Diskuze: Celiakie a palení sliznic

« zpět na přehled témat
autor: Valentinka (v.seifertova@seznam.cz)

Mám celiakii cca 1,5 měsíců, a k tomu alergii na mléko a špatně reaguji na cukr. Bezlepkovou dietu dodržuji. Mám problém, o kterém se mi ne moc příjemně mluví: pálení v ústech, pálení jazyka, pálení konečníku a t.d.... Doktorka na to nereaguje, a já nevím jestli to patři k celiakii. Podle krevních testu kandidu nemám. Poraďte prosím.Díky.

Vloženo 14.05.09 16:37

#1 Hana Ryšavá (hana.rysava@gmail.com)

Dobrý den, než byla synovi zjištěna celiakie, pálil jej jazyk tak dalece, že nemohl jíst vůbec nic nepatrně kořeněného. Třeba držíte dietu ještě příliš krátce, v každém případě ho to při dodržování diety přešlo. Hana

Vloženo 23.05.09 00:04

#2 Bea

Osobne si myslim, ze by bolo vhodne navstivit alergologa/imunologa. Nemam az taky markatny problem, ale po niektorych jedlach (to ma teraz zistit alergolog) mam v ustach zdurene vsetky sliznice, vratane jazyka a po jeho oboch stranach pomerne velke a velmi bolestive pluzgiera. O bolesti brucha ani nehovorim. Konecnik je taktiez velmi bolestivy. Takze iba jednu radu, vyziadat sa k alergologovi a ten zisti co Ti vadi a co nie. Ja som nedavno zmenila gastroenerologicku, ktora sa s plnou vervou pustila do opatovneho vysetrenia tenkeho creva.Dala mi urobit vsetky mozne a nemozne testy a onkomarkery. Co predtym u byvaleho gastroeterologa bolo nepredstavitelne. Uviedla, ze nakolko mi bola velmi neskoro zistena celiakia, ze moj organizmu je tak vycerpany, ze s tym treba nieco robit. Takze Ti drzim palce.

Vloženo 14.06.09 12:31

#3 Valentinka

Ahoj Beo. Díky moc za rádu a podporu. Jsem z toho zoufala. Ale nevím jak změnit doktora, zase podstoupit všechny vyšetření ? V alergoložky jsem byla v lednu, dělali mě kožní testy a nic. Už 3 měsíc trpím jako zvíře.

Vloženo 14.06.09 14:56

#4 nelinka

Dobrý den, svým příspěvkem chci posílit Vaše vědomí, že v tom nejste samy a že dojít k výsledku je v našem zdravotnictví někdy opravdu těžké. Před cca 3 lety mi začaly afty v ústech jako hrachy. Nikdy jsem afty netrpěla. Bylo mi doporučováno Tartum verde a podobná mazání, což byla úleva na jistý čas avšak problémy se stále vracely. Obvodní jen pokývla no cucejte to a ono, kloktejte to a ono a nic. Lékařka na ORL mne označila za citlivku. Afty časem ustoupily a přešly v pálení a štípání jazyka se zarudnutím a zduřením žláz pod jazykem. je to pro mne velký handicap v práci a celkově, protože jsem zcela ztratila schopnost rozeznat chuť a občas od bolesti nemohu ani mliúvit. NIkdo Krev jsem měla údajně v pořádku, ale upozornila jsem paní doktorku, že se mi nelíbí odchýlené hodnoty, které ona považuje " to ještě jde". Díky této námitce jsem se dostala na kontrolu krevního obrazu na hematologii, kde mi diagnostikovali anémii s makrocytozou. Měla bych dostávat injekce B12 a další léky. Zatím ještě postupuji další vyšetření. V naší rodině přesně stejné problémy přešly právě po B12 a teta musí chodit na pravidelné 1/2 roční kontroly. Nicméně po B12 jí pálení jazyka okamžitě ustoupilo. přeji sílu v boji s těmito nepříjemnými a oslabujícími problémy hlavně nepodléhejte zoufalství.

Vloženo 26.04.10 21:56

#5 Valentinka

Ahoj Nelinko. Vyzkoušela jsem snad všechno od klasické medicíny přes všechny možné seriózní alternativní postupy až po ty možná méně seriózní. Chodila jsem na injekce B12, chodím na akupunkturu. Nepomohlo to. Trvá to už moc dlouho, už jsem bezradná, nevím co s tím. Díky.

Vloženo 05.05.10 14:04

#6 Dana

i já už 2 roky zkouším vše, prodělala jsem vyšetření na 62 alergií, imunologii, viry a bakerie,minerály a vitamíny,proudy v ústech a nikde nic. Bylinkář mě řekl,že mám těžkou acidozu a tak teď žiji jen na zelenině,ovoci,pohance a jáhlech.Zhubla jsem za 2 měsíce už 8 kg,ale jazyk a rty pálí stále. Taky si už nevím rady a už z toho šílím.Doktoři vše uzavřeli,že u nich je vše v pořádku a že se na to vůbec nemusí přijít. Strašné!!

Vloženo 07.06.10 20:00

#7 Val

Mám stejný problém. Před léty měla jsem afty, s bezlepkovou dietou afty ustoupily, ale pálení a štípaní jazyka zůstalo. Poslední dobou se mi objevují palčivé boláky na jazyku a v krku. Byla jsem na hematologii – všechno je v normě. Jsem nešťastná a zoufala, nechápu, co se to se mnou děje. Vyzkoušela jsem snad úplně všechno s výsledkem nula.

Vloženo 20.07.10 12:27

#11 Iva

Mám podobný problém,stále se mi opakuje pálení jazyka o pod jazykem se mi dělají tmavě červené mapy.Objednala jsem se na imunologii, už nevím, co s tím.

Vloženo 14.02.11 11:52

#12 Valentinka

Ahoj, po dvou letech chození po doktorech mám potvrzenou chronickou atrofickou gastritidu, nedostatek volné HCl v žaludeční šťávě. Chronická atrofická gastritida znamená dlouhodobý zánět žaludeční sliznice, který má za následek poruchu vstřebávání vitaminu B12 ve střevě, která vede k perniciózní anemii . Perniciózní anemie způsobuje pálení jazyka, jazyk je vyhlazený a na jeho okrajích jsou drobné trhlinky. Tak to jsou mé zkušenosti.

Vloženo 14.02.11 15:34

#13 Beata

Svoj podobný problém so opisovala už v roku 2009. Keď som si však prečítala knihu o prekyselenom organizme a hneď som vedela, že som na správnej adrese.Začala som jesť viac zásaditých potravín a menej kyselinotvorných a stav sa mi upravil.

Vloženo 16.02.11 16:04

#14 Anna Fišerová (ANINNA@seznam.cz)

Podobné potíže s jazykem mám léta od nemoci zvané Sjogrenův syndrom.Špatně se toto imunologické onemocnění zjišťuje a někdy může být celý život nerozpoznané.Projevuje se urputným suchem v ústech,suchým zánětem spojivek.Jazyk je malinově červený,rozpraskaný,někdy bolestivý.Nemoc se zjistí pouze imunologickým vyšetřením z krví.Syndrom není léčitelný,musí se s ním naučit žít,je to celkové systémové onemocnění.

Vloženo 02.03.11 08:51

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.