Prosím o pomoc... jsem těhotná a zůstanu sama i když otec je známý a bude mi přispívat/jsme dobří přátelé a oba to dítě chceme/. Můj plat je v současnosti 7,5tisíce čistého, otec dítěte vydělává 9,5t čistého. Žiji se svojí tetou v důchodě v rodinném domku.
-------------------------------------------------
Chtěla bych vědět o jaké přídavky si mohu zažádat a na co mám právo, jestliže zůstanu svobodná. Jak je to s odpisy z daní... může si on odepsat našeho sviště jako své díte, jestliže nebudeme svoji? Prostě jak bude vypadat moje finanční situace na mateřské a rodičovské dovolené. Děkuji moc za vše:)
Vloženo 05.12.05 14:58
Když jsem byla nezaměstnaná, dostávala jsem od sociálky příspěvek na bezlepkovou dietu 1.800 Kč. Zažádat si o něj můžete pouze když přinesete posudek od odborného lékaře. Jestli se tedy ptáte na tohle. O daních bohužel nic nevím.
Vloženo 06.12.05 09:43
milá mamino, ono záleží, zda spolu s otcem také budete bydlet. Budeš mít nárok na dávky SSP, porodné, po mateřské nárok na rodičovský příspěvek. Výše dávek je dle příjmů. Pokud nemáte životní minimum, soc. vás doplácí. Viz také příspěvek Petry. jinak pokud nejste manželé, otec si z daní neodepíše nic. dobré rozhodování. mirka
Vloženo 06.12.05 12:57
Manželé nejsme a nebudeme... budeme bydlet každý ve svém a já se svojí tetičkou.
Vloženo 07.12.05 08:56
Vážená dámo,
dobří přátelé si nepořizují dítě. Tvůj problém je zcela tvůj a tebou zaviněný. Moje rada zní: jak sis život zařídila, takový ho budeš mít.
Tady na těchto stránkách si vyměňují zkušenosti lidé, kteří mají skutečné problémy, které si nezavinili a jejich vzniku nemohli zabránit. Tvůj přispěvek a žádost o radu je nomorální.
Vloženo 11.01.06 13:26
Paní Heleno, mohli to být partneři, a když se muž dověděl o dítěti, ženu opustil. I to se stává. Uznávám, že pokud dítě "mamina" nechtěla, neměla si jej pořizovat, prostředků je na to dneska dost a dost. Ovšem mohou i selhat... Ale také uznávám, že je v těžké situaci, když musí zůstat sama, a proto bych ji neodsuzovala. Snad sem její dotaz ani nepatří, jak říkáte, ale ani já ani Vy nevíte, kam se v těžké chvíli obrátíte pro radu či pro pomoc.
Vloženo 11.01.06 13:36
zdravím Vás. jsem v podobné situaci.pravě jsem v 6 měsíci těhotensví. Jsem sama a otec nechce mít s dítětem nic společného.což jsem věděla od začátku. Ano, můžu si za to s velké míri sama že jsem přišla do jiného stavu a ve svých 20ti letech jsem se musela vzdát svého dosavadního života, ač mě to někdy i trošku zamrzí.
Ale co jsem měla dělat,zabít své vlasní dítě?TO NIKDY!!! Ted už se na miláčka moc těším i když to bude mnohdy náročnější!! A k vyjádření že tady se řeší problémy které si člověk nezaviní sám se poněkud pozastavuji. myslím že za 99% problémů se človék z části zasložil sám takže toto tvrzení je relativní!
Vloženo 13.10.06 21:21
Jano, paní Helena ti asi napíše, že jsi přinejmenším blbá, ale já bych na její bláboly, kterých je tu od ní plno, nedala. Někdy to prostě nevyjde. Já jsem taky samoživitelka, ale celiakii nemám já, ale mé dítě. Nebudu tu radši psát, kolik od státu dostávám, protože by mě paní Helena mohla nazvat příživníkem, ale pokud se naučíš hospodařit, dá se s tím vyjít. Na otci můžeš žádat, aby ti přispěl na výbačku atd,ale už netuším, jak je to v praxi vymahatelné. Můj syn nemá jen celiakii, ale řadu dalších vážných nemocí, takže na práci nemůžu ani pomyslet, i když bych se ke své profesi moc ráda vrátila.
Držím ti palce a příspěvky paní Heleny ani nečti, je to jen ubožák.
Vloženo 14.10.06 21:38
Pani Helena je ubozacka, ktera ma nejaky komplex a leci si ho na ostatnich. Ja osobne si myslim, ze dneska je tezka doba a mely bychom stat vice pri sobe. Vzdyt tento problem se muze stat komukoliv. Jestlipak pani Helena neni nejaky bezohledny muz, ktery nenavidi zeny?
Vloženo 19.12.10 11:12
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem samoživitelka na rodičovském příspěvku, který mi od ledna 2011 snížila na 3800,-Kč, bývalý manžel platí 1500,- na syna. Co mohu žádat od sociálky, protože s těmito penězi se vyjít asi nedá. Nebo kde mám žádat, abych měla aspoň životní minimum? Děkuji
Vloženo 10.02.11 14:34
dobry den ctu vas dotaz,ze mate snizenou materskou plus alimenty,ale nemate zivotni minimum,pokud vas socialka nebude nebo nechce doplacet je varianta takova,ze si muzete u soudu pozadat tzv.vyzivne na vas do vasi zivotni hranice je to problem i me dcerky a proto to udelala byvaly manzel je povinny vas zivit dokud nebudete vydelecne cinna a nebo do doby nez se provdate znovu snad jsem vam pomohla
Vloženo 27.02.11 08:04
Připojuju se k názoru, že paní Helena je nemorální a její příspěvky ani nečtěte! Paní Heleno, Váš příspěvek s názorem na paní Maminu sem nepatří! Já jsem v dost podobné situaci v jaké je paní Mamina (studio5@post.cz). S otcem svého dítěte nežijeme ve společné domácnosti, jsem matka samoživitelka, ale dítě bylo plánované oběma rodiči (tedy mnou i mým bývalým letitým partnerem s kterým jsme žili ve společné domácnosti 6 let před narozením dítěte). Bylo to roznodnutí obou rodičů, že budeme žít odděleně. Ale víme, že spolu žít už nemůžeme a že takhle je to lepší pro nás i pro dítě, které by bylo svědkem hádek a neschopností rodičů se spolu domluvit. Se synem se otec stýká. Nechápu, proč by si dítě nemohli pořizovat dobří přátelé (dříve partneři). Ono není nikde psáno, že když spolu partneři žijí, že to klape a všichni i dítě/děti jsou spokojené a má to dobrý vliv na jejich pozdější život. Znám více rodin, kde žije rodina ve společné domácnosti a každý si dělá co che, kde jsou hádky atd. a pro děti to dobré moc není, že žijí rodiče spolu.
Vloženo 04.07.11 18:36