dobry den.planujeme s manzelem 2 miminko,pobiram,ale Rp do 7 let veku ditete,jak to bude dal?mohu pobirat materskou nasledovne RP na miminko spolecne s RP do 7 let veku ditete.?dekuji
Vloženo 30.07.10 08:29
Rodičák mužete brát pouze na jedno dítě v rodině .Rada je na starší si vyřídit PnP na mladší rodičák.
Vloženo 30.07.10 14:26
Dobrý den, myslím, že Vám asi ten rodičák vezmou a dají na to mladší dítě. Mě bylo řečeno (to jsme ale ještě nevěděli, že děti mají BZL), že RP je vždy na to nejmladší dítě. Také bych doporučila spíše RP na mladší a PnP na starší.
Vloženo 30.07.10 21:22
Dobry vecer, my mame 4-letou postizenou dceru a ted 3 mesicni dceru. Takze: mela jsem na prvni post.dceru PnP a cast.rodicak. Podle zakona musite brat rodicak na nejmaldsi dite v rodine. Protoze mam pracovni smlouvu v zamestnani /nejsem propustena/ mam narok nejdriv na materskou dovolenou na narozene dite a pak rodicak a na starsi dceru mam jen PnP. Materskou mam na pul roku a pak si budu moct vybrat dobu rodicaku /2,3 nebo 4 roky/ kdyz jsem jako zamestnana. Kdo neni zamestnan nema narok na materskou a nema ani narok si vybrat delku rodicaku automaticky mesi byt s druhym ditetem na 4 roky. Jeste jsem si to nevyrizovala ale zjistovala.
Vloženo 20.08.10 00:15