Dobrý den bude mi končit 3letá rodičovská dovolená,také podám výpověď v práci poněvač kvůli malému dítěti nemohu tuto práci vykonávat,půjdu se nahlásit na ÚP,kde mi ale bylo sděleno že dostanu podporu v nezaměstnanosti kolem 3.tisíc Kč,což je žalostně málo,chtěla bych se zeptat zda je možno někde žádat o zvýšení dávky životního minima z důvodu celiakie nebo zda mají na to nárok jen nějaký bezdomovci jak je u různých dávek zvykem?Předem děkuji za informace.
Vloženo 22.12.11 19:23
Dobrý den, asi vás nepotěším, přesně stejný problém řeším, v lednu mi končí mateřská. Mám 2 děti, jedno s celiakií, sama mám celiakii. Na přesně stejně položený dotaz mi sociálka odpověděla, že mi nikdo nic nedoplatí. Sociální příspěvek zaniká. Jediný co můžete zkusit je požádat o příspěvek na bydlení a o příspěvek na péči na dítě s celiakií. Podporu v nezaměsnanosti navíc dostanete jen po dobu 5 měsíců a každé dva měsíce se částka krátí. Pokud máte ale smlouvu se zaměstnavatelem, měl by se vám příspěvek počítat z bývalého příjmu v zaměstnání. Ta částka kolem 3000 platí pro ty co nebyli zaměstnání (nebo pro nás,kterým vypršela během rodičovské dovolené smlouva na dobu určitou..)
Vloženo 29.12.11 13:14
Pravě že ne pokud po rodičovske nastoupite zrovna na pracak tak dostanete jen 3.tis.i když jsem před tím v praci pracovala 6.let tak mi to řekla pracovnice UP,jedine jak to obejit se po skončeni rodičovske vratit aspoň na měsic do prace a pak se ta podpora bude vypočitavat s výplaty,takže mi nic jinyho nezbyde než ten měsic v praci nějak vydržet a pak jit na UP a budu mit 2x tak velkou podporu než je stanovene to minimum,akorat mě mrzí že skrz tu celiakii nemame na nic narok:-(
Vloženo 29.12.11 23:36
Asi to tak opravdu bude. Jen si zjistěte jak dlouho musíte být v té práci než dáte výpověď. Co vím, tak maminky co se to takhle snaží obejít, nastupují do práce na třeba jen jeden den a prý to stačí...Nevím ale jak vám zaměstnavatel vyjde vstříc s dvouměsíční výpovědní lhůtou, zda nebudete muset ty dva měsíce odpracovat.Držím palce. Já nastupuju pozítří, budu dojíždět vlakem na 12 hod. směny denní a noční, do toho vařit pro sebe a dceru do školky a práce, no jsem zvědavá jak to budu zvládat.
Vloženo 31.12.11 15:02
Tak to vám držím palce budete mít celkem záhul já právě kvůli těm dvanáctkám chci najít novou práci abych to stíhala,ale vás obdivuju:-)snad se s tím mojim zaměstnavatelem domluvím,ale vím že mi paní na UP doporučila setrvat v práci aspoň měsíc,ten den nebo týden by jim pak přišel určitě podezřelý...
Vloženo 03.01.12 12:28
Renato,tak si požádejte o příspěvek na péči.Někde tady jsem četla,že je ze zákona dané,že celiakie spadá do prvního stupně-to je 3 000Kč,to už je nějaký peníz.Při dalších komplikacích jako je cukrovka nebo nemoci štítné žlázy i druhý stupeň,to je 6 000Kč!!!!
Vloženo 03.01.12 19:01
Dík za typ,ale bohužel 3.tisice je hrozně malo to by nestačilo ani na jídlo a kde jsou pak ostatní věci,doufam že seženu praci aspoň za 10.tis.
Vloženo 03.01.12 23:41
Renato,myslela jsem ty 3000Kč ještě k podpoře,nebo k zaměstnání....každá kačka,kterou dostaneme se hodí
Vloženo 04.01.12 07:52
Praha Motol - dělala to Mudr. Kotalová - můžu jen doporučit, chování i jednání jak k nám tak i k dceři bylo suprové
Vloženo 09.01.12 22:14
Díky moc Jani sice to máme z ruky,ale naštěstí máme v Praze rodinu takže to bude v pohodě:-)A nevíte jak dlouhé jsou čekací doby?
Vloženo 10.01.12 10:25
myslim tak do jednoho mĕsĺce, přesnĕ si to už nepamatuji, a snad ještĕ doporučenĺ od doktora, kontakt na doktorku vam dam. Pĺsnĕte mi na mail JanaKramperova@seznam.cz.
Vloženo 10.01.12 13:56
Díky Jani pak pisnu;-)
Vloženo 10.01.12 22:08