Dobry večer,bydlim jen s mamou a mam dvouleteho syna,pobiram rod.přispěvek,zajimalo by mne zda by si moje mama mohla maleho odepsat s dani?otec diťete s nami nežije a ja nemam žadny jiny přijem tak mi malyho účetni do daň přiznaní nepiše,předem děkuji za informace.
Vloženo 12.10.11 21:36
Jak by se mohla odepsat vaše dítě z daní? Odepisuje se vlastní dítě.
Vloženo 12.10.11 21:45
Vaše maminka si ho odepsat nemůže, to by to musel být její syn, ne Váš. Dost dobře ale nerozumím větě "...nemám žádný jiný příjem, tak mi malýho účetní do daň. přiznání nepíše..." Když nemáte příjem ze zaměstnání nebo z podnikání, tak kde berete tu účetní a proč podáváte přiznání?
Vloženo 13.10.11 14:19
No účetní v práci mi říkala že každý rok musí dávat přiznání taky jí ho podepisuju tak tomu nerozumím,mě právě říkala kamarádka ža její otec co s nimi bydlí vjednom bytě tak si vnučku odepisuje s daní proto se ptám....Jinak všem děkuji za odpovědi.
Vloženo 15.10.11 18:23
Pletete si dojmy s pojmy.Podepisujete určitě Prohlášení k dani.Daňové přiznání pak dává účetní vašeho zaměstnavatele za jeho zaměstnance.
Vloženo 15.10.11 19:01
Asi mate pravdu Věro,stejně je to jedno malyho si babička odepsat nemůže tak si ho budu odepisovat já až se vrátím do prace,každopadně se kamaradky zeptám jak to vlastně maji.
Vloženo 15.10.11 22:42
dobry den chtěla jsem se zetat jestli si muže byvali manžel odeisovat daně na syna aj když ho mam v eči ja ...a jesti se da aby mu vratili daně za syna na ktereho si neodeisoval daně asi celych šest let děkuji za odověd
Vloženo 05.03.12 22:26