
Ano, včera mi přišlo rozhodnutí, že syn potřebuje pomoc při více jak 10 úkonech, má II.stupeň PnP a to do věku 10 let. Je celiak a alergik, ale alergie se tam myslím nepočítá. Papír teď nemám u sebe, protože jsem si ho nechala ofotit, ale bodů tam bylo tuším 15.
Vloženo 16.06.10 12:50
IRENO, VY MÁTE TEDA KLIKU.MOC VÁM TO PŘEJU, MY JSME NASBÍRALI BODŮ 11,SYN MÁ CELIAKII A PERTHESOVU CHOROBU A POSUDKOVÁ NÁM TO SEŠKRTALA NA 5 BODŮ.JO SYNOVI JE 8 LET. MŮŽU SE ZEPTAT,ODKUD JSTE A NA JAK DLOUHO POSUDEK MÁTE? MOC DÍKY
Vloženo 16.06.10 14:41
Ireně zřejmě již zohlednili novelu vyhlášky (kterou se "body" řídí a která platí od 1.6.2010.
Vloženo 16.06.10 14:58
TO BUDETE ZLATÁMOC DĚKUJI. CHTĚLA BYCH JEN POROVNAT BODY,KTERÉ JSME MĚLI MY. DĚKUJI
Vloženo 16.06.10 21:13
Sally,můžu se zeptat kde najdu tu novelu?O jakou vyhlášku se jedná? děkuji
Vloženo 20.06.10 21:06
Heldo, pošlu Vám vše, co k tomu mám, na mail. Jen zkráceně - rodiče diabetických dětí se spojili a prosadili si tuto novelu vyhlášky, týká se tedy především dětí s diabetem, (i když nějaký ten bod=úkon lze získat navíc i u dětí celiatiků). Škoda, že se tímto směrem neubírají i aktivity rodičů celiatiků.
Vloženo 21.06.10 08:09
Sally,moc díky,vůbec jsem to ani netušila.Máte pravdu v tom,že by se rodiče celiatiků taky mohli dohodnout a udělat nahoře trochu pořádek. Jinak moc díky.
Vloženo 21.06.10 10:06