Prosím o radu-žádám si o ČID a stále nevím kolik budu pobírat,mám malé dítě a manžel minimální plat.Já jsem v posledním zaměstnání měla č.11.040kč.Všude čtu jen o 1.400kč a 385kč,ale co dál?Nevím jestli se to počítá z platu,nebo z čeho?Pak se chci ještě zeptat na co vše mám nárok jako částečně invalidní-jako nějaké příspěvky,úlevy atd.
Děkuji
Vloženo 28.11.06 19:39
dobry den.chtela bych se zeptat.Je mi 40let,CID pobiram od kvetna 1995.nyni me zaradily do prvniho stupne.zjistila jsem si,že od noveho roku se chystaji zmeny,jak ve vyplaceni penez,ale i zprisneni prac.neschopnosti.V prechodnem ustanoveni novely č.302/2008 sb. v odstavci 9,jsem vycetla,že snad CID priznany pred 1.1.1996,že by nemel byt odejmut,asi by se me nemeli tykat žadne zmeny.neim jestli jse to dobre pochopila.nemohli by jste mi poradit?Dekuji
Vloženo 29.12.09 20:42
To si to pročtěte na stránkách www.ligavozic.cz rubrika poradna a tam je vše o invalidních duchodech.Ale co jsem tam vyčetla je ,že Vás přeřadili do prvního stupně tak se okamžitě nic na Vás nevztahuje až budete znovu ke komisi a dostanete 1.stupen potom tak je to méně peněz.Hlavní změna je v tom že budou tři stupně a každý stupen jiný procentní výměra duchodu.Takže ted Vám zustává vše stejné.
Vloženo 29.12.09 20:56