Diskuze: Pomůžou homeopatika?

« zpět na přehled témat
autor: Petra

V listopadovém Cosmopolitanu jsem četla o léčbě homeopatiky. Celiakii mám už 7 let, dietu dodržuji poctivě, ale cca půl roku mě trápí nepříjemné zažívací potíže - opakující se zánět v tlustém střevě. Gastroenterolog mi po provedení endoskopie napsal Lanzul - lék na snížení tvorby žaludečních šťáv, a řekl, že mě popřípadě ještě pošle na kolonoskopii, jestli chci, obvodní doktorka mi dala Meteospasmyl, který mi vydržel asi 14 dní, a jinak jsem žádné léky nedostala. Potřebovala bych svůj stav už nějak rychle vyřešit, nechci absolvovat kolečko gasto-ultrazvuk-gastro-kolonoskopie-gastro. Máte někdo zkušenost s léčbou homeopatiky? A na kolik takové sezení přijde? Podle toho, co jsem četla, mi připadala tato léčba přímo zázračná.

Vloženo 07.01.09 11:39

#1 Martin

Homeopatie je podvod, nefunguje.

Vloženo 07.01.09 20:15

#2 Jitka

Zkuste vyrobky firmy Energy. http://www.energy.sk
maji na svych strankach i poradnu, kde vam po dobrem specifikovani problemu velmi dobre poradi, jejich pripravky jsou homeopatiku podobna, ikdyz nejde o klasickou homeopatii. Jsou to ale ciste rostlinne produkty, sestavovany na zaklade cinskeho pristupu, a nenechte se nazory, ze se u celiakie nesmi zadne produkty podporujici imunitu uzivat. Dle meho nazoru jsou zazivaci problemy odrazem vnitrniho stavu organismu a kdyz clovek chce, tak si pomoci muze! Zkuste si najit informace o pripravku Cytosan a Fytomineral, ale urcite to nejprve zkonzultujte pres poradnu.

Vloženo 07.01.09 20:19

#3 Jitka

Pro Martina:
homeopatie rozhodne neni podvod, jen to chce narazit na zkuseneho kvalitniho homeopata a to uz opravdu neco stoji. Take je to zdlouhava cesta a vetsinou cloveka z pocatku cekaji reverzni reakce organismu...

Vloženo 07.01.09 20:20

#4 Petra

O tom tam taky bylo psané. Paní s roztroušenou sklerózou si nechala napsat nějaké léky, které způsobují chuť na to, co dříve nesnášela. Už několik let žije bez příznaků nemoci.

Vloženo 08.01.09 09:39

#5 Helena

Petro, nemá cenu se cpát jakýmikoliv přípravky, když nevíš, co ty potíže způsobuje. Nejprve je potřeba znát příčinu zdravotních problémů. Já z tvého příspěvku soudím, že nevědomky porušuješ dietu. Zkus trochu bádat: nezařadila jsi do jídelníčku něco nového, není problém s kontaminací v kuchyni, nejíš něco, kde lepek není deklarován ale nemáš od výrobce prohlášení, že lepek neobsahuje? Atd. Mnoho skrytého lepku může být např. v jídlech s restaurací a jídelen. I když deklarují, že jídlo je bezlepkové, často netuší, že i stopové množství škodí. Mnoho skrytého lepku může být např. i v pohankové mouce (kukuřičné), pokud ji výrobce balí na jedné lince s pšeničnou apod.

Vloženo 14.01.09 22:58

#6 Jitka

Určitě nevyvracím názor, že problémy u Petry může způsobovat skrytý lepek, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že může jít i o dysbiozu v tlustém střevě a s ní spojené problémy s nadýmáním, špatným trávením, průjmy a až teprve přírodní a bylinné přípravky po nějaké době toto dokázaly eliminovat... Chce to ale trpělivost a hodně samostudia, aby si člověk o fungování lidského těla udělal správný obrázek. A podotýkám, že lékaři tohle rozhodně neřeší, ty vám raději předepíšou ATB či kortikoidy a ty stávající stav jen zhoršují... A pokud Petra píše o zánětu v tlustém střevě, tak by se opravdu měla hodně rychle začít zajímat o přírodní "léčbu" či přístupy a správnou stravu (samozřejmě včetně dodržování bezlepkové diety)

Vloženo 15.01.09 08:50

#7 Tonda (j.ove@seznam.cz)

Mé 19. leté dceři se objevil před 3 roky exém (zřejmě atopický) na rukou. Nebyl nijak rozsáhlý a ruce si dcera mazala jen když se stav zhoršil. Po maturitě se ale exém zhoršil a rozšířil. Protože masti už nezabíraly, obrátili jsme se na doktora, který léčí homeopatiky. Ten nám řekl, že ji exém vyléčí. Na rovinu jí ale sdělil, že nejdříve dojde ke zhoršení exému a teprve poté by se měl stav zlepšovat. Po 4,5 měsících od zahájení jeho léčby postihuje exém 5x větší plochu na rukou než na začátku jeho léčby. Jsem jako otec bezradný a nevím, co mám dělat. Dcera léčbě věří a rozhodně by ji nechtěla přerušit. Já mám ale obavy, kde to může skončit. Poraďte mi prosím!

Vloženo 19.12.11 10:28

#10 Lucie H.

pro Tondu: můj syn (celiak) měl jako malý hodně atopický ekzém. Pomohla mu emulze EXCIPIAL U LIPOLOTIO. Pravidelným mazáním po koupeli jsme se toho asi tak po měsíci zbavili. Vynechat kakao a čokoládu apěnu do koupele. Vždy když se někomu v rodině někde vyskytne vyrážka, hned jí touto emulzí namažem. Je to neco jako tělové mléko a příjemně voní. V lékárně na prodej bez receptu. Stojí přes cca 130,-kč.

Vloženo 04.01.12 15:24

#11 Iveta S.

Myslím,že homeopatie rozhodně podvod není.Je ale pravdou,že nefunguje na každého.Mám několikrát vyzkoušenou léčbu homeopatiky na svém 4-letém synovi u kterého si člověk opravdu nemůže říci-víra tvá tě uzdraví, protože dítě neví, zda mu dáváte lék či jen něco sladkého na zub.Pokud by jste měli chuť vyzkoušet, zkuste odkaz: www.svethomeopatie.cz funguje tam i poradna pro čtenáře.

Vloženo 07.01.12 11:54

#12 Hana

Homeopatika jsou podvod.

Vloženo 09.01.12 07:19

#13 franta

Pro materialisty i věřící:http://www.sysifos.cz/index.php?id=slovnik&act=zobrazit&idd=&pismeno=&vyraz=1189078291&heslo=Homeopatie http://otazky.vira.cz/otazka/Homeopatie-logicke-rozpory.html A pokud to nestačí,("materialisti" i církev se vzácně shodují),zadejte si do gůglu Edzard Ernst(myslím,že pro ty,co neovládají angličtinu stačí i strojový překlad).Pro remcaly-můj osobní názor není směrodatný,stejně jako příspěvky # 9 a # 11.Pro Hanu-dřív to byl omyl,podvod je to až dnes.A pro fajnšmekry ještě „lahůdka“ http://www.osel.cz/index.php?clanek=5869 .Doufám,že ti,co dávali ve škole pozor,výše uvedené odkazy nepotřebují.Zdraví „franta“.P.S. Ale nikomu nic nevnucuji.

Vloženo 09.01.12 08:31

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.