Diskuze: školka

« zpět na přehled témat
autor: kamila (bubblinka@seznam.cz)

chtěla bych se zeptat: Naší dceři budou v dubnu 4 roku, od září 06 navštěvuje školku, ale jen na 4 hodiny. Musím někam na úřady dokládat, že chodí do školky, a potřebuju k tomu potvrzení, že nepřekračuje ty 4 hodiny, kvůli rodičovskému příspěvku.? A ještě bych měla jeden dotaz: jsem podruhé těhotná , termín mám na konci února, chtěla jsem dát dceru do školky na celý den (kvůli dojíždění, abych nemusela s malým miminkem autobusem sem a tam) někde jsem teď slyšela, že pokud jsem na mateřské, tak nemám nárok dát dítě do školky na celý den. Jenže teď budu na mateřské další 3 roky. Jak to tedy je? Předem děkuji za odpověď Ještě bych chtěla dodat, dcera chodí do speciální školky pro děti s více vadami (zatím totiž nemluví)tak si myslím,že by to pro i pro ni bylo lepší.

Vloženo 07.02.07 22:04

#1 Ola (olaba1@seznam.cz)

Paní Kamilo, dokládat 4 hodiny v MŠ nemusíte - úřad si to kontroluje sám. K druhé části: pokud budete mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství, tak stejně nesmíte brát souběžně rodičovský příspěvek. Pokud na peněžitou pomoc nárok mít nebudete, dnem porodu získáváte nárok na rodičovský příspěvek. Pak si ihned po narození druhého dítěte nechte přepsat rodičák právě na druhé dítě. Pak budete moci dceru nechávat ve školce déle , než 4 hodiny denně, protože na ní už rodičák brát nebudete. Rodičovský příspěvek totiž náleží do rodiny jen 1x(i kdyby jste pečovala třeba o trojčata).
Snad jsem to vysvětlila aspoň trochu srozumitelně. Když tak se ozvěte na e-mail.

Vloženo 07.02.07 22:31

#2 kamila (bubblinka@seznam.cz)

Presne vám rozumím, a vím, že to takhle funguje, že nemohu pobírat 2x rodicovský prispevek. Me jde hlavne o to, jestli mohu dát svou 4 letou dceru do školky, když budu na materské s miminkem?. Jestli neexistuje nejaký zákon, že když jsem doma, tak nemám nárok dát dceru do školky na celý den, protože si ji vlastne mohu nechat doma.

Vloženo 08.02.07 10:36

#3 Hana (kutra@tiscali.cz)

Když budete doma s miminkem a berete na miminko rodičák, dcera může do školky na celý den bez omezení. Bohužel jsem se setkala v naší školce s tím, že se některé děti berou přednostně - např. jejichž oba dva rodiče pracují a nepobírají žádný rodičák atd. a až na posledním místě jsou do školky brány děti, jejichž matky jsou doma a momentálně zrovna nemohou sehnat práci. Jo, jo, prvně školky rušily a teď je jich zase málo. Za chvilku se budou na školku dělat pořadníky!

Vloženo 08.02.07 11:24

#4 Ola

Paní Kamilo, pokud je jednou dcera ve školce zapsaná, nemůžou jí jen tak vyškrtnout. A zákon na nic takového neexistuje. Pokud budete doma s miminkem, tak tedy buď budete brát peněžitou pomoc v mateřství nebo rodičovský příspěvek (na narozené miminko). Pak dcera opravdu může chodit do MŠ na celý den.

Vloženo 08.02.07 21:14

#5 eva nováková (evicka-n@seznam.cz)

zdravím mám dvojčátka a mohu se zeptat jsou jim 2roky mohou do školky na 4hodky nebo od kdy děkuji za odpoved

Vloženo 24.03.07 22:21

#6 Ola

Tak, aby jste nepřišla o rodičovský příspěvek děti do 3 let věku můžou chodit do MŠ jen 5 dní v kalendářním měsíci, ale zato na celý den. Od 3 let jen na 4 hodiny denně, ale zase pro změnu celý měsíc.

Vloženo 25.03.07 18:09

#7 eva nováková (evicka-n@seznam.cz)

ano moc dekuji za odpověd akdymohou teda kluci jít do školky na celý den od kolika let dekji moc za odpověd

Vloženo 25.03.07 22:51

#47 Romana (cici25@seznam.cz)

ja rodicovsky prispevek prodlouzeny nemam,mam ho klasicky na ctyri roky...Resila jsem tohle prave na SSP.

Vloženo 11.01.12 22:03

#48 Edita

Ještě mě Romčo napadlo,proč jste vlastně pobirala pnp na mladšiho syna pokud jste zaroveň měla RP.Mě na socialce řekly že pokud mam RP,tak mam pockat až mi skončí a pak teprve žadat o pnp protože jinak se RP o ty 3.tis.krati tj.RP4600,-kc takže jste pak na tom finančně uplně stejně než když mate jen RP,takže pokud jste pobirala RP 7600-,+3000-,pnp,tak je to opravdu protizakone a penize bohužel musite vratit,ale to vám na te socialce měli říct že se RP tím ůadem krati a je blbost si ho před ukončením RP vůbec vyřizovat,asi tam u vas sedi same blbky.Jinak už mě nenapada v čem by mohl být zakopany pes,akorat mě pořad mate ta školka,ktera s pnp nema co do činění.

Vloženo 11.01.12 22:13

#49 Romana (cici25@seznam.cz)

Editko,moc Vam dekuji za Vase slova,jsem z toho mozna trochu moudrejsi,asi je to opravdu tak jak pisete,je pravda,ze mi ale o tom nikdo nic nerekl.Proste mi tu moznost nabidli a ja ji prijala,aniz bych se pidila po tom vsem.Proste nemam cas zkoumat zakony,mam tri deti a se syny spoustu starosti,takze jsem si zrejme myslela,ze to tak opravdu ma byt(hlavne proto,protoze mi to rekla urednice,ktera je vlastne povinna,me se vsim seznamit a take proto,protoze jsem si myslela,ze o takovych vecech vzajemne se urady jaksi informuji.).Ano dnes musim proste od te doby kazdy mesic dokladat papir ze skolky ze syn ji navstevuje jen 4 hodiny denne.To proste nechapu proc.MYslela jsem si,nebo jsem si to zjevne zduvodnila tim,ze na nej pobiram PNP,tim padem bych se o nej mela starat 24h.denne(to byly me myslenky),ale jak to doopravdy je nevim.Proste nechapu ze jini nemusi a ja ano.Kdyz jsem se o tom zminila pred svymi znamymi co vodi do skolky sve deti(jsou take na rodicaku),koukali na me jak vyjeveni,ze je to divne,ale proste to tak je.Pak ale nechapu,proc nemusim stejny papir nosit kvuli svemu druhemu synovi potvrzeny ze skoly,kdyz na nej beru PNP II.stupne.Je to nejaky rozdil,kdyz je mensi syn ve skolce a starsi ve specialni skole?Je to myslim to same.Proste by se v tom cert vyznal.Ale Vam bych chtela podekovat za Vas cas.Jsem o neco moudrejsi.

Vloženo 12.01.12 01:26

#50 ila

Romano-Pokud by jste měla jen PnP tak nemusíte nosit nic jak ditě je dlouho ve školce.Pokud jste měla rodičák tam je duležité ty čtyři hodiny a věk na d tři roky.Co se týče potvrzení ze školky tak je to podle socialky někdě to chtějí každý měsíc ale třeba vBrně jim stačí čestné prohlášení na začátku roku.A pokud jste brala plný rodičák a PnP to dobhromady nejde rotože to se rodičák opravdu krátí.Ale letos je stejně prodloužený rodičák zrušen a mužete mit bud rodičák nebo pnp

Vloženo 12.01.12 07:53

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.