Mám dotaz, zda mám nárok na průkazku ZTP II. stupně, jestliže jsem důchodkyně a mám bezlepkovou dietu a od OSSZ mám přiznáno, že jsem občanem se zdravotním postižením.
Vloženo 30.12.06 11:53
paní zdenko, to by jste chtěla asi hodně. daleko více nemocní ledé na tuto průkazku nedosáhnou.
Vloženo 30.12.06 17:35
MAM DCERU SE KTEROU JEZDÍM UŽ 13 LET DO MOTOLE MÁ ZA SEBOU SPOUSTU VážNých OPERACI HLAVY A MÁ JEDNO OKO, A PODLE ZÁKONU POSUDKOVÉ KOMISE NE NÁM NA NIC NÁROK MÁME TO SKORO 400 KM Blízkosti bydliště se nenachází žádné ZDRAVOTNÍ pracoviště které by s touto chorou spolupracovali VŠICHNI ZNMHO OKOLÍ SI MYSLÍ ŽE NA DCERU DOSTÁVÁM FINANČNÍ OBNOST Ani po operaci nemá narok na sanitku.V tuto dobu se momentálně nácházím s dcerou v nemocnici praha-motol
Vloženo 09.01.08 15:49
zda dostat sanitku, to je jen a pouze na dětském lékaři, jak si to zodpoví. jinak bohu žel je situace tak bídná jak popisujete
Vloženo 10.01.08 19:05
Brboro, jak nemáte ne nic nárok? ani na péči o osobu-nebo jak se to teď nazývá? Pokavaď je dcera po operaci a není schopna tyto cesty absolvovat jinou dopravou,dle mne záleží na praktickém lékaři,jak to vysvětlí do papírů,že Vám předepisuje sanitu.Já jezdím se synem autem a vzp nám proplácí cesťáky.Je mu 15 a střídáme Motol a Bulovku.
Vloženo 24.05.08 18:35
S proplácením cesťáků mám také dobrou zkušenost. Pokaždé proplaceno bez problémů.Záleží opravdu pouze na praktickém lékaři. Poradila jsem to již pár rodičům a podruhé již přijeli s cesťákem také. Doktoři většinou neřeknou,že máte na něco takového nárok.
Vloženo 25.05.08 22:14
Dobry den,Chtela bych se zeptat jestli mame narok na proplaceni cestaku.Mame synka ktery je nedoslychavy a tudiz dojizdime do Prahy cca180km.Nevim na koho se obratit,muzete mi prosim poradit,Dekuji
Vloženo 27.10.09 16:43
dobry den mam muze po mrtvice dostanu pe os bl
Vloženo 28.10.09 19:53
Prosím o radu.Jsem v plném inv .důchodu 3 stupně a staráme se s manželem o 88 letého tchána který má park.chorobu a kartičku ZTP.Každý den k němu třikrát a někdy i vícekrát jezdíme autem.Máme nárok na příplatek na benzín?Podotýkám že strava praní lékař k tomu patří.Někdy vyrážíme i v noci.Děkuji
Vloženo 08.03.11 19:04
aby byl na různé příspěvky i dále nárok, je třeba demonstrovat.... http://www.handicap.cz/index.php?idclanku=546&idkat=67 http://www.nrzp.cz/aktualne/informace-predsedy-nrzp-cr/460-protestni-shromazdeni-22-brezna-2011.html
Vloženo 08.03.11 19:35
Dobrý den.Mám nárok na kartu ZTP když jsem po TEP kyčle a čekám na druhou?
Vloženo 27.08.11 07:45
Jirko,jeste bych prosil cislo tvyho bankovniho uctu a pin ke karte.... Ale ted uz zas vazne,prosi admina aby smazal privatni udaje prispevku #33. Diky
Vloženo 27.08.11 09:10