Diskuze: TLOUSTNUTI PO NASAZENI BEZL.DIETY

« zpět na přehled témat
autor: Martina (matysek.martina@seznam.cz)

Ahoj mam opacny problem, byla jsem vzdy stihla a byla jsem tak spokojena, mela jsem vystavni postavu. Pred 5 mesici mi zjistili celiakii, drzim tedy cca. 4 mesice bezlepkovou dietu a uz jsem ztloustla 4 kila, nevim proc, ale hrozne mi narostlo bricho, mam pocit, ze je furt nafoukle, vypoukle a vypadam hrozne. I boky ztloustly. Bojim se, ze budu tloustnout dal. Kdyz si sednu, tak to bricho je hrozny. Uz si toho vsimlo vic lidi. Doktorka mi rekla, ze je to dobre, ze je videt, ze ta dieta neco dela, ale ja nechci byt, jak becka. A hlavne vysadila jsem uplne pecivo, obcas si dam bezlepkove, ale malo, jim zeleninu, ovoce, brambory, kureci maso, obcas bramburky (Bohemia chips-slane) a cokoladku (orion), ale neprehanim to, tak z ceho tloustnu? Driv jsem furt jedla dorty, cpala se a neztloustla. Pomoooooc. Ustali se to? Treba po roce diety? Zacnu zas trochu hubnout nebo mi to takto zustane? Nebo naopak budu tloustnout dal? Jak to mate vy? Nechapu, jako to, ze po BD hubnete. Moc dekuji za odpovedi. Martina

Vloženo 16.05.07 11:24

#1 Ola (olaba1@seznam.cz)

Martino, už jsem to tady někde psala. Závidím všem, kteří po dietě neztloustli. Já přibrala už 10kg a bojím se, že se to nezastaví. Problém je v tom, že jsem ani jako nepoznaný celiak nebyla extra štíhlá(měla jsem ideální váhu), ale teď jsem na hranici BMI, kde začíná mírná obezita. Doktor mi řekl , že je aspoň vidět, že dieta zabírá. Moje 11-ti letá dcera je na tom podobně. Patřívala ve třídě mezi ty menší a hubenější. Teď je ze třídy tělesně nejvyspělejší a trápí se tím, že jí rychle rostou prsa, boky,atd. a musí trpět výsměch spolužáků. Ach jo. Kdybych neměla obavy z rakoviny, poruch imunity apod., tak bych snad dietu přestala držet, protože s bolestma břicha jsem žila celý život, co pamatuji, a byla jsem na to zvyklá. Na svoji současnou váhu si nějak zvyknout nemůžu. Možná je to i tím, že jdu do "blbých" ženských let, kdy se zpomaluje metabolismus. Prostě jedno k druhému. Můj názor, že bezlekové chleby jsou v podstatě kalorickou nezdravou bombou(samé škroby), mi žádný z lékařů nedokázal zodpovědět.
Mrzí mě, že jsem vám nemohla napsat přijatelnější zprávu, ale zase aspoň víte, že v tom nejste sama.

Vloženo 16.05.07 13:02

#2 Alena (alena.zapadlova@seznam.cz)

Dobrý den.Já také ztluostla 10kg,ale ustálilo se to.Z 50kg na 60kg.Jsem docela v pohodě.Doktor mě říkal,že nesmím zhubnout a že vypadám lépe.Už vypadám jako ženská,byla jsem kost a kůže.Ono se to srovná,hlavně se nesmíte přejídat a posilujte břicho.Tělo si samo poradí než si zvykne na dietu.Dietu BL držím už šest let.

Vloženo 16.05.07 13:58

#3 Petra

Martino, hubená jste byla, protože tělu škodil lepek. Teď, když se střevo zhojilo, začínáte přibírat, což je naprosto normální. Kdybyste byla zdravá, předpokládám, že byste nikdy tak štíhlá nebyla (tělo k tomu nemá vlohy, měla byste sklon k přibírání). Postavu udržujte tak, jako obvykle, tzn. sportem, zdravým jídlem atd. Ale 100% bzl. dieta je samozřejmostí.

Vloženo 16.05.07 14:29

#4 jitka

no tak já jsem na to asi stejně,taky jsem bývala štíhlá,a proto že jsem vysoká tak jsem působila ještě čtíhlej.a to jsem jedla fakt všechno brambůrky,šlehačku atd.žádné omezování.pak jsem na začátku diety asi před rokem strašlivě zhubla vážně až na kost asi o dvacet kilo,no a teď jsem takříkajíc drobátko oplácaná..teda na můj vkus,protože je to jiné,než jsem byla zvyklá.a to jím podobně jako martina,blp pečivo naprosto minimálně,jím o hodně zdravěj a taky se těch kil nějak nemůžu zbavit.i když bych ráda,protože se necítím dobře,když mi lezou špeky..:)a hodně lidí jsem takto slyšela že mají problémy s tím,že jakmile se tělo uzdraví,tak přibírají.pak mi trošku došlo,že je to tím typem obilnin..kukuřice a jáhly po tom obojím se přibírá,ale člvoěk nemůže být jenom o rýži,to by asi taky nebylo moc fajn.chce to asi zeleninu ovoce a kvalitiní bílkoviny v kombinaci s pohybem..:)ale kdo na to má čas,že..

Vloženo 16.05.07 21:06

#5 Ola

Přesně. I když jsem se snažila jíst rýžové chlebíky, tak mi po čase začaly lézt krkem. A přejím na kukuřičné? To by kila zase lezla nahoru. To, co můžeme, je dost kalorické. A zabývat se denním počítáním kalorií, na to čas nemám.

Vloženo 16.05.07 21:52

#6 Veronika

Ahoj Marťo já po roce bezlepkové diety přibrala 9kg,nebyla jsem nikdy hubená tak akorát a ted vypadám příšerně a to zcela vynechávám cukr a z pečiva jím jen rýžové chlebíky,protože do bezlepkového pečiva se dávají kvasnice a z toho se taky přibírá jinak jím jen zeleninu a bílé maso na páře.Opravdu nevím čím to je:-(a to nemluvím o tom že chodím 3x týdně na aerobic.Taky bych uvítala nějakou bezlepkovou redukční dietu,ale nevím jestli něco takového vůbec existuje...

Vloženo 31.05.07 17:34

#7 Gabriela (gabrielkanatale@seznam.cz)

Ahoj všem, přidám se k vaší debatě.Má dcera byla vedena na gastru již od svých 4 let a byla vždy hubená jak tyčinka....takže jsme si pořad stěžovali že nejí a neprospívá dnes je ji skoro 11 rok a pul drží dietu za tu dobu přibrala neco jako 9 kilo a nemůžu ji od jídla urvat.Je to opravdu tim že tělo konečně přijmá to co má střeva se znova upravila... a dnes jsem zase neštastna :-) že to co vidí sní...tak vyberte si .Přeji hodně ůspěchu všem bezlepkářům.Gabriela

Vloženo 31.05.07 21:25

#42 Frenchie (frenchie@stream.cz)

Dobrý den, já mam naprosto opačný problém. Tedy nenazývala bych to problémem :) Já jsem držením bezlepkové diety hodně zhubla. Asi 6 kg a to jsem se ani nemusela snažit. Ted jím denně něco sladkého a neprojevuje se to na mě. Předtím - když jsem bezlepkovou dietu nedodržovala- jsem tloustla mnohem snadněji. Je to divné, ale je to tak

Vloženo 10.09.09 18:33

#43 franta

Pro Frenchie:A v jakém stavu jste měla zažívání při zjištění diagnózy? Zdraví "franta".

Vloženo 10.09.09 18:38

#44 Eva

Ahoj, držím bezlepkovou dietu necelé 2 měsíce a přibrala jsem 6 kilo. Přijde mi, že tloustnu každým dnem. Hrozný!!!

Vloženo 29.04.10 21:22

#45 Tomáš (tomasek24i@seznam.cz)

Teď Vám objasním, čím to Vaše nabírání je. Sám jsem začal vynechávat naprosto lepek a opravdu jsem nepřibral, ač mám váhu jednou nahoře, jednou dole. Naopak po lepku a mouce byste přibíraly více. Je to dané tím, že jste si vědomé určité diety a více se na jídlo soustředíte a jíte možná více než obvykle. Začněte více pít jen vodu, alespoň 3 litry denně, občas cvičte, pořiďte si psa. Opravdu je nesmysl, co tu píšete. Já Vám věřím, že jste byly hubené, kdo by nebyl, když tělo věčně strádá a člověk je stále na toaletě. Nyní je to v normálu a tělo jen potřebuje větší zápřah. Také jsem přesvědčený, že pokud byste nejedly po 17 hodině, problém by nebyl.

Vloženo 29.06.10 08:33

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.