Diskuze: Plísňové onemocnění z porušování

« zpět na přehled témat
autor: Simona

Přiznám se, že tak jednou za měsíc zhřeším a dám si něco lepkového. Mám problém s plísňovým onemocněním ve střevech (přemnožená candida albicans) a doktor mi tvrdí, že to mám právě z toho občasného porušení diety. Myslíte, že má doktor pravdu a plísně se zbavím jenom přísným dodržováním bezlepkové diety?

Vloženo 31.05.08 06:21

#1 Ála

No Simčo hřešit bys vědomě neměla ničíš si tím střeva a na tu candidu pomáhá čaj Pau de Arco a hodně laktobacilu acidofilu.

Vloženo 31.05.08 09:41

#2 Simona

S tím hřešením budu muset vážně přestat, jinak se té candidy nikdy nezbavím.

Vloženo 01.06.08 06:27

#3 Majka (svetlo7@seznam.cz)

Zdravím vás, ráda bych se chtěla zeptat na podobné téma. Když se dívám po netu, nacházím odlišné názory co je a není bezlepkové. Dělá se mi občas plíseň na noze a na prstech ruky. Nemůže to souviset s tím, že tu dietu nevědomky porušuji? Děkuji za odpověď.

Vloženo 17.06.08 16:30

#4 Helena

Plíseň kdekoliv s celiakií vůbec nesouvisí. Dietu byste ale porušovat neměli, protože při porušení tzv. jednou za měsíc vlastně tu dietu nedržíte vůbec. Pak je naprosto zbytečné celý měsíc investovat do drahých potravin, protože výsledek bezlepkové diety je nulový. Na plíšeň to pravděpodobně nemí žádný vliv.

Vloženo 18.06.08 21:25

#5 martina (martinka.vitova@tiscali.cz)

Ahoj Helčo, plíseň tedy s celikií souvisí, kvůli lepku se přemnožuje kandida a ta má různé projevy plísně na těle i v těle!!! Vím to z vlastní zkušenosti.

Vloženo 04.07.08 13:02

#6 franta

Majce:Od mládí po mně občas nějaká plíseň "šplhá",(na nohou -i chodilech i mezi prsty na rukou),i když nejsem celiak.Nejvíc tomu "pomáhá" používání obyčejného mýdla.
Jinak souhlasím s paní Helenou.
Zdraví "franta"

Vloženo 04.07.08 21:50

#7 martina (martinka.vitova@tiscali.cz)

Ahoj Franto
Když nejsi celiak, tak jak můžeš tvrdit, že celiakie s plísní nesouvisí? Nechápu. Já jsem celiak a bohužel jsem si s plísněmi všeho druhu užila dost. Ted co jsem na dietě se to všechno upravilo a zlepšilo. Plíseň na nohou nemusí mít celiak, trpí na ni hlavně muži kvůli uzavřené obuvi, nošení nevhodných ponožek, atd...Tahle povrchová plísen, tu si můžeme přivodit sami, zapocení, vedra atd. Ale jsou plísně, za které nemůžeme, např gynekologického původu, přemnožují se v těle a podstatné je znát důvod, proč se přemnožují.

Vloženo 07.07.08 13:42

#24 franta

Pro Nikitu:Co znamená tohle?To jsi si vyléčila mykózu za deset dní od diagnostikování celiakie,nebo je to reklama na "zaručený" prostředek?.
"franta".

Vloženo 10.02.09 00:24

#25 Nikita

Franto,sice nejsem diagnostikovaná tak dlouho,ale mykózy mám roky a počítám že celiakii taky..Ty laktobacily jsem začala užívat loni ve velkých dávkách a i přesto,že jsem ještě nedržela dietu to zabralo poměrně DOST!Nejsem žádnej reklamní agent,ale úplně normální ženská,která ví co to je,když tě spodek svědí tak,že by sis ho radši urval a chce přidat svojí kapku do mlýna....Třeba to někomu pomůže!

Vloženo 10.02.09 11:02

#26 franta

Nikitě:No,Nikito,nemám nic proti laktobacilům,je už známo,že candida nějak souvisí s celiakií,ale při celiakii je na prvním místě stoprocentní bezlepková dieta "na furt".Na obnovu zdravé střevní mikroflóry je jediný prostředek s klinickým atestem(pokud je mně známo)a ten se jmenuje Mutaflor a je na lékařský předpis.Někde v diskuzi je o tom psáno podrobněji,v rubrice o candidě.
A jen "mezi námi"-Moje "sedmé dítě"(40let) je na tom asi podobně jako Ty-mykózy od útlého dětství,jen ta celiakie není zatím jasná.
Zdraví "franta".
P.S.
A dík za tu "kapku do mlýna"-každá solidní informace kolem celiakie je pro dobro věci-jen musí být jasně napsaná.

Vloženo 10.02.09 16:02

#27 Janča

Ahoj všem, doktorka mi doporučila Pearls YB - je to nějaká novinka. Tak jsem to zkusila a hurá...výsledek se dostavil. Mykóza ustupuje...

Vloženo 24.06.10 14:21

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.